Kristoff pakt eerste zege in Europese trui op Noors vliegveld

Door , vrijdag 11 augustus 2017 om 16:22
Kristoff pakt eerste zege in Europese trui op Noors vliegveld

Alexander Kristoff heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. De kersvers Europees kampioen van Katusha-Alpecin was op het vliegveld van Bardufoss de machtigste in de massasprint. Hugo Hofstetter sprintte naar de tweede plaats, voor Andrea Pasqualon.


Erwann Corbel, Dimitri Claeys, Elias Angell, Zhandos Bizhigitov, Nikolay Mihaylov en Javier Megias Leal vormden de kopgroep van de dag. Zij pakten drie minuten voorsprong. Namens het BMC van leider Dylan Teuns controleerden twee Nederlanders; Floris Gerts en stagiair Bram Welten reden kilometers lang op kop.

De finale werd afgewerkt op een lokaal parcours met het vliegveld van Bardufoss als epicentrum. Dat leverde indrukwekkende beelden op van de nietige renners op de immense start- en landingsbaan. Corbel, Claeys en Bizhigitov bleven het langst over van voren, maar dertien kilometer voor het einde werden ook zij ingerekend. Truls Korsæth probeerde het solo en hij haalde het ook tot aan de finish. “Yes!”, dacht hij, niet wetende dat hij nog een rondje moest.

Wat volgde was een massasprint, waarin Cofidis Hugo Hofstetter probeerde uit te spelen. Zij werden in de laatste honderden meters overvleugeld door het duo Mørkøv-Kristoff. De lead out voor de Europees kampioen was perfect, waarna hij het op de macht afrondde.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Chaba 11 augustus 2017 om 16:33

Twee winnaars ;) Kristoff de gedoodverfde favoriet die het waarmaakt.

Polleke 11 augustus 2017 om 22:29

Wat ? Teuns niet gewonnen ?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair