Kristoff over WK: “Boasson Hagen en ik zullen niet op elkaar vertrouwen”
foto: Sirotti
vrijdag 8 september 2017 om 10:20

Kristoff over WK: “Boasson Hagen en ik zullen niet op elkaar vertrouwen”

De kou is nog niet uit uit de lucht tussen de Noorse toppers Edvald Boasson Hagen en Alexander Kristoff. Laatstgenoemde zegt in gesprek met Cyclingnews dat de twee aangewezen kopmannen voor het WK in eigen land allebei voor eigen kans gaan. “Hij zal niet voor mij werken, noch ik voor hem”, aldus de Europees kampioen.

De koude oorlog tussen de twee is de laatste jaren ontstaan. In Richmond (2015) trok Boasson Hagen, vermoedelijk tegen de orders in, ten aanval in de finale, waardoor hij daarna geen lead-out voor Kristoff kon doen, en in Doha (2016) uitte Kristoff openlijk zijn onvrede over Boasson Hagen die voor eigen kansen sprintte in plaats van voor zijn landgenoot.

“We zijn het nog steeds niet eens over wat vorig jaar gebeurd is. We praten, en hebben geen grote ruzie”, geeft Kristoff aan. Desondanks zal van hulp voor elkaar op het aanstaande WK geen sprake zijn. “Hij zal niet voor mij werken, noch ik voor hem. We gaan allebei voor onze eigen kans, maar zullen niet op elkaar vertrouwen.”

Boasson Hagen: “Vorig jaar achter ons gelaten”
“Het parcours ligt Edvald iets beter, omdat ik denk dat er veel aangevallen gaat worden in de finale”, zegt Kristoff. “Ik denk niet dat ik sterk genoeg ben om die te volgen; ik ben sterk genoeg om in de groep te blijven, maar hij kan die demarrages volgen. Misschien heeft hij de beste kans op dit parcours, maar normaal gesproken presteer ik beter in langere koersen. We zullen zien.”

Boasson Hagen wilde niet veel kwijt over de ophef van de voorbije twee jaar. “We hebben vorig jaar achter ons gelaten en we kijken alleen maar vooruit naar het koersen in eigen land. We zijn andere types, dus we kunnen elkaar helpen en elkaar gebruiken”, zegt de renner van Dimension Data.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
8 september 2017 10:24
Eerder Kristoff die een beetje leep probeert te doen
8 september 2017 10:26
Kristoff is open en eerlijk. Ze maken beide overigens het meeste kans als ze wél samenwerken: Hagen die meespringt en vanuit de kopgroep kan afronden maar niet hoeft mee te werken onder het mom van Kristoff die achter zit. Kristoff kan het evt. in de sprint afronden. Maar goed, dan moet je wel wíllen samenwerken natuurlijk. Of durven.
8 september 2017 10:27
Of edvald die schijnheilig loopt te doen
8 september 2017 10:34
Hoezo fietste Hagen tegen de orders in twee jaar geleden? Hij zorgde er juist voor dat de aanval van Van Avermaet geneutraliseerd werd, Sagan was alleen té sterk. Nam geen moment van Greg over. Had ie dat wel gedaan, had ie zelf waarschijnlijk gewoon een plak opgehaald.
8 september 2017 10:36
@ tvm.. Denk dat EBH het niet gaat nalaten om naar Kristof te verwijzen, als hij in een kopgroepje meeschuift. Denk dat het precies is wat hij bedoelt met: we kunnen elkaar gebruiken.

Niet echt een goed corresponderend verhaal. EBH lijkt totaal wat anders te zeggen dan zijn medekopman. Wat mij betreft mag Hagen op het podium staan doormiddel van een mooie uitval in de finale.
8 september 2017 10:43
Skaff et rom
8 september 2017 10:46
Op het EK ging het toch ook prima. Een soortgelijke tactiek kan op dit parcours even goed werken, zo niet beter. Toch een unieke kans om een titel voor eigen publiek te pakken met twee klasbakken in topvorm. Zou zonde zijn als ze dat in de soep laten lopen.
8 september 2017 11:01
Dat gaan ze dus in de soep laten lopen. Schrijf die 2 maar af als het zo gaat.

Oftewel: Hvor to hunder kjemper for ett ben, går den tredje ...
8 september 2017 11:07
Bizar, in 2015 offert ebh een zekere medaille en behoorlijke kans op overwinning op. Als dat door kristoff niet gezien wordt is het niet zo gek dat ebh daarna niet meer alles aan de kant zet voor iemand waar hij 1x per jaar teamgenoot van is. En die na 2015 ook niet zoveel meer gewonnen heeft trouwens
8 september 2017 11:07
Zonder translate kan ik al zien dat dan Bystrom gaat zegevieren.
8 september 2017 11:36
@tvm: in 2015 was het ongeveer zo, Sagan reed weg, Van Avermaet en EBH de enigen die in de buurt kwamen, maar toen mocht EBH niet overpakken, Sagan bleef hierdoor voorop. Kristoff eindigde 4e.
Als EBH overpakt bij Greg, komen ze bij Sagan en maken ze onder hun 3 uit wie welke podiumplaats pakt.

Dit jaar zegt Kristoff: ik weet dat ik weinig op dit parcours kan komen doen, maar toch ga ik de andere niet helpen
8 september 2017 11:39
Kristoff heeft naar mijn idee dit jaar niet al te best gepresteerd, dus waarom niet alle kaarten op Hagen dan?
8 september 2017 11:58
Hier wordt je als bondscoach toch helemaal gek van? Ik vind echt bizar dat ze niet professioneler zijn. Zonde, wat ze hebben de perfecte kwaliteiten om een blok t vormen, wat TVM zegt.
8 september 2017 12:47
Ik zit me nu te bedenken dat dit ook als "zand in de ogen strooien" bij de concurrenten gezien kan worden.
Kristoff heeft, zoals sommigen hier terecht opmerken, eigenlijk geen reden om EBH niet te vertrouwen op grond van het WK in 2015. Hagen nam toen inderdaad niet over van Greg. Ook heeft hij het EK binnen kunnen halen (ik heb de koers niet gezien, dus ik weet niet of dit ondanks of dankzij EBH was).
8 september 2017 12:57
Je zou als bondscoach ook gewoon Kristoff thuis kunnen laten, zodst je vol op EBH kan gaan. Hij lijkt mij degene die hierin de grootste negatieve rol heeft.
8 september 2017 13:17
Tja, GVA en Gilbert zullen mekaar ook niet helpen en voor eigen kans gaan. Zo zijn er nog wel enkele landen. Zolang ze niet tegen mekaar rijden zoals Merckx tegen Roger De Vlaeminck destijds in Yvoir, dan is het goed voor mij.
8 september 2017 13:56
@Etika
In 1975 was het vooral Van Impe die De Vlaeminck een hak zette. In 1973 had je dan weer Merckx - Maertens.
Maar GVA - Gilbert gaat zeker weer voor de nodige problemen zorgen.
11 september 2017 16:44
Volgens mij zit het probleem inderdaad vooral bij Kristoff. Die moet gewoon zijn bakkes eens een tijdje houden en weer gaan presteren, want het is heel mager wat hij laat zien.

Reacties zijn gesloten.