Koen de Kort haalt geld op voor slachtoffers bosbranden

zondag 19 januari 2020 om 18:07
Koen de Kort haalt geld op voor slachtoffers bosbranden

foto: Cor Vos

Koen de Kort gaat tijdens de Tour Down Under geld ophalen voor slachtoffers van de bosbranden in Australië. “Elke etappe ga ik proberen zoveel mogelijk renners voor te blijven. Voor elke coureur die ik achter mij houd, doneer ik een dollar”, zegt de coureur van Trek-Segafredo tegen De Telegraaf.

Dat zal De Kort zes etappes lang doen. “En dat geldt ook zondag voor het eindklassement, dus in totaal zijn er inclusief de zes etappes, zeven klassementen waar dit voor telt. En ja, ik ga extra mijn best doen om zo kort mogelijk te eindigen en ga ervan uit dat veel renners me een beetje helpen om zoveel mogelijk geld te betalen”, legt hij uit.

Het peloton in de Tour Down Under bestaat dit jaar uit 140 renners. Mocht De Kort een rit winnen, dan doneert hij voor die etappe 139 dollar. Dit gaat om een persoonlijke actie van de Nederlander. Ook het prijzengeld van de Schwalbe Classic (vanmorgen gewonnen door Caleb Ewan) en het opgehaalde geld van de verkoop van gesigneerde truitjes worden gedoneerd.

Dit artikel delen:

18 Reacties

LutsenkoFan 19 januari 2020 om 19:01

Dat wordt 20 euro.

Goed dat hij dit doet, hopelijk kan hij vaak kort eindigen.

0
Spartacus 19 januari 2020 om 19:02

Met zo’n winterbuikje zullen het niet veel dollars worden…

0
Kopa 19 januari 2020 om 19:31

Dit “winterbuikje” zie je vaak bij wielrenners, en is helemaal niet negatief. Zelf in de zomer hebben veel het, komt doordat ze getraind worden door hun onderbuik te ademen en als dan de foto op het juiste moment genomen wordt lijkt het inderdaad wel een buikje

0
tendam 19 januari 2020 om 19:39

Inderdaad, dit is gewoon buikademhaling. Heel gezond, zou je ook eens moeten proberen.

0
Spartacus 19 januari 2020 om 20:26

@tendam Je hoeft mij niet uit te leggen wat buikademhaling is hoor. Weet er genoeg van af; in ieder geval dat je daardoor niet ook nog eens vetrolletjes erbij krijgt boven de heupen

0
Michelangelo 19 januari 2020 om 22:19

Zeg ook altijd dat het mijn buikademhaling is… maar op een of andere manier gelooft mijn vrouw er niks van ;-))) Winterbuikje is bij mij hardnekkig, en ook in de zomer zichtbaar

OT: mooi gebaar van Koen. Hopelijk rijdt hij een ijzersterke TDU! Ondanks het feit dat hij nauwelijks een uitslag rijdt, is het wel een kleurrijk renner. Mooie interviews ook altijd. Wie weet stijgt hij boven zichzelf uit komende week.

0
Janus Hirtus 19 januari 2020 om 19:04

Mooi gebaar

0
Franco Ballerini 19 januari 2020 om 19:07

Er zijn wel betere doelen te bedenken dan het klimaatprobleem ontkennende (en rijke) Australië, Koen.

0
Posterix 19 januari 2020 om 19:35

Dank je! Ik dacht al dat ik de enige was die zulks dacht. Hoezo klimaatprobleem ontkennend trouwens?

0
Poeksel 19 januari 2020 om 19:41

Maar daar doneer jij toch al aan, Franco?

0
Franco Ballerini 19 januari 2020 om 20:00

@poeksel: ik ben niet (meer) gelovig, maar hou me nog steeds aan de 10 procent.

0
KnightBiker 19 januari 2020 om 20:02

Voor deKort is Australië zijn 2e thuis. (Of zijn eerste) het is dus niet verwonderlijk dat hij zo’n initiatief neemt.
Verder haalt hij geld op voor de slachtoffers, niet voor de Australische regering en daarnaast hoeven de bosbranden ook niet met klimaatverandering te maken te hebben (al is het wel waarschijnlijk en is de droogte aantoonbaar erger geworden de laatste decennia). Het land heeft regelmatig van doen met bosbranden, alleen is het dit jaar wel heel extreem.
Koen doet een leuk gebaar en verdient zo’n cynische reactie vanaf de zijlijn in iedergeval niet.

0
NumberSeventeen 19 januari 2020 om 21:23

Met slachtoffers bedoelt hij natuurlijk de natuur daar. Niet de mensen, die hebben er min of meer zelf voor gekozen helaas.

0
Sunrider 20 januari 2020 om 00:17

Een korte uiteenzetting: Zoals elke regering, hier bestaande uit conservatieven (liberals maar in feite conservatieven) zijn deze ook ln Australië vooral bang stemmen te verliezen. Daarnaast is het een economische kwestie, het verlies van veel geld door mensen met (financieel) bezit doemt op wanneer ingrijpende maatregelen genomen worden. De steenkoolmijnen sluiten bijvoorbeeld. Veel mensen die getroffen zijn bezaten al niet veel maar zijn nu ook huis en haard kwijt. Heel veel geld is nodig om de natuur te herstellen. De oerbossen zijn ook uitgedroogd waardoor de branden zich sneller en ingrijpender versprijden. De laatste 10 jaar is de hoogste temperatuur ooit in Australië gemeten met afgelopen jaar als triest hoogtepunt. Er is natuurlijk veel meer aan de hand met de natuur hier maar daar lees je in Nederland maar weinig over. Een jaar met amper regen in het hele land zou ook in Nederland onvoorstelbaar zijn. De werkelijke oorzaak ligt in de oceanen die zich anders zijn gaan gedragen doordat de temperatuur op aarde is gestegen.
@no:17 Leg dat eens uit?

0
VerstandOpNul 19 januari 2020 om 19:36

Mooi gebaar. Zou mooi zijn als de organisatie ook iets deed, nogal verbazingwekkend dat het gewoon business-as-usual lijkt te zijn voor hen..

0
sooike 19 januari 2020 om 22:52

Vanmorgen was er een leuk gesprek met Koen bij Omroep Brabant. Sympathieke jongen met een goed hart. Verdient het niet om hier door enkele zuurpruimen zo weggezet te worden. Straks, als er weer gekankerd kan worden op JV, dan zal het gescheld ook weer niet van de lucht zijn !

0
KennyKlimmen 20 januari 2020 om 00:15

Mooie manier om TDU te winnen…. voor het goede doel zeg maar…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone