Koen Bouwman vol ambitie: “Beginnen met de jongerentrui zou gaaf zijn”

donderdag 3 mei 2018 om 10:16

Koen Bouwman wil morgen in de openingstijdrit van de Giro d’Italia een gooi doen naar de witte jongerentrui. Dat zei de 24-jarige Nederlander van LottoNL-Jumbo voor de camera van WielerFlits. “Het gaat heel lastig worden. Maar wie niet waagt, wie niet wint.”

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
“Het jongerenklassement speelt in mijn achterhoofd, het zou gaaf zijn om zo te beginnen”, zegt Bouwman, die eerder al twee keer aan de start stond van de Vuelta a España. Hij verwacht dat de rit tegen de klok hem wel moet liggen. “Die trui na de tijdrit is wel een ambitie van mij waarvoor ik hierheen ben gekomen. In tijdritten kan ik mijn eigen ding doen en volle bak rijden naar de finish.”

Als Bouwman de jongerentrui wil pakken, moet hij wel afrekenen met specialisten als Mads Pedersen en Ryan Mullen. “Het gaat heel lastig worden. Maar wie niet waagt, die niet wint: ik ga gewoon volle bak.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

14 Reacties

josi 3 mei 2018 om 10:41

Het lijkt me erg lastig gezien de concurrentie, maar het is goed om ambitie te hebben. Ik heb wel verwachtingen van Bouwman deze Giro. Zijn eerdere optredens dit seizoen waren in elk geval veelbelovend.

Secondant 3 mei 2018 om 10:45

Ik ben benieuwd naar Bouwman, zag hem goed rijden in de Tour of the Alpes. Maar Mullen en Pedersen verslaan zou wel heel straf zijn.

Imbatido 3 mei 2018 om 10:48

Denk inderdaad aan Pedersen, Mullen, Schachmann als favorieten. In de tijdrit wordt het lastig, al is hij wel de beste klimmer van hun. Maar misschien kan het in rit 4 ook nog. Zou leuk zijn.

jessevdalen 3 mei 2018 om 10:58

Het ook een technisch parcours. En Bouwman heeft in de Coppa i Bartali laten zien als een bezetene te kunnen dalen. Hopelijk is er geen angst bijgekomen na die val.

Borsje 3 mei 2018 om 10:59

Mullen misschien de enige echte specialist uit het rijtje jongeren? Hoe dan ook: leuk om (ook) naar de beginstrijd om het wit uit te zien.

KimJungPoels 3 mei 2018 om 11:03

Groot verschil is wel dat Mullen sinds het begin van dit seizoen naar de tijdritten in de Giro aan het toewerken is. Denk dat de kans klein is dat hij na rit 1 met de jongerentrui staat.

josi 3 mei 2018 om 11:15

Etappes 4 en 5 bieden eventueel ook nog mogelijkheden om die trui te pakken, al zal hij hem dan na etappe 6 wel weer kwijt zijn.

jkjustin 3 mei 2018 om 11:37

Hoop Koen veel in de aanval te zien! Misschien eens proberen om de bergtrui een paar dagen te bemachtigen.

Col du Bramont 3 mei 2018 om 11:37

Hij liet in de Alpen Tour recent hele mooie dingen zien, ging met de groten mee omhoog en was zelfs zo brutaal te demarreren, reed niet onverdienstelijk rond.

Dit wordt na 2 maal Vuelta zijn derde grote ronde, pas 24 jaar, kan goed klimmen en heeft een redelijke tijdrit.
Maar een Giro van 3 weken en dan er elke dag vol voor gaan is niet evident. Voor Mullen en Schachman, al hebben die een goede tijdrit hoeft ie niet te veel angst te hebben en datzelfde geldt voor Pedersen. Dat zijn namen die ik niet meetel eigenlijk voor de witte trui.

Lopez en Oomen das andere koek, die eindigen normaal voor hem. Enfin zie ook:
http://www.wielerflits.nl/nieuws/344712/giro-2018-voorbeschouwing-het-jongerenklassement.html

jessevdalen 3 mei 2018 om 11:52

@coldubramont Schachmann kan echt wel een bergje op.

KimJungPoels 3 mei 2018 om 12:02

@Col du Bramont

Hij heeft het hier over de jongerentrui na de openingstijdrit en niet na de etappe in Rome. Dus moet hij zeker rekening houden met Mullen, Pedersen en Schachmann.

Col du Bramont 3 mei 2018 om 12:45

@KJP,

Oeps te snel gelezen! Dan klopt het natuurlijk wel en moet je deze drie toch wat sneller inschatten dan Bouwman.
Dat Schachmann goed bergop kan heeft ie dit jaar en in het verleden al bewezen. Hij won in 2016 in de Elzas, daar zit dacht ik de Grand Ballon en nog meer klimwerk in.

assen 3 mei 2018 om 13:08

Bouwman zie ik wel in de top20 eindigen, maar Mullen kloppen…

Huubi 3 mei 2018 om 13:24

Na de etna misschien?

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone