Kristoff wint slotrit Tour of Oman, Lutsenko eindwinnaar

Door , zondag 18 februari 2018 om 11:27
Kristoff wint slotrit Tour of Oman, Lutsenko eindwinnaar

foto: LaPresse (archief)

Alexander Kristoff heeft de laatste etappe van de Ronde van Oman gewonnen. In een massasprint na een hectische finale was hij Bryan Coquard te snel af. Alexey Lutsenko is eindwinnaar van de rittenkoers.


Vijf renner die we al eerder deze week in de aanval hadden gezien kozen vandaag wederom het hazenpad. Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert), Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij), Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA), Rémi Cavagna (Quick-Step Floors) en Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen-Baloise) kregen een vrijgeleide van het peloton en hadden al vrij snel een voorsprong van ruim vier minuten te pakken.

Hoog tempo
In het peloton zetten Dimension Data en Vital Concept de achtervolging in. Met nog vijftig kilometer te gaan was de voorsprong van de kopgroep daardoor geslonken tot ongeveer twee minuten. De hoge snelheid werd Farazijn te veel, hij moest de kopgroep laten gaan. In de heuvelachtige sectie van het parcours besloten BMC en Katusha-Alpecin het commando over te nemen in de hoop wat sprinters te kunnen lozen. Het lukte hen vervolgens het peloton in tweeën te splitsen, maar dit bleek van korte duur te zijn. Ondertussen werd Adam Blythe uit de koers gezet, hij zou onreglementair van fiets hebben gewisseld.

Vooraan de koers besloot Cavagna met nog 25 kilometer te gaan ten aanval te trekken, alleen Ligthart had een antwoord op zijn demarrage. Het peloton volgde op vijftig seconden van het duo. Bij de eerste doorkomst op de streep was hun voorsprong opgelopen naar één minuut en vijftien seconden. Waar de andere renners uit de kopgroep door het peloton werden opgeraapt wisten de twee leiders lang hun voorsprong te behouden.

Hectische finale
Met nog vijftien kilometer te gaan hadden Ligthart en Cavagna een voorsprong van één minuut. Vijf kilometer later had het peloton deze voorsprong echter gehalveerd wat Cavagna deed besloten solo verder te gaan. Hij wist zijn voorgift uit te bouwen tot 45 seconden. Met drie kilometer te gaan werd hij echter bijgehaald door het peloton, wat door een versnelling van Katusha-Alpecin uiteen was geslagen in verschillende groepjes.

Kristoff wist het harde werken van zijn ploeg af te ronden door in de massasprint die volgde Coquard te verslaan. Giacomo Nizzolo eindigde als derde. Floris Gerts wist naar een tiende plek te sprinten. De eindoverwinning van Lutsenko kwam tijdens de laatste etappe niet meer in gevaar. Zijn ploeggenoot Miguel Angel Lopez eindigt op de tweede plek in het algemeen klassement, voor Gorka Izagirre.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Barttej 18 februari 2018 om 12:03

Raar verslag. Nergens blijkt uit het verslag dat de ploeg van Kristoff hard heeft gewerkt en opeens maakt ‘Kristoff het harde werk van zijn ploeg af’.

Jori 18 februari 2018 om 12:23

Tenzij je nog denkt dat hij voor Katusha rijdt ;)

NairoQ 18 februari 2018 om 12:25

“wat door een versnelling van Katusha-Alpecin uiteen was geslagen in verschillende groepjes” vermoed dat de schrijver van dit artikel nog in het verleden leeft wat betreft Kristoff.

Sebas 18 februari 2018 om 12:32

Floris knokt zich er ook lekker tussen. Top

ChefSpijker 18 februari 2018 om 13:56

Floris wel, terwijl hij normaal gesproken toch voor Wippert zou moeten werken. Wat valt die voorlopig tegen zeg. Velen dachten dat Roompot met hem wellicht een paar keer zou winnen dit seizoen, maar op deze manier mogen ze blij zijn met een keer een podiumplaats in een B-koersje. Kan wel eens hard de kant van Markus opgaan zo.

LutsenkoFan 18 februari 2018 om 15:28

Zal Lutsenko dit jaar dan wel hoge ogen gaan gooien in Parijs Nice? Vorig jaar had hij hier al ambities maar dit jaar opent hij wel heel sterk. Ook de Vlaamse klassiekers zal hij een man zijn die nog moet doorbreken..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair