Kopenhagen kandidaat Grand Départ

maandag 20 juni 2016 om 15:43
Kopenhagen kandidaat Grand Départ

foto: Sirotti

De Tour de France maakt in de nabije toekomst een uitstapje naar Denemarken. De Deense hoofdstad Kopenhagen is officieel in de running voor het Grand Départ in 2019, 2020 of 2021, weet FranceTV.

Maak de Tour nog spannender!
Met de game WielerFlits Ploegleider beleef je de Tour als een echte ploegleider. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke etappe punten. Kies jij renners uit deze ploeg?
Speel nu mee

Over twee weken begint de editie van dit jaar, maar de organisatie is ondertussen al druk bezig met de invulling voor de komende jaren. In januari wees Tour-organisator ASO het Grand Départ 2017 nog officieel toe aan Düsseldorf. Een afvaardiging van de Deense hoofdstad heeft vandaag het bidbook overhandigd aan Christian Prudhomme, voorzitter van ASO.

Kopenhagen is niet onbekend met grote wielerevenementen. In 2011 organiseerde de Scandinavische stad met veel succes het wereldkampioenschap wielrennen. Bij de profs veroverde Mark Cavendish dat jaar de regenboogtrui.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Tuttipazzi 20 juni 2016 om 15:55

Denemarken is toch ook wel een leuke wielernatie met een aantal goede renners momenteel.

mus van de maasstad 20 juni 2016 om 16:01

Hopelijk maken ze dan nog een uitstapje naar Hamburg.

froomefan56 20 juni 2016 om 16:18

@mus van maasstad
Waarom Hamburg?

tendam 20 juni 2016 om 17:20

Denemarken is wielergek, een soort Nederland, en Kopenhagen is een mooie stad. Waarom ook niet. Je kunt daar misschien ook wel een mooie waaieretappe krijgen.

RainbowJersey 20 juni 2016 om 17:29

Kopenhagen is een hele mooie stad, waar het net als in Nederland barst van de (race)fietsen. Zal vast een mooie Grand Depart worden. De Giro van 2012 startte ook al in Denemarken, toen in Herning. Helaas waren er toen geen Deense winnaars, maar misschien deze keer wel? Denemarken heeft een aantal hele leuke talenten in opkomst.

Hakkie2 20 juni 2016 om 17:35

Ik heb zelf toch meer met zo’n Grand Depart op een monument van Frankrijk, zoals Mont-Saint-Michel dit jaar, of in een mooie Franse stad. Maar ik snap dat het financieel en commercieel handig is om in het buitenland te starten en dan is Denemarken best een leuke optie.

Pédaleur de charme 20 juni 2016 om 20:53

Lijkt me leuk. Met Chicken Rasmussen die weer in genade wordt aangenomen & vrolijk het startschot lost en Monsieur 60% die met zijn nieuwe ploeg de eerste etappe wint. Alle dopingzonden zijn vergeven, Bootje Hamburger nodigt al zijn oude TVM-vrienden uit voor een reünie en het hele Tourcircus leefde nog lang en gelukkig.

En verder ben ik tegen Tours die zo ver buiten La France starten dat je na een paar dagen weer in het vliegtuig moet springen.

Headlines

Materiaalzone