Meerdere botbreuken bij Krieger (Alpecin-Fenix) na trainingsongeluk
foto: Cor Vos
maandag 28 december 2020 om 18:09

Meerdere botbreuken bij Krieger (Alpecin-Fenix) na trainingsongeluk

Alexander Krieger is voorlopig uitgeschakeld, nadat hij vorige week betrokken was bij een trainingsongeluk. De 29-jarige Duitser heeft meerdere breuken opgelopen in zijn gezicht en daarnaast zijn rechterarm en zijn linkerelleboog gebroken.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Duitse hardrijder van Alpecin-Fenix heeft al een operatie ondergaan en moet dinsdag nog een keer onder het mes. Afgelopen seizoen behaalde Krieger de nodige ereplaatsen (en dus UCI-punten) voor zijn Belgische ploeg. Hij werd onder meer derde op het Duits kampioenschap, vijfde in de Tour du Doubs, vierde in Antwerp Port Epic en tweede in Parijs-Chauny.

Ook over de blessure van de 20-jarige Niels Vandeputte is een update te melden. Hij brak tijdens de verkenning van de cross in Antwerpen een rugwervel en draagt momenteel een corset ter stabilisatie. Nader onderzoek wees uit dat de wervel niet ernstig beschadigd is geraakt. Vandeputte kan daardoor rustig de binnentraining hervatten. Voorlopig mag hij nog niet buiten trainen of wedstrijden rijden.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
28 december 2020 18:57
Voor zo een jonge gast als Niels is een langere inactiviteit soms een zege, alles de tijd geven om bij te groeien en dan volle bak er tegenaan.
29 december 2020 01:34
Dat moet een hevige crash geweest zijn zeg! Breuken in het gezicht en zowel linker als rechterarm pff.
Leek toch tegen een doorbraak aan te zitten.

Reacties zijn gesloten.