Kopvrouw Sabrina Stultiens: “Hoogst haalbare nastreven in Giro Rosa”

vrijdag 6 juli 2018 om 09:36
Kopvrouw Sabrina Stultiens: “Hoogst haalbare nastreven in Giro Rosa”

foto: Martin Paldan | GripGrab

Sabrina Stultiens staat vanmiddag als kopvrouw van WaowDeals aan de start van de 29e editie van de Giro Rosa, die begint met een ploegentijdrit. De 24-jarige renster kan in de tiendaagse rittenkoers rekenen op de steun van onder anderen drievoudig wereldkampioene op de weg Marianne Vos. “De Giro Rosa is een wedstrijd met een rijke historie waar je als renster altijd naar uitkijkt en dit jaar in het bijzonder.”

“Het parcours is zwaar, met veel klimwerk, wat mij wel bevalt. De rit naar de Monte Zoncolan op de voorlaatste dag is er eentje waar nu al veel over wordt gesproken. Degene die straks in Friuli met het roze om de schouders staat, is dan ook echt de terechte winnares”, stelt Stultiens.

De renster uit het Limburgse Meijel rekent zichzelf niet tot de favorieten voor de eindzege, maar ziet zichzelf eerder als een gevaarlijke outsider voor een podiumplaats. “We bekijken van dag tot dag hoe de koers zich ontwikkelt en zullen er alles aan doen om het hoogst haalbare na te streven.”

Selectie WaowDeals voor de flag-it Giro Rosa
flag-nl Sabrina Stultiens
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Anouska Koster
flag-nl Riejanne Markus
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-gb Danielle Rowe
flag-nl Marianne Vos

Dit artikel delen:

4 Reacties

KimJungPoels 6 juli 2018 om 09:49

Is dit een kanshebster voor de winst? Ik had nog nooit van haar gehoord eigenlijk..

Grobbel 6 juli 2018 om 10:22

Ze was elfde in het eindklassement vorig jaar in een dienende rol, dus op zich wel goed dat ze dit jaar ambities heeft voor meer.

Beekman 6 juli 2018 om 12:54

@KimJungPoels, nou dan ben je vast geen wielerliefhebber, ook actief in het veld, vierde geeindigd tijdens een Wk, dan ben je geen pannenkoek, maar even er tussenuit geweest door blessures. Recent nog winnares van een bergetappe waar ze van Breggen en van Vleuten het nakijken gaf.

Hoebele 6 juli 2018 om 14:01

Ze komt nota bene uit dezelfde streek als je naamgenoot Wout Poels

Headlines

Materiaalzone