Kruijswijk beleefde rustige dag in Vuelta a Espana

Kruijswijk beleefde rustige dag in Vuelta a Espana

foto: Sirotti

Bij LottoNL-Jumbo draait het in de Ronde van Spanje allemaal om Steven Kruijswijk. De kopman van LottoNL-Jumbo had een rustige dag tijdens de tweede etappe, meldt de ploeg in een persbericht.

“Het was een rustige etappe”, zei ploegleider Jan Boven. “Er was al vroeg controle door de sprintersploegen en dat was gunstig voor ons. We zijn de dag daardoor goed doorgekomen en wilden vervolgens geconcentreerd zijn in de finale. Dat hebben de mannen goed gedaan. Steven Kruijswijk is met Bram Tankink en Jos van Emden altijd in goede positie geweest. Enrico Battaglin kreeg vandaag de kans om te sprinten, maar verloor veel plaatsen door een valpartij bij de laatste rotonde. Daardoor kwam hij te laat om echt mee te kunnen doen en werd hij 17e.”

“Tot de laatste 25 kilometer was het een rustige etappe”, gaf Steven Kruijswijk aan, die beaamde dat hij een rustige dag had gehad. “Vanaf dat moment hebben Jos, Bram en Martijn Keizer mij vooraan gehouden. Ik zat op de plaats waar ik moest zitten. Morgen is het al meteen aankomst bergop. Ik ken die beklimming niet, maar Robert Gesink vertelde dat het heel steil is. We moeten gewoon volle bak gaan.”

Vandaag zal Kruijswijk het minder rustig hebben. In het slot van de derde rit wacht een steile muur. Lees alles over deze rit in onze voorbeschouwing.

Dit artikel delen:

19 Reacties

123poetertjes 22 augustus 2016 om 11:13

Dit persbericht heeft een hoog ‘ook werken bij de NOS’-gehalte

Magikdatzeggen 22 augustus 2016 om 11:26

Dit kan ik niet echt een nieuwsbericht noemen.

Sebas 22 augustus 2016 om 11:29

Ik lees het graag, ook al bevat het niet veel nieuwswaarde. Komt toch wel weer wat naar voren over de praktische rolverdeling en bovendien mistte ik de commentaren na de koers van gisteren. Dan neem ik dit graag in me op.

Guushovd 22 augustus 2016 om 11:29

Ik krijg graag iedere dag een update over de ervaringen die etappe van Kruijswijk, als je het niet interessant vindt klik je toch gewoon niet op het bericht.

Vandaag gaat ons niet al teveel leren over de einduitslag over 3 weken, maar er zullen al wel verschillen ontstaan, ben benieuwd. Hopelijk doet Kruijswijk het goed, dit is toch niet echt zijn specialiteit.

schipperaar 22 augustus 2016 om 11:39

Mooie tactiek, robert zei dat het heel steil was dus we moeten “gewoon” volle bak gaan en dan ontploffen na 1km waarschijnlijk, prachtig amateurisme alweer als je ak verwachtingen hebt.

Mark 22 augustus 2016 om 11:45

Ondanks dat dit bericht voor sommigen weinig nieuwswaarde heeft, valt het mij wel op dat Van Emden hier gebruikt wordt ter bescherming van Kruijswijk, terwijl hij zo blijkt later in het artikel nuttig had kunnen zijn voor Battaglin, die posities verloor en daardoor niet kon sprinten.

Fietsie 22 augustus 2016 om 12:07

Dat heet prioriteiten stellen Mark. Wat mij betreft juist prijzenswaardig dat ze dat met overtuiging doen.

Jorik112 22 augustus 2016 om 12:29

Ik vind het wel weer typisch dat een renner die uitspreekt dat hij voor het podium wil gaan deze klim niet kent.

joowii 22 augustus 2016 om 12:41

tja, Jorik112, een klim kennen betekent dat je m al eens opgereden bent, en dat kun je toch niet bij alle klimmen van deze Vuelta doen. Natuurlijk hebben ze gisteravond of vanmorgen de klim op papier wel verkend…

Orakel 22 augustus 2016 om 13:03

“Mooie tactiek, robert zei dat het heel steil was dus we moeten “gewoon” volle bak gaan en dan ontploffen na 1km waarschijnlijk, prachtig amateurisme alweer als je ak verwachtingen hebt.”

Gesink was hier al eens vierde, dus zijn advies over hoe de klim in te delen is zeker niet verkeerd. Volle bak betekent niet dat je vanaf de voet gaat sprinten. Dat kan op Huy al niet, laat staan op Mirador de Ézaro.

ghostwriter 22 augustus 2016 om 13:10

@schipperaar
Gelukkig begrijp jij beter hoe deze beklimming moet worden gedaan dan Gesink die hem meerdere keren heeft opgereden. Kan je me A.U.B. vertellen hoe jij deze prachtige kennis hebt opgedaan?

molovin 22 augustus 2016 om 13:17

@Orakel, je kunt het ook te letterlijk nemen. Als Dumoulin zegt een tijdrit volle bak te gaan bedoelt die toch ook niet dat hij 40 km gaat sprinten?

josi 22 augustus 2016 om 13:18

Kruijswijk zat gisteren inderdaad steeds netjes vrij ver vooraan. Ben benieuwd hoe hij het er vandaag afbrengt. Deze aankomst is natuurlijk niet echt zijn ding, maar hoe kort hij eindigt geeft toch wel een eerste indicatie over zijn vormpeil.

ghostwriter 22 augustus 2016 om 13:24

@molovin
Maar Dumoulin rijdt niet voor LottoNL dus hoeft niet pathologisch te worden bekritiseerd.

Orakel 22 augustus 2016 om 14:04

“@Orakel, je kunt het ook te letterlijk nemen. Als Dumoulin zegt een tijdrit volle bak te gaan bedoelt die toch ook niet dat hij 40 km gaat sprinten?”

Volgens mij bedoelt Schipperaar dat wel, aangezien hij spreekt over ‘ontploffen na 1 kilometer’. Wel even het hele draadje lezen om dingen te duiden :-)

schipperaar 22 augustus 2016 om 14:06

@ghostwriter
Zou je 100x keer kunnen vertellen hoe stijl een muur is maar je zal hem zelf eerst gevoeld moeten hebben. Dumoulin vergat ook de tijdrit te verkennen in Megeve en kwam van een kouwe kermis thuis omdat ie zich opblies int eerste gedeelte en maakte van 20sec voorsprong allengs 20 sec achterstand, ook hij vercake zich. Neem aan dat steven tijd genoeg had om de vuelta voor te bereiden, enige manier om toe te slaan op de cruciale momenten, wordt weer niks zo natuurlijk.

ghostwriter 22 augustus 2016 om 15:22

@schipperaar
Maar Gesink heeft deze beklimming al meerdere malen succesvol gedaan en jij zegt dat zijn advies niet goed is. So please enlighten me, hoe weet jij dit beter dan Gesink?

schipperaar 22 augustus 2016 om 15:36

@ghostwriter
Het gaat om doseren en dat gaat veeel beter als je hem kent, maar als ie voldoende overschot heeft kan ie hem ook winnen want dan kan je de eifeltoren ook aan. Vergelijking met de redoute gaat niet helemaal op maar komt redelijk in de buurt. Kan best zijn dus dat ie harder omhoog gaat dan gesink, stukje 28 is maar 50m.

Prima Facie 22 augustus 2016 om 17:01

@ghostwriter
Negeer schipperaar. Het is een roepende zonder woestijn. Gesink bedoelt gewoon dat het zo steil is dat je wel volle bak moet gaan om überhaupt vooruit te komen.

Headlines

Materiaalzone

Populair