Kristoff legt aanbod Katusha-Alpecin naast zich neer

Kristoff legt aanbod Katusha-Alpecin naast zich neer

foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

zondag 25 juni 2017 om 10:00

Alexander Kristoff lijkt Katusha-Alpecin na dit seizoen te gaan verlaten. De Zwitserse ploeg deed de Noor een contractvoorstel om zijn aflopende verbintenis te verlengen, maar Kristoff vertelt aan het Noorse ProCycling dat hij heeft bedankt voor dat aanbod. Desondanks sluit hij een langer verblijf niet uit.

Teleurstelling
Het botert al langer niet tussen Kristoff en zijn ploeg. De sprinter kan het maar moeilijk accepteren dat hij zonder meesterknecht Michael Mørkøv en landgenoot Sven Erik Bystrøm naar de Tour de France moet. “Dit voelt als een mes in mijn rug. […] Ik ben het niet eens met het financiële aanbod en bovendien ben ik nog niet vergeten hoe de ploeg mij de afgelopen maanden behandelde. Ik wil daarom wachten en van mijn zaakwaarnemer weten wat andere ploegen mij te bieden hebben, zodat ik mijn waarde kan bepalen.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

SolerEritrean 25 juni 2017 om 10:06

Katusha zijnde zou ik mij echt richten op andere renners, Kristoff gedraagt zich zeer arrogant en heeft ook niet de resultaten om naar huis over te schrijven.

0
xistnc 25 juni 2017 om 10:10

edit redactie: bedankt aangepast

0
Laatste man 25 juni 2017 om 10:11

Het is ook wel dom om je kopman niet met zijn mensen naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar te sturen. Daarnaast heeft hij de meeste overwinningen behaald, was hij vrijngoed in de klassiekers en mag hij wel wat meer krediet krijgen met z’n palmares.

0
Finznl 25 juni 2017 om 10:18

edit redactie: bedankt, aangepast

0
Jappert 25 juni 2017 om 10:41

Ik vind Kristoff trouwens absoluut niet arrogant maar juist zeer realistisch en in dit geval duidelijk teleurgesteld en wat verbolgen.

0
Lopopodium 25 juni 2017 om 10:47

Ieders goed recht om bij een aflopend contract rustig op je gemak aan te kijken of je wil verlengen of liever naar elders gaat. Wat dat betreft vind ik het contractsysteem bij het wielrenner een stuk sympathieker (en betrouwbaarder) dan die bij het professionele voetbal.

Bij het voetbal draait de carrousel op het principe van contractbreuk en afkoping daarvan. Vreemde ongekende wereld (voor mij). Waarom zou je een systeem willen hebben waarbij het contract feitelijk niets zegt (want deze kan ieder moment van beide kanten worden opgezegd) en ook nog eens met een boete (‘afkoopsom’) moet worden afgedaan als norm (zonder ontvangen van een boete / ‘afkoopsom’ heeft het team geen inkomsten). Mede (maar niet louter) waarom het voetbal voor mij feitelijk afgedaan is als sport om te volgen.

Contract uitdienen, rustig aan het eind van de duur kijken waar je eventueel terecht kan. Lijkt me een eerlijk, duidelijk en logisch gevolgtrekking voor alle partijen.

0
aoyen 25 juni 2017 om 10:56

Zou mooi de plek van Tom Boonen op kunnen vullen bij Quickstep

0
kittelkolb 25 juni 2017 om 10:58

@ Lopopodium
Bij het voetbal is er een soort verdienmodel rond spelers ontstaan. Als het wielrennen dat ook zou hebben zou er wellicht meer geld in rond gaan. Lijkt me niet verkeerd voor de wielersport, aangezien geld genereren in deze sport al zo lastig is. Ook in het voetbal is contract niet zomaar eenzijdig opzegbaar. In principe dient het contract afgekocht te worden waarbij beide partijen akkoord dienen te gaan.

0
Colbrelli. 25 juni 2017 om 11:02

Hoe ver zou Hushovd staan met het bouwen van zijn 100% Noorse WorldTour-team?

0
Chaba 25 juni 2017 om 11:02

Was te verwachten. Niet zijn vaste mensen leadout naar de Tour. Hij zou te zwaar zijn. En dan zullen we de meeste dingen geeneen te horen hebben gekregen. Snap totaal niet waarom dit arrogant zou zijn zoals Kristoff reageert. Ik vind dat een meer dan logische reactie dat je afwacht wat je zaakwaarnemer voor je kan doen.

0
Adelaar 25 juni 2017 om 11:05

Ik snap het ook helemaal. Maar, zo kort voor de Tour, ik ben benieuwd wat dit voor gevolgen voor de Tour heeft.

0
Kingstown 25 juni 2017 om 11:10

edit redactie: aangepast

0
Thijs E 25 juni 2017 om 11:18

edit redactie: bedankt, aangepast

Het idee van Aoyen is zo gek nog niet, Kristoff past wel bij QS, in vorm is hij een echte strektehouder in het Vlaamse voorjaar, die tactische mogelijkheden biedt die ze met Boonen ook hadden. Alleen ontbreekt het Lefevere nog even aan een sponsor.

0
batchieboy 25 juni 2017 om 11:32

TLJ zou er een mooie man bij kunnen hebben voor in het voorjaar.

0
Tompot 25 juni 2017 om 11:46

Het is aniet arrogant, neemt niet weg dat je met een renner in je toerploeg zit die niet happy in zijn vel zit en aangezien je nog een tweede sprinter in je ploeg hebt met Zabel zou ik het wel weten als ploegleider. En ik weet niet wanneer hij dit heeft gezegd maar vlak voor de Tour is dat misschien precies de bedoeling van Kristoff.

0
Turtlehead 25 juni 2017 om 13:14

Extra probleem: dit en vorig jaar was t allemaal niet zo top, en zijn marktwaarde zal niet enorm hoog liggen, dat zal hem ook wel wat dwars zitten. Als hij het zelf allemaal zo gezegd heeft, is dat toch wel erg onprofessioneel te noemen. Zijn ploeg kan als werkgever moeilijk hetzelfde zeggen.

0
KnightBiker 25 juni 2017 om 22:01

Een renner die kan massa sprints wint en in de klassiekers kan winnen? Goud voor een ploeg want je kan hem het hele jaar gebruiken en Patrick levevre is verzot op dat soort combinaties van talent. Die vind wel een ploegje!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone