Kruijswijks benen na val in orde: “Maar had niet veel over”

Kruijswijks benen na val in orde: “Maar had niet veel over”

foto: Sirotti

woensdag 10 mei 2017 om 11:18

Steven Kruijswijk kwam aan de voet van de Etna ten val toen een deel van de spits van het peloton een bocht verkeerd inschatte. De Nederlandse kopman van LottoNL-Jumbo zat echter snel weer op de fiets en eindigde in het groepje met de favorieten. “Ik heb geen tijd verloren, dat is nu het belangrijkste”, zegt hij tegen de NOS.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
‘Geen ideaal begin’
“De benen waren wel in orde”, vertelt Kruijswijk na afloop van de eerste bergetappe in deze honderdste Giro d’Italia. “Maar zo’n smak maken op het asfalt is nooit lekker voor je gevoel. Het trekt allemaal een beetje en je zit even wat minder fijn op je fiets. Over het algemeen kon ik er vrij goed bij blijven, maar op het laatst had ik niet veel meer over. […] We moeten gewoon doorgaan. Hopelijk kan ik hier een beetje van herstellen en dan komt het wel goed.” Onze landgenoot hield enkel oppervlakkige schaafwonden over aan zijn val.

“Ik was wel even bang toen ik merkte dat ik tegen de grond ging, dat de andere renners maar niet over me heen zouden vallen of nog eens op mijn ribben zouden landen. Dan had ik een groter probleem gehad. Maar dit heb je eigenlijk niet nodig in een grote ronde. Alles moet soepeltjes en gladjes verlopen en dat doet het nu even niet. Maar ik hoop dat die ommekeer snel komt”. Kruijswijk werd uiteindelijk twintigste in dezelfde tijd als de andere favorieten. In het klassement staat hij vijftiende op 23 seconden van leider Bob Jungels.

Dit artikel delen:

27 Reacties

tetedelacourse 10 mei 2017 om 16:28

@schipperaar beetje kort door de bocht, niet? 1) Ze zaten gewoon op het juiste moment vooraan. 2) Met een extra inspanning is het toch niet zo gek dat Kruijswijk iets minder over had? Hij heeft dit jaar voor het eerst als absolute kopman extra mannen meegekregen voor zijn klassement. Krijgt ie nergens anders, tijd om te blijven.

Zadelpen 10 mei 2017 om 16:36

Als je zo alle kopmannen hoort, dan hadden ze het allemaal zwaar. Alleen TJ zag er fris en vrolijk uit….

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone