Küng vol lof over Van Aert en Van der Poel, Ganna deelt sneer uit aan collega’s
foto: Cor Vos
maandag 10 april 2023 om 08:25

Küng vol lof over Van Aert en Van der Poel, Ganna deelt sneer uit aan collega’s

Stefan Küng eindigde net als vorig jaar bij de eersten in Parijs-Roubaix: toen was hij derde, nu vijfde. Tegen vooral Mathieu van der Poel en Wout van Aert was echter geen kruid gewassen, zei de Zwitser na afloop tegen Cycling Pro Net. “Het is mooi om mee te zitten, maar ik hoop ooit zo sterk te zijn als zij.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het was Van der Poel die met de zege ging lopen, maar Küng was ook onder de indruk van Van Aert, die na een lekke band op het Carrefour de l’Arbre nog derde zou worden. “Als je ziet hoe Wout terugkomt na zijn lekke band, dan is dat gewoon een niveau hoger. En als Mathieu goed is, blijft hij gaan, gaan, gaan. Het was wat we verwachtten, maar je moet wel de benen hebben om te volgen. Die had ik aan het einde niet meer. Uiteindelijk heeft de sterkste gewonnen.”

Küng sprak van een loodzware wedstrijd. “Vanaf het Bos van Wallers was het vol gas koers, honderd kilometer lang. Het was ontzettend zwaar. Je zag het aan het einde, iedereen was kapot. Ik kon niets meer, dus chapeau aan de winnaar.”

Filippo Ganna niet blij met collega’s
Ook Filippo Ganna kwam moegestreden over de streep. Hij was met Küng naar Roubaix gereden en samen hadden ze, in de allerlaatste kilometers, ook Mads Pedersen nog ingerekend. Die laatste won echter wel het sprintje voor plek vier, voor Küng. Ganna werd dus zesde.

“De laatste kilometers waren oneindig”, zei de Italiaan na afloop tegen de RAI. “De laatste dertig kilometer, en vooral vanaf het Carrefour de l’Arbre, was het afzien. In de finale had ik niet al teveel meer in de benen. Maar het is wel een beetje jammer, al was het maar voor het podium geweest. Het is niet zo fijn als je collega’s treft die zeggen dat ze krampen hebben en daarom niet meewerken, maar dan wel meesprinten.”

Over zijn ploeggenoten van INEOS Grenadiers was Ganna meer te spreken. “Het team deed geweldig werk. Ik moet ze bedanken, ook al verloren we snel twee renners. Luke Rowe en Joshua Tarling kwamen ten val na de tweede kasseistrook. De rest deed het daarna geweldig, ze brachten in me in uitstekende positie naar het Bos van Wallers.”

 
10 Reacties
Sorteer op:
10 april 2023
Een beetje rare opmerking van Ganna, die ik gedurende de hele koers een stuk minder op kop heb gezien dan Pedersen. Dat die laatste in de slotkilometers op zijn sprint gokt, is niet meer dan normaal.
10 april 2023
Quote:
Het is niet zo fijn als je collega’s treft die zeggen dat ze krampen hebben en daarom niet meewerken, maar dan wel meesprinten.
Zal wel in een opwelling gezegd zijn, de pot verwijt de ketel. Filippo was in San Remo anders zelf morsdood waarna hij in de laatste halve kilometer zo fel op de pedalen stampte dat hij even Van Aert en Pogacar los uit het wiel reed.
Die collega is natuurlijk Pedersen maar de heren chronostrijkijzers zijn zelf ook niet op hun achterhoofd gevallen zonder dat er een goede helm op zat lijkt me. Voor Ganna een meer dan geslaagde voorjaarscampagne, ik had niet meteen verwacht dat hij zo goed in het klassieke werk zou zijn.
    10 april 2023
    Ganna heeft weinig reden tot zeiken op Pedersen sowieso. Ganna heeft meerdere keren niet of nauwelijks gewerkt in groepen waar Pedersen als een malle aan het geven was. Ook toen van der Poel ontsnapt was zag ik bijvoorbeeld met name van Aert en Pedersen werken en Ganna en Kung (die vermoedelijk niet beter konden) niet. Dat Pedersen, nadat hij op eenzelfde manier op een counter van Wout liep even niet meer aan het rijden was in de slotkilometers lijkt me logisch.
10 april 2023
Elk artikel gaat over vdp en van Aert. Zelf als het over Kung en Ganna lijkt te gaan. Die arme Philipsen sneeuwt wel enorm onder met één armzalig stukje. Om van vroege vluchter Sjoerd Bax nog maar te zwijgen. Verhalen optekenen van achteraan zouden een verademing zijn in deze mvdp/wva-tsunami.
10 april 2023
Ganna heeft er al drie mislukte deelnames op zitten, San Remo was fraai maar zo bijzonder was het gisteren toch niet? En dan zo’n flauwe sneer aan renners als Pedersen die veel meer koers hebben gemaakt …
    Mislukt? Dat vind ik niet... flauw? Dat wel. Wellicht een eerste emotionele reactie na de finish als de aasgier-journalisten gebrand zijn op smeuige uitspraken, gedaan door de uitgepierde spelers, met hun hoofden nog op het toneel
10 april 2023
Ganna is zo'n type dat in de kroeg bijhoudt of iedereen wel even vaak een rondje geeft..
    10 april 2023
    Klopt niet. Het type dat bijhoudt of iedereen wel minstens evenveel en liefst meer rondjes heeft gegeven als hij zelf.
10 april 2023
Die twee hebben nog heel wat te bespreken gehad vandaag in de auto terug. Beide echt sterk en dan zijn er weer die Nederlands talige supercoureurs, Amai.

Reacties zijn gesloten.