Kristoff: “De druk kan er nu een beetje af”

Kristoff: “De druk kan er nu een beetje af”

foto: LaPresse - Massimo Paolone

woensdag 21 februari 2018 om 16:54

Alexander Kristoff heeft zijn ploeg UAE Emirates een belangrijke thuiszege bezorgd in de Abu Dhabi Tour. De Noor won de massasprint van de openingsetappe en daardoor valt een last van zijn brede schouders. “Nu kan de druk er een beetje van af”, zegt de Europees kampioen na afloop in het flashinterview.

“In de laatste rechte lijn verloor ik mijn lead-out Roberto Ferrari, maar wist ik het wiel van Caleb Ewan te vinden”, beschrijft Kristoff. “Hij is een heel goede sprinter, maar het lukte mij om om hem heen te gaan en de leiding vast te houden, ondanks de tegenwind. Het is een geweldige zege voor mij en ook voor het team op thuisgrond.”

“Het is fantastisch voor mij om mijn tweede zege van het seizoen hier te boeken, na de laatste rit in de Ronde van Oman vorige week”, aldus de Noor, die zijn ploeggenoten nog bedankt. Kristoff gaat donderdag als klassementsleider van start in de rode leiderstrui.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Tinus 21 februari 2018 om 19:56

Dus Kristof voelt druk om te presteren in een voorbereidend rondje door de zandbak? Ik snap dat het lekker is om je seizoen zo te openen, maar toch zeker niet meer dan dat?

0
Sunrider 21 februari 2018 om 21:13

@ Tinus, uiteraard is het voor de ploeg belangrijk een etappe in het land van de sponsor te winnen, tevens is dit een worldtour wedstrijd. Als kopman heb je nu eenmaal verantwoordelijkheid en enige druk ervaren hoort daarbij. Ook de rondjes door de woestijn worden behoorlijk serieus genomen door de renners, dat wordt nog niet door iedereen begrepen.

0
Betancur, Quintana, Sagan 21 februari 2018 om 21:39

Als sprinter wil je gewoon winnen als de kans toe dient.

0
Die_Rooie 22 februari 2018 om 07:54

Hmm had toch een sterkere Kittel verwacht…

0
west 22 februari 2018 om 08:08

2 overwinningen in het midden-oosten; seizoen geslaagd.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone