Kristoff verslaat Van der Lijke in Tour des Fjords

vrijdag 2 september 2016 om 18:16
Kristoff verslaat Van der Lijke in Tour des Fjords

Nick van der Lijke is tweede geworden in de derde rit van de Tour des Fjords. De renner van Roompot-Oranje Peloton wist diep in de finale samen met onder andere Alexander Kristoff de overstap te maken naar de kopgroep, maar op de hellende finishstrook was de 24-jarige Nederlander niet opgewassen tegen de rappe Noor. Weening, die onderdeel uitmaakte van de vroege vlucht, werd zesde.

In de beginfase van de wedstrijd probeerden negentien renners de ontsnapping van de dag te vormen. Dat mislukte toen Katusha ze besloot terug te halen om onderweg de bonificatiesecondes op te slurpen.

Dat plannetje werd echter verhinderd door Sjoerd van Ginneken, die als eerste de tussensprint in Odda bereikte. Dat was weliswaar in zijn tweede vluchtpoging, want de negentien man tellende groep werd wel eerder teruggehaald. Met nog zo’n vijftig kilometer te rijden bestond de kopgroep uit vier renners; Van Ginneken, Weening (beide Roompot-Oranje Peloton) en Caruso en Schaer van BMC. Het verschil met het peloton schommelde op dat punt tussen de twee en drie minuten.

In de finale van de wedstrijd moest Van Ginneken lossen in de kopgroep. In de door regen geteisterde rit wisten later Alexander Kristoff, Nick van der Lijke en Jonas Koch de overstap te maken. Met nog drie kilometer te gaan, maakten zij vooraan de aansluiting.

In de laatste twee kilometer deed Kristoff al het kopwerk. Met vijf wagonnetjes reed hij richting de finishstreep. Tegen de oersterke renner van Katusha bleek weinig te beginnen. In laatste hellende meters deed het vijftal, waaronder Van der Lijke, nog een poging langszij te komen, maar dat was tevergeefs. Geen van de vijf medekoplopers kon Kristoff bedreigen. Voor de 29-jarige renner is het zijn tweede dagzege op rij in de Tour des Fjords. Hij tevens de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wielerfan1987 2 september 2016 om 18:30

Van der Lijke begint de laatste maanden toch iets beter te worden na een moeilijke start.
Gelukkig maar want hij heeft op zich wel de potentie.

0
Cycl3mi 2 september 2016 om 18:54

Mooi 3 mannetjes van Roompot in de top 10 van het AK!

0
Wielerfan1987 2 september 2016 om 19:09

Roompot doet het sowieso dit jaar goed.

Ik hoop werkelijk dat zij komend jaar een grote ronde mogen rijden (Vuelta geef ik ze de grootste kans)
Ze leveren nu toch al twee jaar aantrekkelijk wielrennen af met hier en daar mooie uitschieters.

0
alsjewint 2 september 2016 om 19:29

Het lijkt erop dat Weening zich wel in zijn sas voelt in Noorwegen. Jammer dat ze net niet weg konden blijven.

0
DeLuiaardVanLimburg 2 september 2016 om 21:00

Als ik dit allemaal zo lees is het wel absoluut een beestenrit geweest!

0
Covadonga 2 september 2016 om 22:54

@deluiaard
En is Kristoff de terechte winnaar. Gerechtigheid bestaat nog.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone