BORA-hansgrohe bevestigt programma Peter Sagan: “Geen kasseiklassiekers”

dinsdag 16 juni 2020 om 14:07
BORA-hansgrohe bevestigt programma Peter Sagan: “Geen kasseiklassiekers”

© Cor Vos

Ralph Denk en Enrico Poitschke, respectievelijk teammanager en ploegleider bij BORA-hansgrohe, hebben bevestigd dat Peter Sagan dit jaar past voor de kasseiklassiekers. De drievoudige wereldkampioen start  – zoals gepland – wel in zowel de Tour de France als de Giro d’Italia.

Sagan begint het hertekende seizoen op 1 augustus in de Strade Bianche. Ook Milaan-Turijn en Milaan-San Remo staan op zijn programma. Vervolgens neemt hij deel aan het Critérium du Dauphiné als laatste voorbereiding richting de Ronde van Frankrijk. In oktober volgt dan voor het eerst in zijn carrière de Ronde van Italië.

Denk en Poitschke bevestigden Sagans kalender aan Cyclingnews tijdens de hoogtestage van de ploeg in de Oostenrijkse Õtztaler Alpen. “De programma’s van onze kopmannen zijn niet veel veranderd”, vertelden ze. “We gaan naar de Tour met Emanuel Buchman als klassementsrenner in de hoop het podium te halen, terwijl Peter (Sagan, red) opnieuw voor het groen gaat. Daarnaast willen we graag één monument winnen. Het grootste verschil met de oorspronkelijke kalender is uiteraard dat de combinatie klassiekers-Giro niet mogelijk is, omdat die tezelfdertijd gereden worden.”

Denk vertelde daarover dat Sagan absoluut zijn gentleman’s overeenkomst met de Giro-organisator RCS Sport wilde behouden. “We hebben ons woord gegeven en we wilden ons daaraan houden. Dat is onze stijl. Het was een handdruk, maar dat is voor ons belangrijk. Peter komt zijn overeenkomst na en krijgt daarbij de volledige steun van het team.”

Over WK in Zwitserland: “Parcours is te lastig, deelnemen heeft dan geen zin” 
Dat betekent concreet dat Sagan voor het eerst sinds 2013 de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en andere kasseiklassiekers zal missen. Net als in de Tour wil de Slovaak ook in de Giro voor de puntentrui gaan. En hoe zit het met de WK-ambities van Sagan? De renner van BORA-hansgrohe werd al drie keer wereldkampioen en kan met een vierde titel alleen recordhouder worden.

Sagan is echter niet van plan om het WK te betwisten, als het wielerevenement effectief zal plaatsvinden in Zwitserland. “Dat parcours is te lastig voor mij. Dan heeft deelnemen ook geen zin.” De UCI zou vanwege de coronacrisis echter ook nadenken over een WK in het Midden-Oosten. Interessant: Sagan pakte in 2016 zijn tweede wereldtitel in Qatar.

Dit artikel delen:

32 Reacties

koos verrek 16 juni 2020 om 14:12

jammer dit

Michelangelo 16 juni 2020 om 14:17

Van de andere kant: als je afspraken hebt gemaakt, dan is het wel zo galant als je ze ook na komt. Zelfs in corona tijd. Ik kan daar alleen maar respect voor opbrengen.

koos verrek 16 juni 2020 om 14:18

jammer dit, smaakmaker in klassiekers…

S. Morgenstern 16 juni 2020 om 14:22

Zeker, jammer dat die afspraak er lag en het dit jaar zo uit pakt. Sagan en de Giro is wel een mooie match, maar niet als hij daardoor ontbreekt in de klassiekers.

Scott Sunderland 16 juni 2020 om 14:20

Dus in feite gaat hij niet naar de klassiekers omdat hij een gentleman is, daar komt het op neer. Financiële en commerciële motieven worden niet genoemd. Dat zoiets nog bestaat zeg. Wat mooi. Gelooft men dat zelf wel ??

koos verrek 16 juni 2020 om 14:34

idd giro omdat ie een bak poen krijg

Arie den Blanken 16 juni 2020 om 15:19

Inderdaad omdat hij en/ of zijn ploeg flink wat extra incasseren als ze met Sagan naar de Giro komen.
Net als Sunweb in 2018 met Dumoulin voor de Giro koos boven de Tour. En de echte reden niet vertellen en een lulkoek verhaal ophangen richting fans en media over meer tijdritkilometers.

LB108 16 juni 2020 om 15:59

Bij deze ploeg, sponsors en zeker bij Sagan is dit wel degelijk alltijd geweest.
Dit is ook een van de weinige ploegen die €0 minder betaald heeft voor zijn renners of staff.

Baik-Baik 16 juni 2020 om 14:49

Geeft toch een extra pigment aan de voorjaarskoersen. In de Giro moet ik dat nog maar zien naast die 100 andere sprinters die er starten.

ChefSpijker 16 juni 2020 om 14:56

De Tourselectie is er ook al: Emanuel Buchmann, Peter Sagan, Gregor Mühlberger, Lennard Kämna, Maximilian Schachmann, Lukas Pöstlberger, Felix Großschartner, Daniel Oss

Romāns Vainšteins 16 juni 2020 om 15:17

Lekker team hoor.

Perfecte combi ook om beide doelen te kunnen behalen, een equipe bergop die Ineos en Jumbo de wil oplegt is nauwelijks af te vaardigen en met dit team kun je de grote 2 ergens op het vlakke nog een dikke poets bakken.

En wat Sagan betreft, doodzonde ik mis hem bij voorbaat al op de keien. Hopelijk maakt hij er dan iets speciaals van, de giro.

Mathieu Moller 16 juni 2020 om 15:18

Ze willen graag een monument winnen, maar een van hun beste troeven daarvoor laten ze thuis.
Voor LBL hebben ze echter wel een mooie ploeg.

ChefSpijker 16 juni 2020 om 15:36

Of Sagan wint eindelijk MSR.

LB108 16 juni 2020 om 16:00

Sagan MSR
Schachmann Lombardije en LBL
Wie weet waar komt Schachmann uit in RVV..

Massimo Bataille 16 juni 2020 om 17:06

Sagan voor San Remo (zoals altijd zou ik denken)
Schachmann zie ik wel nog in LBL, maar Lombardije lijkt me toch te zwaar voor hem.

De grootste kanshebbers zijn normaal Sagan in RvV en Roubaix en Formolo voor LBL, en die laten ze beide naar de Giro trekken. Is best wel jammer (of dom) eigenlijk.
Laat Sagan zijn overeenkomst aanpassen naar volgend jaar de Giro rijden en zend Formolo naar de Vuelta. Maar dat is misschien weer de PCM manager in mij.

LB108 16 juni 2020 om 17:32

@Massimo, aan Formolo hebben ze nog weinig te zeggen sinds hij met UAE shirt aan fietst

Kevin Lowagie 16 juni 2020 om 15:26

Sagan is bezig met de leemten in zijn palmares in te vullen. Waarom dan niet eens de Giro rijden en daar scoren? Na een klassiek voorjaar ben je vaak al helemaal leeg en moet je nog aan de Giro beginnen, misschien kan hij nu wat frisser aan de start staan van de Giro.

S. Morgenstern 16 juni 2020 om 15:46

Twee weken na de Tour…

LB108 16 juni 2020 om 15:54

Ja maar de klassiekers zouden ook na de Tour zijn..

S. Morgenstern 16 juni 2020 om 15:57

‘Na een klassiek voorjaar (..)’ is waar ik op reageer.

LB108 16 juni 2020 om 16:02

Daar moet je ook al de voorbereidingskoersen bij rekenen die ze dan gereden hebben zonder pauze;
Argentinie, Strade, Tirreno, MSR 3 weken vlaamse klassiekers..

S. Morgenstern 16 juni 2020 om 16:08

Zit na de klassiekers een maand om je voor te bereiden op de Giro. Dat is uitstekend te doen (jaarlijks klassieke winnaars in de Giro). De combinatie Tour-Giro is dit jaar geen lekkere, dus daar zit geen winst.

Kevin Lowagie 17 juni 2020 om 08:20

Weinig klassieke renners hebben na een lang voorjaar een succesverhaal gemaakt in de Giro. Ik geloof dat deze combinatie hem beter zal liggen. Als sprinter hoeft hij zich niet elke bergrit pleuris te rijden voor een klassement en hij heeft nooit problemen gehad om de bergen vlot te overleven. Benieuwd wat Sagan er zal van maken.

thorsen 16 juni 2020 om 15:50

Een paar dagjes kasseien missen we hem, maar we krijgen er wel 3 weken Giro voor terug.

IlPirata 16 juni 2020 om 16:37

Die gaan we missen.Fenomeen en bijna altijd aanvallend.

Kannibaal van Schepdaal 16 juni 2020 om 17:11

In de Giro hebben ze Ackermann al (hoe gaan ze die taakverdeling doen als Sagan zogezegd voor de puntentrui gaat) en in de Vlaamse koersen hebben ze niemand.

Zeg dan gewoon dat een deelname aan de Giro veel geld oplevert (en er wellicht een geheime overeenkomst werd afgesloten).

LB108 16 juni 2020 om 17:33

Ackermann gaat niet eens naar de Giro dus zo dom is het dan niet ;)
Kan Ackermann en Schachmann nu zelf testen hoe ver ze komen in enkele klassiekers nu Sagan er niet bij is.. en hebben ze ook een sprinter bij in de Giro, wat voor hun sponsors ook zeker niet onbelangrijk zal zijn..
Kan Ackermann nog altijd voor de sprints naar de vuelta gaan, hebben ze het mooi verdeeld..

ProfrondeZevenbergen 16 juni 2020 om 18:04

Prima keuze. Eens een keer wat anders.

Limal 17 juni 2020 om 00:51

Tot nu toe heeft Sagan dus slechts 1 keer de RVV, 1 keer PR en nooit MSR gewonnen. Hij maakt dat natuurlijk goed met overwinningen in andere koersen en (vooral) 7x Groen, maar na de vroege topnoteringen (4e in MSR 2012 en 2e in RVV 2013) is dit toch wel minder dan verwacht.

De laatste jaren staat hij wat dik als hij uit de winter komt, dus op dat vlak was dit jaar eigenlijk een uitgelezen kans om vanuit de Tour in topconditie naar de kasseiklassiekers te gaan. Aan motivatie zou er ook geen gebrek mogen zijn, want de prestige die hij daar kan halen is enkel gestegen nu Mathieu en Wout volwassen wegrenners zijn. Naar mijn mening had hij dus beter zijn plannen veranderd en de Giro tot volgend jaar gelaten wanneer de combinatie klassiekers/Giro/Tour wél perfect mogelijk is.

Kosmonaut 17 juni 2020 om 04:39

Ik geloof niet dat Sagan nog wat te bewijzen heeft in het kasseiklassiekers. Dit geheel in tegenstelling tot van Aert en vd Poel, dus dat meer prestige verhaal kan wat mij betreft de kliko in.

Limal 17 juni 2020 om 08:10

Ik kijk naar zijn palmares en ik stel vast dat het gezien zijn talent magertjes is qua overwinningen in de kasseiklassiekers. En als je niet begrijpt dat een overwinning wanneer Mathieu en Wout erbij zijn motiverend zou moeten werken, dan heb je de laatste twee jaar niet naar de koers gekeken.

LB108 17 juni 2020 om 09:09

Limal, bij deze bewijs je wel nog eens dat je gewoon maar iets zegt.
Sagan kwam helemaal niet “dik” uit de winter
Moet je verder toch nog maar eens kijken wat hij allemaal gewonnen heeft, komen nier veel renners aan.. buiten MSR al ‘zijn’ grote klassiekers.. kan zelf GVA niet zeggen.
En wat zouden Van Aert en MDVP met zijn motivatie te doen hebben?? Je laat me echt lachen

Headlines

Materiaalzone

Populair