Kruijswijk belooft terug te keren: “Ga het dan opnieuw proberen”

Kruijswijk belooft terug te keren: “Ga het dan opnieuw proberen”

foto: Sirotti

zondag 29 mei 2016 om 17:42

Steven Kruijswijk heeft de Giro d’Italia 2016 afgesloten als nummer vier. Na vijf dagen roze trui niet wat de LottoNL-Jumbo-kopman gehoopt had voor aanvang van het slotweekend. “Ik sta hier nu toch wel met een teleurgesteld gevoel”, reageert hij bij de NOS.

Vertrouwen houden
“Ik had voor aanvang van de etappe van vrijdag heel veel vertrouwen dat het goed zou aflopen. Dan is de vierde plaats zuur en niet wat ik wilde”, aldus Kruijswijk. “Misschien dat ik volgende week eens op deze Giro ga terugkijken en dat ik dan wel tevreden ben met het resultaat.” Ondanks de teleurstelling in de vierde plek, had de Brabander voor de Ronde van Italië niet verwacht überhaupt het roze te mogen dragen. “Ik wist ook niet dat ik dat kon”, erkent hij. “Hopelijk kan ik die ervaring in de toekomst goed gebruiken en het dan wel afmaken. Ik moet vertrouwen houden. Ik kom zeker terug en ga het dan opnieuw proberen.”

Contract, Rio en Vuelta
Het contract van Kruijswijk loopt af na dit seizoen. Ploegbaas Richard Plugge vertelde er alles aan te gaan doen om de klimmer binnenboord te houden. “Ik denk dat we snel gaan praten”, zegt Kruijswijk zelf. “Wie weet waar de toekomst ligt. Ik heb op dit moment nog niets van andere ploegen gehoord. Dat zal vast wel komen. Ik kan de komende weken mooi gebruiken om over mijn toekomst na te denken. Ik hoop dat ik in de komende weken ook te horen krijg of ik naar de Olympische Spelen mag. In het najaar richt ik me volledig op de Ronde van Spanje.”

Dit artikel delen:

75 Reacties

Noud89 29 mei 2016 om 17:47

Rio ja, dat was ik in de commotie even vergeten, maar zijn presteren heeft wel een behoorlijk effect op de kansen van Kelderman, Gesink & Mollema voor de Olympische spelen.

Kruijswijk & Poels lijken me wel zekerheidjes van de eerste 5 maanden van dit seizoen. En Dumoulin zal op basis van zijn tijdrit wel mee gaan. Hou je nog maar 1 plekje over. Zou denk ik voor Mollema kiezen.

Verder natuurlijk een super Giro van Steven die hij helaas door één foutje niet winnend af sluit. Wel heel erg genoten van Kruijswijk de afgelopen 3 weken!

Samus_Aran 29 mei 2016 om 17:48

Veel succes,

Edit redactie: Dit is nergens voor nodig

Mooie_Mario 29 mei 2016 om 17:48

Via deze weg wil ik Kruijswijk en heel TLJ bedanken voor het plezier de afgelopen weken en hierbij ook Wielerflits bedanken voor de mooie, snelle en correcte berichtgeving!

Javier 29 mei 2016 om 17:49

Kruijswijk is echt een legend. Wat een fantastische coureur. De beste ronde renner die wij hebben. Veruit. Hopen dat hij toch nog vrede kan hebben met zijn 4e plek en dat hij zich op kan laden voor de Vuelta. Wie weet doet hij daar ook weer mee voor de knikkers!

Janjanssen98765 29 mei 2016 om 17:50

Rio links laten liggen en volledige focus op de Vuelta.

pirazzi 29 mei 2016 om 17:53

Wat is er zo moeilijk aan om een roze trui te dragen?

maklukzat 29 mei 2016 om 17:55

@Janjanssen98765 Ook mijn idee. Kruijswijk heeft het in het eensdagswerk te weinig laten zien. Gesink en Kelderman kunnen de tourvorm meenemen naar Rio.

xistnc 29 mei 2016 om 17:55

Volgend jaar met Gesink als meesterknecht tot halverwege de slotklimmen, dat kan net het verschil maken.

klootje kriekeljon 29 mei 2016 om 17:56

That’s the spirit. Maar hoe dan ook de held van deze Giro met daarachter Bob Jungels.

Spartacus 29 mei 2016 om 17:56

Ik vind Kruijswijk echt een geweldig goede ronderenner, maar hij is ongeschikt voor het eendagswerk en ik zou hem om die reden niet meenemen naar Rio.

JimboX 29 mei 2016 om 17:57

Exact. Enige dat TLJ moet doen: Gesink als knecht in de strijd gooien om Kruijswijk te behouden.

PietFriet 29 mei 2016 om 17:59

@Spartacus hoe weet je dat hij er ongeschikt voor is als hij nooit als kopman heeft meegedaan? Meestal rijdt hij in dienst van iemand en heeft hij een bepaalde taak. Zodra die is volbracht is het klaar.

rkfiets 29 mei 2016 om 18:00

mooi dat hij zegt dat hij in het najaar op de Vuelta gaat focussen. Daar kan hij nog eens een gooi naar het podium doen. Maar als hij dan weer geen sterke ploeg voor de bergen meekrijgt, gaat dat toch weer lastig worden. Als je niet de mogelijkheid hebt om mannetjes vooruit te sturen in een etappe als gisteren of eergisteren, moet je het in je eentje opnemen tegen een veel te sterke groep tegenstanders. Nu ja, voor zijn laatste jaar bij TLJ is een top-10 ook leuk. Volgend jaar snel verhuizen, of het team moet meer budget vrijmaken voor goede helpers in de bergen.

jvh93 29 mei 2016 om 18:00

Te hopen dat tlj hem binnenboord kan houden, dat in combinatie met de ontwikkeling van battaglin, campenaerts, roglic, bouwman en nog een aantal mannen bergop/heuvelop zie ik genoeg kansen voor kruijswijk bij tlj. Al met al genoten van tlj en de Nederlanders deze Giro. Hebben de giro niet alleen oranje gekleurd, maar ook roze en bont en blauw. Hulde!

Spartacus 29 mei 2016 om 18:01

@PietFriet Omdat hij een diesel is en zijn kracht ligt in het feit dat hij een erg goed herstelvermogen heeft en niet verslechterd in de derde week. Die kwaliteiten komen niet naar voren in een eendagsklassieker. Hij is ook niet explosief.

Grintametbrinta 29 mei 2016 om 18:03

Ik denk dat gesink als knecht veel verschil zal kunnen maken, maar daarnaast zou het ook goed zijn als ze op een iets lager niveau ook nog betere klimmers zouden kunnen aantrekken. Of roglic moet verbeteren als klimmer. Gesink, roglic en battaglin, dat begint er dan meer op te lijken. Gesink als laatste man. Roglic en/of battaglin vooruit sturen. Als zoiets niet kan, dan toch echt zoeken naar een andere ploeg.

Juice 29 mei 2016 om 18:04

Ik zou in ieder á la Pinot een cursus dalen gaan doen als ik Kruijswijk was. Bedoel dat niet cynisch, het zal hem in de toekomst van pas komen als hij weer bergaf aangevallen wordt.

Arema Pro Cycling Team 29 mei 2016 om 18:07

Zou Kruijswijk graag bij Giant-Alpecin zien volgend seizoen!

rkfiets 29 mei 2016 om 18:07

@Juice, eens. Dat was toch zijn zwakste – of minst sterke – punt deze Giro. Als hij leert net zo goed te dalen als te klimmen wordt hij nog eens de ‘onverslaanbare’

Wheely 29 mei 2016 om 18:08

Mentaal een enorm sterke gozer deze Kruijswijk, dat laat hij nu al twee Giro’s achter elkaar zien.

Op naar de volgende!

xistnc 29 mei 2016 om 18:08

Kruijswijk moet comfortabel door de eerste helft van de Giro. Dat red je niet met alleen klimmers. Ook TLJ mag maar 9 man opstellen. Die situatie is bij alle ploegen hetzelfde. Wat had hij eraan gehad als hij nu bij pak ‘m beet BMC of Trek had gereden? Of nog erger, bij Cannondale of Giant?

koos1 29 mei 2016 om 18:08

Op de OS heeft Kruijswijk weinig kans om te winnen. Ik zou de OS laten vallen (ook geen Jetlag) en voorbereiden op de Vuelta. In deze Giro vorm is Kruijswijk kandidaat podium voor de Vuelta, al blijft nog afwachten wie daar wel en niet gaan starten.

robotour 29 mei 2016 om 18:09

Kruijswijk kan zich beter richten op de Vuelta. Rio is een eendaagskoers en daardoor meer geschikt voor de explosievere renners. Gesink als meesterknecht zie ik niet zitten en ook niet gebeuren. Gesink is ook geen super daler. Kruijswijk heeft iemand nodig die goed omhoog- en omlaag kan.

F4L 29 mei 2016 om 18:13

Het is denk ik ook belangrijk dat ze bij TLJ een keuze gaan maken. Ze kunnen namelijk niet op alle terreinen mee doen. Je ziet nu al dit jaar dat ze de beschikking hebben over goede kopmannen (Vanmarcke, Kruijswijk) maar dat de ondersteuning wat te wensen overlaat. Ik zou als ik TLJ was Vanmarcke laten gaan en daarvoor Boom terughalen (en hem beduidend minder betalen Vanmarcke). Van het geld wat je daar mee bespaard zou ik investeren in een of meerdere fatsoenlijke klimknechten. Als je ziet wat de roze trui van Kruijswijk losmaakte in Nederland dan is dat publicitair veel interessanter dan de vijf voorjaarswedstrijden van Vanmarcke.

Als ik Steven was zou ik overigens niet starten in Rio, tenzij hij het weet in te passen in zijn voorbereiding op de Ronde van Spanje.

Juice 29 mei 2016 om 18:15

Benieuwd of er wat serieuze interesse voor Kruijswijk vanuit andere ploegen komt.. Misschien Astana?! Als Nibali idd weg gaat lijkt het me toch dat ze er naast Aru iemand bij gaan zoeken

Headlines

Materiaalzone

Populair