Kruijswijk succesvol geopereerd aan liesslagader
donderdag 26 september 2013 om 10:23

Kruijswijk succesvol geopereerd aan liesslagader

foto: Sirotti

Steven Kruijswijk is in het ziekenhuis van Veldhoven succesvol geopereerd aan een vernauwde liesslagader. Dat schrijft de renner van Belkin op zijn website. “”Het gaat goed na de operatie van gisteren. De ingreep is goed verlopen. De chirurg vertelde me dat het resultaat ook goed is.”

De geboren Brabander moet tot zondag in het ziekenhuis blijven, daarna mag hij thuis verder herstellen. De verwachte herstelperiode zal zo’n acht weken duren “voordat ik alles weer volledig mag belasten.”

In 2008 werd Kruijswijk al eens behandeld voor dezelfde kwaal. Begin dit seizoen kreeg hij opnieuw klachten; eerder verzuring, krachtsverschil en minder herstel in het linkerbeen. In de wedstrijden en trainingen uitte zich dit met name bergop en tijdens tijdritten waardoor hij eerder moest afhaken bij de eersten dan voorheen. Uit verschillende onderzoeken in het ziekenhuis werd geconstateerd dat er weer een knik en een vernauwing was ontstaan in de linker liesslagader. De operatie was deze keer wat ingrijpender dan de eerste keer.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast