Kristoff spurt naar winst in ochtendrit Driedaagse De Panne

Door
donderdag 28 maart 2013 om 12:01
Kristoff

foto: Sirotti

Alexander Kristoff heeft de laatste rit in lijn in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. Net als vorig jaar was de Noor van Katusha de snelste in de traditionele massasprint. Modolo werd tweede, Viviani derde.

Kort na de start sloeg een vijftal renners de handen ineen met daarbij de Team 3M-tandem Thomas Vanhaecke en Mike Terpstra (het jongere broertje van Niki). Zij verkeerden in het gezelschap van Russell Downing (Netapp-Endura), Tim de Troyer (Accent Jobs) en – voor de tweede achtereenvolgende keer – veteraan Niko Eeckhout (An Post). Opvallend was dat de kopgroep op 60 kilometer van de streep stil kwam te staan voor een gesloten spoorwegovergang. Terwijl de vijf voet aan de grond zetten, mocht het peloton gewoon doorrijden.

De manschappen van leider Arnaud Démare hielden de vluchters in het vizier en dus leek een massaspurt voorhanden. Op 22 kilometer van het einde werden de vijf kompanen definitief ingerekend, waarna de betere ploegen de boel op de kant zetten. Dit belette het trio Honig, Van Keirsbulck en Alphonse Vermote niet om zich nog eens in de kijker te rijden. De aansluiting van de Ier Brammeier ten spijt werden ook zij weer bijgehaald bij het ingaan van de plaatselijke ronde.

Ook in deze slotronde regende het demarrages van onder meer Koen Barbé en Leigh Howard, maar onder impuls van Argos-Shimano kwam alles weer tezamen. Naar goede gewoonte werd er dus gesprint in de Zeelaan, waar Alexander Kristoff van ver aanging en zo voor het tweede achtereenvolgende jaar deze ochtenrit naar zijn hand zette.

Driedaagse De Panne-Koksijde rit 3A
De Panne-De Panne (113km)
1. Alexander Kristoff (Noorwegen/Katusha)
2. Sacha Modolo (Italië/Bardiani-CSF)
3. Elia Viviani (Italië/Cannondale)
4. Sonny Colbrelli (Italië/ Bardiani-CSF)
5. Baptiste Planckaert (België/Crelan-Euphony)
6. Davide Cimolai (Italië/Lampre-Merida)
7. Kenny Dehaes (België/Lotto-Belisol)
8. Mark Cavendish (Groot-Brittannië/Omega Pharma-Quickstep)
9. Kenny van Hummel (Nederland/Vacansoleil-DCM)
10. Alessandro Bazzana (Italië/United Healthcare)

Algemeen klassement
1. Alexander Kristoff (Noorwegen/Katusha)
2. Arnaud Démare (Frankrijk/FDJ-BigMat) +4s
3. Mark Cavendish (Groot-Brittannië/Omega Pharma-Quickstep) +9s
4. Sylvain Chavanel (Frankrijk/Omega Pharma-Quickstep)+10s
5. Maxim Vantomme (België/Crelan-Euphony) +10s

Complete uitslag en stand

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone