Kristoff: “Gaan proberen WK-wedstrijd te controleren”

donderdag 17 september 2015 om 10:05
Kristoff: “Gaan proberen WK-wedstrijd te controleren”

Foto: Sirotti

Alexander Kristoff hoopt dat de wegwedstrijd van het WK in Richmond in een sprint zal eindigen. De winnaar van de voorbije Ronde van Vlaanderen dicht zichzelf dan kansen toe om de regenboogtrui te veroveren. Dat vertelt de 28-jarige Noor aan Cyclingnews.

“Ik hoop dat het met een sprint zal eindigen. Dat ligt me goed. Het einde van de wedstrijd is vrij zwaar, maar na de laatste klim is de aankomst vlak”, analyseert Kristoff. Hij ziet kansen voor zichzelf, maar is zich bewust van de stevige concurrentie. “Het is vanzelfsprekend mijn bedoeling om wereldkampioen te worden, maar het parcours ligt veel renners. Er zijn veel kanshebbers voor de zege.”

Noorwegen mocht de voorbije jaren met drie renners starten, maar staat in Richmond met zes man aan het vertrek. “Het maakt ons als team sterker, maar we zullen zien hoe het loopt. De ploeg rijdt in dienst van mij en we zullen de wedstrijd zoveel mogelijk proberen te controleren. Duitsland zal met dezelfde bedoeling starten, dus hopelijk kunnen we samenwerken met andere ploegen.”

Kristoff wordt in Richmond vergezeld door Edvald Boasson-Hagen, Sven Erik Bystrøm, Lars Petter Nordhaug, Vegard Stake Leangen en Vegard Breen.

Dit artikel delen:

16 Reacties

123poetertjes 17 september 2015 om 10:25

In het geval van een (massa)sprint wordt het toch een beetje een loterij. Kristoff, Degenkolb, Matthews en Sagan ontlopen elkaar nauwelijks, mocht Bouhanni er nog bij zitten dan is die ook nog gevaarlijk en dan heb je nog de vermaledijde Breschel die op WK’s altijd met de voorsten meerijdt. Of Kwiat. Of Greg.

Voordeel voor Noorwegen is wel dat het met Hagen de sterkste tweede man mee heeft van alle teams hier. Kristoff zou als ideale bliksemafleider kunnen fungeren.

Jaap Eden 17 september 2015 om 10:32

Ik vind Gerrans ook wel een aardige tweede man. Ik weet niet of de tandem met Matthews onderdoet voor de Noren. En dan heb je ook nog Greg, Phil en Tom (klinkt als een Amerikaanse roman), maar gelukkig voor de andere landen rijden Greg en Phil op elkaars wiel.

John Bidon 17 september 2015 om 10:49

@Jaap Eden, dan heb je volgens mij niet goed gekeken vorig jaar. Daar offerde Gilbert zich volledig op voor Van Avermaet.

Chrys 17 september 2015 om 11:16

Dat wordt dan een extreem saai WK als de Noren met de Duitsers gaan controleren.

jajaja 17 september 2015 om 11:25

gilbert heeft dat toch ook maar gedaan omdat hij wist dat de vogel al gaan vliegen was, maar goed hij doet het tenminste, ik zie het van avermaet zo snel nog niet doen

elrio 17 september 2015 om 11:33

De tandem, Degenkolb/Greipel is misschien wel net zo sterk, zo niet sterker dan Kristoff/Hagen.

Romāns Vainšteins 17 september 2015 om 11:42

Kristoff zou, getuige de RvV, net zo goed voor de forcing kunnen kiezen of tenminste niet op zijn beulende ploeggenoten rekenen wanneer het los gaat.

LyndaLid 17 september 2015 om 11:47

Zou Hagen zich echt voor Kristoff wegcijferen? Ik heb toch echt het idee dat hij in topvorm is, en dan voor eigen kansen zal rijden. Niet wachtend op een sprint wellicht, maar meeschuivend á la Gerrans.

vanuit de kantlijn 17 september 2015 om 11:49

Marco Haller zal ook wel stukje op kop rijden voor Kristoff.

Teevansee 17 september 2015 om 11:54

Wordt er niet te gemakkelijk uitgegaan van een (uitgedunde) groepssprint? De heuveltjes liggen aan het einde van de ronde. Kansen voor Gilbert, Valverde, Alaphilippe en andere springveren om de echte spurters kwijt te spelen.

aeroventiel 17 september 2015 om 12:01

Eigenlijk hebben die noren best een leuk team.
Heb liever dat EBH wk wordt ipv kristoff.

bloemist 17 september 2015 om 13:57

Greg Van Avermaet heeft in het verleden al vaak in dienst van Gilbert gereden.De Amstel van 2012 en van dit jaar zijn daar mooie voorbeelden van.

Purito 17 september 2015 om 14:29

Hij zal hulp krijgen van een kleine, met kruit in de poten Spanjaard.

ProfrondeZevenbergen 17 september 2015 om 19:15

Van mij mag Kristoff wereldkampioen worden. Het parcours vind ik lastig in te schatten. Het lijkt toch wel behoorlijk zwaar te zijn, zeker vanwege het aantal rondjes dat ze de bergjes op moeten.

@123 wat is Breschel precies?

Japsie 17 september 2015 om 20:45

Deze man heeft nogal teksten:”“Ik hoop dat het met een sprint zal eindigen. Dat ligt me goed.” Ja voor een sprinter (oké, klassiekercoureur inmiddels ook) geen onlogische uitspraak

leor 16 21 september 2015 om 14:14

Ik hoop dat Hagen hier niet wordt ingezet als knecht om gaten te dichten of om de sprint aan te trekken. Maar als ‘waakhond’ bij een finale ontsnapping.Vanuit die positie maakt hij minstens evenveel kans op de overwinning dan Kristoff. Laatstgenoemde schat ik op een zwaar parcours sowieso minder hoog in.
De vraag is natuurlijk hoe zwaar het parcours echt is, al zal dat vooral afhangen van het gedrag van andere landen/renners.

Headlines

Materiaalzone

Populair