Krieger keert in Turkije terug in koers, Philipsen kopman Alpecin-Fenix

dinsdag 6 april 2021 om 14:44
Krieger keert in Turkije terug in koers, Philipsen kopman Alpecin-Fenix

Alexander Krieger - foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Alexander Krieger. De 29-jarige Duitser van Alpecin-Fenix staat voor zijn rentree in het peloton, nadat hij in december zwaar geblesseerd raakte bij een trainingsongeluk. Krieger behoort tot de selectie voor de Ronde van Turkije, die komende zondag begint.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Krieger liep bij het trainingsongeluk meerdere breuken op in zijn gezicht en brak daarnaast zijn rechterarm en zijn linkerelleboog. Om dat te herstellen moest hij een paar keer geopereerd worden. Sindsdien kwam Krieger, logischerwijs, niet meer in actie. In de Ronde van Turkije (2.Pro) staat hij daarom voor zijn seizoensdebuut.

De selectie van Alpecin-Fenix in de achtdaagse rittenkoers wordt gebouwd rond sprinter Jasper Philipsen. Ook de rappe Italiaan Sacha Modolo behoort tot de kern van de Belgische formatie. De rest van de ploeg wordt later bekendgemaakt.

Dit artikel delen:

7 Reacties

lemmens 6 april 2021 om 15:10

Hier moet Philipsen toch minstens 1x kunnen winnen, ik zie voorlopig geen andere topsprinters op de startlijst staan.

Niels22 6 april 2021 om 15:32

Jakobsen…

Dikke vrouw 6 april 2021 om 16:02

Eerste koers modolo? Die had wat aan de hand of die wordt uitgerangeerd bij Alpecin?

lo squalo dello Stretto 6 april 2021 om 16:34

De Vreese ook maar 3x gestart. Toch ook een rare ploeg soms dat Alpecin-Fenix. Eveneens hun manier van communiceren naar de buitenwereld toe.

bosstime 6 april 2021 om 16:44

op instagram heeft ie laatst geschreven dat ie blij is dat hij eindelijk 4 uurtjes heeft kunnen fietsen. dus blijkbaar niet fit geweest de laatste tijd.

chiller87 6 april 2021 om 18:19

Modolo heeft nog amper een trainingsrit gedaan van +100km. Gemiddelde ook niet boven 30 km /h. Vrees ervoor dat modolo aan zijn laatste seizoen bezig is. Verder is de selectie wel bekend. Zo maakt Jay vine zijn debuut. Benieuwd wat hij aankan op de weg. In tegenstelling tot modolo wel heel wat trainingskm.

Dikke vrouw 6 april 2021 om 18:59

Zo, profonwaardig. Was 3 jaar terug of zo nog 6de in de ronde…

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair