Kristoff prolongeert titel in Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt

Kristoff prolongeert titel in Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt

foto: Sirotti

zondag 1 mei 2016 om 17:15

De Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt mag de naam van Alexander Kristoff opnieuw op de erelijst bijschrijven. De Noor van Katusha wist in 2014 al te winnen in Frankfurt, en door de afgelaste editie van afgelopen jaar prolongeert hij dus zijn titel in de Duitse eendagskoers. Ariel Richeze werd tweede, de derde plek ging naar Sam Bennett.

Honig zit mee
De openingsfase was druk, aangezien elke demarrage direct weer gepareerd werd. Hierdoor bleef het lang een open koers en hadden veel ploegen nog het geloof om in de uiteindelijke kopgroep te geraken. Zes coureurs sloegen de handen ineen, met daarbij een Roompot-Oranje Peloton-renner. Reinier Honig had Björn Thurau (Wanty-Groupe Gobert), Christian Rodriguez (Southeast-Venezuela), Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale), Antonio Nibali (Nippo-Vini Fantini), Matvey Mamykin (Katusha).

Terpstra maakte de sprong
Niki Terpstra ging vervolgens in de tegenaanval en maakte solo de sprong naar de kopgroep. Na een tijdje daar rond gepeddeld te hebben, koos de Nederlands kampioen voor een nieuwe aanval. Thurau volgde zijn voorbeeld, maar op zestig kilometer van de streep was hun liedje uitgezongen. Het peloton hield een tijdje een staakt-het-vuren. Op een klimmetje – vijftig kilometer van de meet – ging het kaarsje uit bij John Degenkolb. De sprinter werd massaal toegejuicht door het toegestroomde publiek en kon tevreden terugkijken op zijn rentree.

Katusha loodst Kristoff naar zege
Van voren demarreerde Tony Martin met Daniel Martinez in zijn kielzog, maar op 35 kilometer van de streep werden ook zij teruggepakt. David De la Cruz nam het commando over namens Etixx-Quick-Step, maar ook hij redde het niet. Bij het binnenrijden van Frankfurt namen de sprintersploegen de leiding. Katusha had met Alexander Kristoff de winnaar van 2014 in de gelederen en trok de sprint aan, waarna de Noor met overmacht zijn zege prolongeerde.

Maurits Lammertink eindigde op een achtste plaats. Daarmee was de Roompot-Oranje Peloton-renner de beste Nederlander.

Dit artikel delen:

1 Reactie

123poetertjes 2 mei 2016 om 00:18

Sterke comeback van Lampaert. Hopelijk komt hij door de omgeving niet in de verleiding om geld uit te geven in laten we zeggen een supermarkt.

Degenkolb DNF, da’s al op het niveau Willwohl. Dus die komt er wel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone