Kris Boeckmans wint na Samyn ook Nokere Koerse

woensdag 18 maart 2015 om 16:52
Kris Boeckmans wint na Samyn ook Nokere Koerse

foto: Sirotti (archief)

Kris Boeckmans heeft Nokere Koerse (1.1) op zijn naam geschreven. De Belgische renner van Lotto Soudal, eerder deze maand al winnaar van Le Samyn, was op de kasseien van de Nokereberg de snelste in een massasprint. De Fransman Justin Jules (Veranclassic) eindigde na 197,7 kilometer als tweede, vlak voor de Brit Scott Thwaites (Bora-Argon). Danny van Poppel (Trek) was op de zesde plaats de beste Nederlander.

De zeventigste editie van de Oost-Vlaamse koers kende een rustige aanloop. Pas ruim vijftig kilometer na de start in Deinze ontstond de eerste serieuze kopgroep. David Boucher (FDJ), Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen), Frederik Backaert (Wanty), Dieter Bouvry (Roubaix-Lille Métropole) en Alphonse Vermote (Vastgoedservice) namen een maximale voorsprong van ruim vier minuten.

De Nederlander Nick van der Meer (Colba) deed een poging om naar de vijf leiders toe te rijden, maar slaagde daar niet in en werd opgeslokt door het peloton. Met nog vijftig kilometer te gaan overkwam de kopgroep hetzelfde. De Belg Rickaert werd als laatste ingerekend.

Met nog twee van de acht plaatselijke rondjes te gaan sloegen Dylan Teuns (BMC), Stef van Zummeren (Verandas Willems), Vegard Stake Længen (Team Joker) en de Nederlander Rick Ottema (Colba) een kloofje met het peloton. Ook zij konden de traditionele massasprint echter niet voorkomen.

flag-be Nokere Koerse 2015 (1.1)
Uitslag: Deinze-Nokere (197,7 km)
1. flag-be Kris Boeckmans (Lotto Soudal) in 4u26m50s
2. flag-fr Justin Jules (Veranclassic)
3. flag-gb Scott Thwaites (Bora-Argon 18)
4. flag-de Phil Bauhaus (Bora-Argon 18)
5. flag-be Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole)
6. flag-nl Danny van Poppel (Trek Factory Racing)
7. flag-nl Barry Markus (LottoNL-Jumbo)
8. flag-be Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert)
9. flag-nl Remco Te Brake (Metec-TKJ)
10. flag-be Nikolas Maes (Etixx-Quick-Step)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

42 Reacties

Thijs E 18 maart 2015 om 18:33

Als je niet in de vroege ontsnapping zit, de volgende slag mist en je beste sprinter niet goed afzet dan is het een verloren koers.

En Hofland mag inderdaad wel eens op Engelse les/ tekst even checken bij iemand anders . En een andere twitter achtergrond.

sooike 18 maart 2015 om 18:40

Geeft TLJ miljoenen uit om de Ronde van Zeeland te winnen? Volgens mij hebben ze het voor de aanvang van het seizoen over hele andere koersen gehad. Vanmarcke lijkt de enige die in staat moet worden geacht een klassieker te winnen. Maar hij heeft wel de handicap dat hij een zwakke ploeg om hem heen heeft. De realiteit is gewoon dat m.u.v. Vanmarcke het team van TLJ tweede garnituur is. Dat is niks nieuws, maar blijkbaar hier nog niet tot iedereen doorgedrongen. En ik hoop dat de sprints van Hofland meer kwaliteit hebben dan zijn Engels….

TheArt 18 maart 2015 om 18:56

Het probleem bij LTJ is dat het team gewoon te zwak is in de breedte. Als de kopman het om één of andere reden niet kan waarmaken dan is er niemand die dat over kan nemen. En dat had misschien best gekund, ware het niet dat de ploeg al in het begin gigantisch de fout in is gegaan met het opstellen van het programma. Waar alle teams al lang tig koersen hadden gereden, moest LTJ het in de eerste maand doen met alleen Down Under. 75% van de ploeg had voor Algarve en Ruta dus nog geen enkele koerskilometer in de benen. Kopmannen a la Vanmarcke kunnen dat misschien nog aan, maar de renners van de tweede lijn/knechten hebben die wedstrijden gewoon nodig. Nu was dat deels overmacht, door het niet mogen starten in Qatar, Oman en Dubai, maar aan de andere kant hadden ze dan maar wat andere wedstrijden op moeten zoeken. Waarom geen Mallorca? Waarom geen Besseges? Of Murcia of Almeria. Daar zijn ze de fout in gegaan en dat in combinatie met één van de mindere WT-ploegen zijn, lopen ze nu hopelijk achterop.

tristania 18 maart 2015 om 19:14

Ach, wie waren vorig jaar dan de veelwinnaars? Ja, Theo Bos maar die mocht weg:)
En Mollema, Nordhaug, Clemet en Boom waren samen goed voor 3 overwinningen. Wel een belangrijke overwinning van Boom.
Maar dan gelijk niet protourwaardig. Ja, nou, Astana wel dan:)
Ik ben er trots op dat ze met een herkenbare ploeg rijden. Een ploeg in opbouw. Ben blij dat sponsor nek heeft uitgestoken. Helaas waren veel renners op dat moment al met andere ploegen in onderhandeling.
Ik vind het jammer dat er veel verandert is in de ploeg behalve de begeleiding. Een aantal talenten blijft hangen in hun ontwikkeling. En dat neem ik begeleiding wel kwalijk. En dat ze soms niet eens in de aanval rijden.
Misschien volgend jaar Weening en TJS terughalen?

BlancoProCycling 18 maart 2015 om 19:16

Jumbo heeft gewoon te weinig winnaars. Heel erg veel knechten.
Daarom zit Vanmarcke ook helemaal niet slecht vind ik. Tjallingi, Wynants, van Emden en nog meer van dat soort mannen voor de ondersteuning hebben ze genoeg. Maar echte afmakers missen ze. Hofland lijkt niet in goede doen en is nog jong, Markus lijkt het niet helemaal aan te kunnen en van Asbroeck is ook maar de vraag of die het kopmanschap in een WorldTour-team aankan. Dat in combinatie met dat de mannen voor de bergen stuk voor stuk goede renners zijn, maar geen winnaars, maakt dat de zegeteller dit jaar wel eens vrij laag uit zou kunnen komen.

Jero10 18 maart 2015 om 19:22

@ the art

Ik ben het volledig met je eens. Zoals ik ook al aangaf is dit team te zwak in de breedte. Voorbereiding is alles wil je resultaten halen. Tirreno was kenmerkend voor het jaar voor TLJ tot nu toe. Las met verbazing iedere dag het report op de website van de ploeg,de ploegleiders waren al tevreden als er iemand in de vlucht meezat…. Natuurlijk sta je daar aan de start met een matig team maar als je niet streeft naar het hoogst haalbare gaan er geen overwinngen komen en blijven renners stilstaan in hun ontwikkeling Zoals kruijswijk, kelderman en Hofland op dit moment doen. Benieuwd naar de klassiekers daarin zal Vanmarcke de hoge verwachtingen waar moeten maken.

Giant-GreenEdge 18 maart 2015 om 19:48

Knap van boeckmans! Voor een Belgisch renner in een Belgisch team zijn dat 2 mooie koersen die hij binnenhaalt.

Wat ik vooraf niet zo goed begreep is dat Lotto NL, het kleine broertje ;), stelde dat deze koers hen goed lag en dat ze dan ook optimistisch voor een goed resultaat gingen.
De laatste vijf jaar eens derde met Brown en voor de rest zeer zwak.
Als je het zo bekijkt presteerden ze vandaag zelfs redelijk goed!

wakkie 18 maart 2015 om 20:01

Mij lijkt Boeckmans ook de snelste Belgische sprinter op dit moment. Ik baal nog steeds van die kettingbreuk in de Tour. Echt benieuwd wat daar het resultaat zou zijn geweest zonder dat voorval.
Maar wat een gat sloeg hij vandaag jonge jonge. Er waren toch een paar namen die je kort in de buurt verwachtte.

Wheely 18 maart 2015 om 20:16

Overwinning nummer 10 van de rode lotto’s

Jero10 18 maart 2015 om 20:19

@ Giant-Greenedge

Brown won zelfs in 2009 en was 3e in 2011. Maar dat is alweer zolang geleden, Nokere Koerse ligt deze ploeg misschien gewoon niet ;)

Zjoske 18 maart 2015 om 20:32

Zo wat stelt Trek hier teleur zeg! Niet eens een podiumplek!

alsjewint 18 maart 2015 om 20:40

Wat @BlancoProCycling stelt is denk ik precies de spijker op de kop. Mannen als Tjallingii, van Emden, Tankink, Wijnants, Leezer zijn uitstekende knechten voor Van Marcke in de Vlaamse klassiekers. Maar het zijn geen types die een koers kunnen afmaken in het geval de kopman wegvalt. Kelderman, Kruijskwijk en ten Dam zijn prima klimmers maar winnen zelden. Door het vertrek van Theo Bos zullen ze heel wat minder zeges halen dan afgelopen jaar. Van Hofland verwacht ik dit jaar nog wel wat maar vooralsnog lijkt hij door valpartijen en ziektes toch duidelijk nog onder zijn kunnen te presteren. Van Asbroeck is intrinsiek rap, maar of hij al op WT niveau kan winnen dit jaar dat is de vraag. We gaan het zien. Uiteindelijk wordt de balans aan het eind van het seizoen opgemaakt en niet half maart.

tdv21 18 maart 2015 om 22:29

Pfff wat een klasse van Boeckmans. Geen top deelnemersveld maar de rest op zo’n afstand zetten zegt genoeg. Hopelijk hoeft hij zich in San Remo niet te veel op te offeren voor Greipel want de ligt hellende finish van de ‘Via Roma’ (ik hoop dat ik het juist spel) moet echt iets voor hem zijn.

Dr. Ferrari 18 maart 2015 om 23:13

Toch mooi dat Hofland de tendens doorzet, dit keer 77e. En Markus dan maar 7e. Voor de rest zou ik niet al te neerslachtig worden van een slecht resultaat in Nokere Koerse. Zoals al een aantal keer vermeld, het hoogtepunt voor TLJ ligt echt op de kasseien. Mocht daar nou niks gehaald worden denk ik dat je wel teleurgesteld mag zijn, maar laten we die eerste maar eventjes afwachten.

Angry Lou 19 maart 2015 om 00:11

@Jero10
Op de startlijst die PCS geeft, is Van Asbroeck vervangen door Keizer. Dat lijkt me logisch. Hij heeft nog steeds last van de heup en de rug.
En Boeckmans zie ik Handzame ook wel winnen, zeker gezien het deelnemersveld. Tenzij hij met de handrem op gaat rijden om zich te sparen voor San Remo, wat ergens spijtig zou zijn, want de Poggio zie ik hem hoe dan ook niet overleven in de eerste groep. Maar hij mag me verrassen.

zeeuwsvlaming 19 maart 2015 om 09:46

toch mooi dat een BORA Argon18 met een duo bij de eerste 4 staat. Kan je van de meeste andere Pro T teams niet zeggen

Geraint 19 maart 2015 om 09:56

@Angry Lou,

In 2012 overleefde Boeckmans de Poggio vrij makkelijk. Maar hij schoof toen onderuit in de afdaling.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone

Populair