Kristijan Durasek winnaar Tre Valli Varesine

vrijdag 23 augustus 2013 om 16:43
Durasek

foto: Sirotti

Kristijan Durasek heeft de Tre Valli Varesine op zijn naam geschreven. De Kroaat van Lampre-Merida versloeg na een spannende tweestrijd Italiaan Manuel Bongiorno (Bardiani). Alexandr Kolobnev wist beslag te leggen op de derde plaats.

Nadat een kopgroep met onder meer Francesco Gavazzi en de talentvolle Jan Polanc werd ingelopen, probeerden enkele renners weg te geraken uit het peloton. Eén van hen was de bijzonder bedrijvige Stefano Pirazzi, maar ook de rasaanvaller van Bardiani kreeg geen ruime van de mannen van CCC Polsat, dat vol op kop reed om de kansen van hun kopman en winnaar van vorig jaar, Davide Rebellin, gaaf te houden.

Op de drie kilometer tellende slotklim versnelde de jonge Manuel Bongiorno. Hij kreeg de Kroaat Kristijan Durasek met zich mee. De twee coureurs sloegen in korte tijd een flink gat. Alexandr Kolobnev zag het gevaar en probeerde naar de twee koplopers toe te springen. De Rus kwam nog akelig dicht, maar Durasek had duidelijk nog wat over in de slotfase.

Hij snelde op een goede honderd meter weg bij zijn medevluchter, en had voldoende tijd om de handen in de lucht te steken. Bongiorno bekroonde zijn sterke wedstrijd met een tweede plaats, voor Alexandr Kolobnev, die nog net uit de greep wist te blijven van de uit de achtergrond opgekomen Ivan Rovny. Het is de eerste overwinning van het seizoen voor de 26-jarige Durasek.

Tre Valli Varesine 2013 (1.HC)
Uitslag: Varese-Campione d’Italia (199 km)

1. Kristijan Durasek (Kroatië/Lampre-Merida)
2. Francesco Manuel Bongiorno (Italië/Bardiani-Valvole)
3. Alexandr Kolobnev (Rusland/Katusha)
4. Ivan Rovny (Rusland/Ceramica Flaminia)
5. Davide Rebellin (Italië/CCC Polsat)
6. Franco Pellizotti (Italië/Androni-Venezuela)
7. Fabio Aru (Italië/Astana)
8. Simone Ponzi (Italië/Astana)
9. Matteo Rabottini (Italië/Vini-Fantini)
10. Sergey Firsanov (Rusland/Rusvelo)

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair