Kopenhagen ziet niets in verplaatsen datum Grand Départ Tour 2021

woensdag 1 juli 2020 om 16:43
Kopenhagen ziet niets in verplaatsen datum Grand Départ Tour 2021

Kopenhagen is niet van plan om de start van de Tour de France 2021 te verplaatsen. De Deense krant BT meldt dat burgemeester Frank Jensen in een brief het verzoek van Tourdirecteur Christian Prudhomme verworpen heeft.

De Tour de France 2021 staat gepland van vrijdag 2 tot en met zondag 25 juli. ASO wil het Grand Départ vervroegen om ervoor de zorgen dat de wedstrijd geen overlap heeft met de Olympische Spelen, die volgend jaar van start gaan op 23 juli.

Tour de France en EK Voetbal
Dat Kopenhagen volgend jaar juni ook gastheer is van het EK Voetbal, zorgt voor extra complicaties. Tussen 12 en 28 juni worden er vier wedstrijden in de Deense hoofdstad gespeeld. “Het gelijktijdig organiseren van het Grand Départ en Euro 2020 betekent grote veranderingen voor de route door Kopenhagen. Het is dan niet langer mogelijk om belangrijke delen van het stadscentrum te passeren”, klinkt het.

De route van de openingstijdrit zou de renners onder meer over het stadhuisplein, de iconische Dronning Louises-brug en langs het beeld van de zeemeermin sturen. Daarnaast verwacht de stad niet voldoende hotelcapaciteit te kunnen bieden.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Maglia Rosa 1 juli 2020 om 20:32

Kopenhagen draait wel bij. Tactiek om de prijs te drukken.

Romāns Vainšteins 2 juli 2020 om 07:48

Laat het wielrennen maar bijdraaien en de renners voor het blok zetten of ze de tour willen rijden of liever naar die maffe spelen toe willen. Voor veel sporten erg allerhoogst maar wat deze betreft toch echt een gedrocht van jewelste.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair