Koning Willem-Alexander aanwezig bij Tourstart in Utrecht

donderdag 7 mei 2015 om 15:40
Koning Willem-Alexander aanwezig bij Tourstart in Utrecht

Foto: RVD

Koning Willem-Alexander zal hoogstpersoonlijk aanwezig zijn als de Tour de France 2015 van start gaat in Utrecht, zo meldt de RVD. Zijne Koninklijke Hoogheid is een erkend sportliefhebber en zal dus ook bij dit grootste sportevenement in Nederland zijn gezicht laten zien.

De Tour de France start op 4 juli in de Domstad met een individuele tijdrit van 14 kilometer in en rond de stad Utrecht. De koning zal dus, net als alle andere bezoekers van het topevenement, de renners één voor één voorbij zien komen.

De dag daarna, op 5 juli, zal de Tourkaravaan vanuit Utrecht naar Neeltje Jans trekken, om de dag erna zijn weg te vervolgen in België. De Nederlandse Tourstart krijgt steeds meer aandacht en mag zich nu dus ook verheugen op koninklijke aandacht. Het is vandaag exact nog 58 nachten slapen tot de start van de tijdrit in Utrecht.

Dit artikel delen:

39 Reacties

Onie 7 mei 2015 om 21:09

Mooi dat Willie erbij is, geeft toch weer wat extra aandacht voor het wielrennen. Jammer dat het in de zomer is en er dan geen DWDD (lees: luckytv) is.

Scotty 7 mei 2015 om 22:18
Quote:
Mooi, vooral omdat je weet dat hij het als sportliefhebber ook gewoon mooi vindt.

Nadeel is wel, dat zijn komst natuurlijk weer leidt tot boegeroep van boeroepers die hun eigen boegeroep belangrijk vinden. Terwijl de overgrote meerderheid dit toch gewoon mooi vindt zonder onnodig kabaal te maken.

Als Willie zijn gezicht laat zien tijdens het ceremoniële moment nog voor de echte start en daarna de kroeg in duikt, dan heeft niemand last van hem en zijn entourage.

Wat een slap geouwehoer zeg.

sven241 7 mei 2015 om 23:44

Willie gebruikt doping, moet wel als je op die leeftijd nog meedoet.

Di Miauw 8 mei 2015 om 02:02

Dit verpest de hele Tour voor me, laat hem lekker thuis blijven en zijn onderdanen daar lekker regeren. Edit redactie: s.v.p. niet schelden

LinusGerdemann 8 mei 2015 om 07:21

Ongelooflijk wat een reacties zeg….

Ten eerste: ik ben geen voor of tegenstander van het koningshuis. Het is leuk, maar meer ook niet, maar we leven nou eenmaal in een monarchie en heb daar geen probleem mee.

Ten tweede: Prima dat hij naar de Tour komt Onze koning is een absoluut sportliefhebber en reed zelfs de elfstedentocht, is aanwezig bij WKs in het voetbal en andere grote sportevenementen zoals de spelen. Hij oogt daar oprecht enthousiast. Mag die man dan ook gewoon naar de Tour? Het is niet zo dat hij schreeuwend aanwezig is zodra hij ergens heengaat.

Die beveiliging hoort er nu eenmaal bij. Dat heeft zijn status als koning met zich meegebracht en incidenten als Apeldoorn en de damschreeuwer. Drie jaar geleden was bijvoorbeeld Beatrix in Thialf bij de WK afstanden, maar het gewone publiek heeft hier amper hinder van ondervonden.

Mooi dat onze koning zo betrokken is bij de sport!

Sephiroth 8 mei 2015 om 09:03

Damn.. al die mensen die zo struikelen over de aanwezigheid van een persoon.. discrimineren jullie?

De enige met een zinnige argumentatie waarom het niet prettig is, is RV. De veiligheid zal overdreven hoog zijn en dat hindert iedereen. Maar voor de rest: Die man moet toch ook naar iets kunnen gaan wat hij leuk vind? Die heeft echt wel veel voor sport nederland betekent in het IOC.. maar dat boeit mensen als Scotty en klootje vast niks.

Prima dat hij komt, jammer van de extreme beveiliging die zal volgen en nog veel jammerlijker dat mensen door een bezoekje van 1 persoon beweren dat hun hele dag of zelfs Tour is verpset…

west 8 mei 2015 om 09:08

@ Linus
Dat iemand de Elfstedentocht reed is zowel geen Kwalificatie en geen Prestatie.

Dat gezegd, hij moet verder gewoon lekker zelf weten waar ie wel en niet heen gaat. Als ik koning was geweest, had ik ook voornamelijk sportevenementen bezocht. Je bent gek als je het niet doet en zolang ie niet met z' n bolle kop voor mij gaat staan heb ik ook geen reden om het hem te misgunnen.

EDIT:
@Sepiroth
discrimineren doe jij nu zoeven ook…
Natuurlijk discrimineren we, anders ben ik ook Koning.

Scotty 8 mei 2015 om 09:51

@sephiroth, even serieus, moet ik hem dankbaar zijn voor alles wat hij voor Sport in Nederland heeft betekent?

Deze man is daar neergezet, zonder dat hij enige ervaring had, zonder enige blijk van capaciteiten, zonder enige verantwoordelijkheden, zonder enige kennis. Alleen maar omdat hij "Van Oranje" van z'n achternaam heet.

Sinds wanneer vindt hij wielrennen leuk dan? Als hij echt zo'n fan is, had ik hem al wel wat vaker verwacht bij wielerevenementen. Maar nee, alleen als écht groots is dan moet meneer een beetje populair gaan zitten doen. Sorry, maar ik hou daar niet van (al wordt het ook min of meer van hem verwacht dat hij komt).

En ondertussen een beetje pils drinken met Poetin op de OS in Sotsji. Helemaal top. Lang leve de lol.

Nee, dit soort poppenkast (met als hoogtepunt elk jaar Koningsdag), is wat mij betreft Middeleeuws.

Btw, ik heb niks tegen de persoon Willem-Alexander, maar wel met het systeem en keurslijf waar hij ingeperst wordt.

Lamme Frans 8 mei 2015 om 10:43

We gaan hier toch niet serieus een discussie over het koningshuis houden? Dat doe je maar op het forum. Geen politiek hier.

On: Lijkt me niet meer dan logisch dat ons staathoofd bij zo'n groot evenement aanwezig is. Geeft het nog wat meer cachet.

ikbenprocycling 8 mei 2015 om 10:52

Idee: Kan hij wellicht met de camerahelicopter meegaan en daarin blijven zitten ? Voor de gelegenheid oranje gespoten voor mijn part. Misschien zelfs een scheervluchtje over Utrecht-C kort voor de start waarbij hij wuivend sportief half uit de copter hangt.

achtpuntzes 8 mei 2015 om 12:00

voor mij totaal irrelevant, hetzelfde als dat jan of piet komt kijken.

west 8 mei 2015 om 13:32

@8.6
Als piet komt kijken moeten het nog wel even over zijn kleur hebben.

Petros 11 mei 2015 om 09:36

“Trouwe Wielerflitsers aanwezig bij Tourstart in Utrecht”

Trouwe Wielerflitsers zullen hoogstpersoonlijk aanwezig zijn als de Tour de France 2015 van start gaat in Utrecht, zo meldt ondergetekende. De trouwe Wielerflitsers zijn erkende sportliefhebbers en zullen dus ook bij dit grootste sportevenement in Nederland hun gezicht laten zien.

De Tour de France start op 4 juli in de Domstad met een individuele tijdrit van 14 kilometer in en rond de stad Utrecht. Deze trouwe Wielerflitsers zullen dus, net als alle andere bezoekers van het topevenement, de renners één voor één voorbij zien komen.

De dag daarna, op 5 juli, zal de Tourkaravaan vanuit Utrecht naar Neeltje Jans trekken, om de dag erna zijn weg te vervolgen in België. De Nederlandse Tourstart krijgt steeds meer aandacht en mag zich nu dus ook verheugen op de aandacht van deze trouwe Wielerflitsers. Het is vandaag exact nog 54 nachten slapen tot de start van de tijdrit in Utrecht.

Stelvio-fan 11 mei 2015 om 09:40

Wat een non-reacties lees je hier. Beetje volwassen blijven allemaal plzz

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair