Kopecky over val Wiebes: “Stopte even om te kijken of ze oké was”

zondag 26 maart 2023 om 19:59
Kopecky over val Wiebes: “Stopte even om te kijken of ze oké was”

foto: Cor Vos

Lotte Kopecky is trots op de solozege van ploeggenote Marlen Reusser in Gent-Wevelgem. “Toen ik haar zag aanvallen, wist ik dat we haar niet meer terug zouden zien. Ik wist dat ze dit in zich had”, glundert de Belgische voor de camera van Cycling Pro Net.

Het was een goede dag voor de rensters van SD Worx: door de aanval van Reusser kon de rest van de ploeg het rustig aan doen in het peloton. “Soms begrijp ik de andere teams niet zo goed”, bekent Kopecky. “Als ik sportief directeur zou zijn, zou ik meteen gereageerd hebben op die aanval van Reusser. Voor ons pakte het nu echter goed uit.”

Toch was er ook minder goed nieuws voor de Nederlandse topformatie. Lorena Wiebes ging diep in de finale – samen met onder meer Elena Cecchini en Elisa Balsamo – namelijk hard onderuit. “Lorena reed in een gootje en kwam daardoor ten val”, zei Kopecky over dat moment. “Ik stopte even om te kijken of ze oké was, omdat ik haar hoorde schreeuwen. Volgens mij gaat het nu redelijk, ik hoop dat ze niet teveel blessures heeft. Ik zal straks wel zien hoe ze uit de auto komt.” SD Worx heeft nog geen update gegeven over de situatie van Wiebes.

Lees ook:
Reusser wint Gent-Wevelgem na solo van ruim 40 kilometer, Van der Duin derde

Dit artikel delen:

6 Reacties

Fontanelli01 27 maart 2023 om 07:54

Nou Lotte, ik begrijp al enkele jaren regelmatig de beslissingen van jouw ploegleiders niet. Maar door alle toppers te kopen hoeven de ploegleiders ook niet meer na te denken.

3
Bimbo Visma 26 maart 2023 om 20:34

Bedankt voor het stoppen, Lotte.

0
KopOverKop 27 maart 2023 om 16:06

Gewoon nogal domme val van Wiebes. Maar ja als ex bokser kan ze wat hebben.

0
Mark Zwolle 27 maart 2023 om 19:02

Beetje domme valpartij, maar dat vind ze (denk ik) achteraf zelf ook wel.

0
bertus11-11 26 maart 2023 om 21:50

terecht wat lotte zegt…en TJV zit daar met 4 dames en doet gewoon helemaal niets. Als dit het nieuwe vrouwen wielrennen is, is er nog een lange weg te gaan.

-2
Emergo 27 maart 2023 om 13:16

Wat heeft TJV te maken met gepruts van Wiebes ?

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone