Kragh Andersen vervangt Barguil in Milaan-San Remo

donderdag 16 maart 2017 om 14:55
Kragh Andersen vervangt Barguil in Milaan-San Remo

Foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Warren Barguil zal zaterdag niet aan de start staan van Milaan-San Remo. De 25-jarige Fransman heeft nog teveel last van een enkelblessure die hij opliep tijdens Parijs-Nice, zo meldt zijn ploeg Sunweb.

“Warren heeft een enkelblessure opgelopen, waarschijnlijk tendinitis in zijn kuitbeenspier,” legt teamarts Anco Boelens uit. “We halen hem uit de selectie voor Milaan-San Remo en gaan wat testen doen om er zeker van te zijn dat de blessure niet verergert. Een paar dagen zonder fiets zorgt voor voldoende tijd om te herstellen zodat Warren na een paar dagen de training weer zou kunnen hervatten.”

Barguil wordt bij Sunweb vervangen door Søren Kragh Andersen. De 22-jarige Deen – die vorige maand nog een rit in de Tour of Oman won – maakt zijn debuut in de lenteklassieker. Hij zal aanstaande zaterdag in dienst van kopman Michael Matthews rijden. “Hij kan goed de heuvels over en weet zijn teamgenoten goed te positioneren. Onze plannen voor zaterdag veranderen daardoor niet heel veel”, legt ploegleider Aike Visbeek uit.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Secondant 16 maart 2017 om 15:06

Dat lijkt me een logische keuze. Een uitstekende knecht (en misschien wel schaduwkopman).

TykkeThor 16 maart 2017 om 15:18

Die kan hier in de toekomst zeker gaan scoren, dus niks mis met een beetje ervaring opdoen. Ik denk dat Andersen sowieso meer toevoegt in MSR dan Barguil.

jorryt 16 maart 2017 om 16:08

Dat is een verbetering voor de ploeg!

leegloper 16 maart 2017 om 16:09

Barguil reed in de slotetappe van P-N schijnbaar nauwelijks voor Matthews, ook al zouden de Sunweb kopmannen voor elkaar rijden. Goede vervanging.

Leukefans 16 maart 2017 om 20:21

Lijkt me ook een versterking, Barguil zie ik hier sowieso weinig klaarspelen.

Prima Facie 16 maart 2017 om 21:03

Ok, ik ben een taalnazi, ik geef het toe. Bijna alle media doen het verkeerd, maar ‘te veel’ in bovenstaande context is niet één woord. Ga maar na, het is ook niet ‘teweinig’.

schipperaar 16 maart 2017 om 21:56

Fransen zijn niet gewoon om te knechten(gaulisme), ben benieuwd of Sam wat heeft geleerd van zijn kopman in Parijs-Nice.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair