König verwacht wildcard NetApp-Endura voor Tour de France 2014

dinsdag 22 oktober 2013 om 07:53
Leopold Konig

foto: Sirotti

Leopold König verwacht dat NetApp-Endura volgend jaar een uitnodiging krijgt voor de Tour de France. Dat vertelde de 25-jarige Tsjech aan Tsjechische media. De nummer negen uit de voorbije Vuelta heeft goede hoop volgend jaar zijn opwachting te kunnen maken in de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar.

Door het verdwijnen van ploegen zijn volgens König de kansen voor zijn team gestegen. “Team Europcar gaat naar de WorldTour en krijgt automatisch een uitnodiging”, stelt hij vast. “Sojasun verdwijnt. Er zal één uitnodiging naar Cofidis gaan en de drie andere naar buitenlandse ploegen”, verwacht hij. “Een van die wildcards moet voor ons zijn. Maar dat zijn allemaal speculaties. We zullen tot maart of april moeten wachten.” König houdt toch al stiekem rekening met een Tourdebuut. “Op 1 oktober is mijn voorbereiding op de Tour begonnen”, verklapt hij.

De Tsjech blijft nog minstens één jaar rijden voor NetApp. “Ik kon ergens anders meer geld verdienen, maar dat is niet het aller belangrijkste voor mij. Bij deze ploeg krijg ik de kans om kopman te zijn in de Tour.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair