Kobe Goossens en Gerben Thijssen ruilen Lotto Soudal voor Intermarché-Wanty Gobert
© Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 22 juni 2021 om 11:56

Kobe Goossens en Gerben Thijssen ruilen Lotto Soudal voor Intermarché-Wanty Gobert

Lotto Soudal ziet eind dit jaar twee van zijn jongeren vertrekken. Zowel Kobe Goossens (25) als Gerben Thijssen (23) kunnen voor twee jaar naar Intermarché-Wanty Gobert. Dat vernam WielerFlits uit goede bron.

Intermarché-Wanty Gobert lijkt begonnen aan een lange transferzomer. De ploeg van manager Jean-François Bourlart ziet straks sprinter Danny van Poppel vertrekken en had los daarvan al nood aan een stevige kwaliteitsinjectie. Het valt dan ook te verwachten dat het Waalse team behoorlijk actief zal zijn op de transfermarkt.

Bourlart trekt alvast twee talentvolle Belgische jongeren aan: Kobe Goossens (25) en Gerben Thijssen (23) komen op 1 januari 2022 over van Lotto Soudal. Dat vernam WielerFlits uit goede bron. Beiden zullen bij Intermarché-Wanty Gobert een overeenkomst voor twee jaar tekenen.

Klimmer en sprinter
Kobe Goossens rijdt sinds 2018 voor het opleidingsteam van Lotto Soudal en stroomde twee jaar geleden door naar het WorldTourteam. De Vlaams-Brabander kan aardig uit de voeten bergop en is niet te beroerd om aanvallend te koersen. Dat leverde hem in de Tour de Romandie eindwinst in het bergklassement op.

Gerben Thijssen is een topsprinter in wording, maar zag zijn ontbolstering afgeremd door een horrorcrash tijdens de Zesdaagse van Gent, eind 2019. De Limburger stond meer dan negen maanden aan de kant. Een jaar later pakte hij onder meer een paar ereplaatsen in de Vuelta, waar hij zijn groterondedebuut maakte. Dit voorjaar kende Thijssen opnieuw pech: hij werd op training aangereden en hield er een gebroken sleutelbeen aan over.

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
22 juni 2021 12:03
Vreemd dat Lotto deze mannen laat gaan (idem vorig jaar met Stan Dewulf).
    22 juni 2021 12:25
    Dewulf is/was een groter talent dan deze twee natuurlijk...
22 juni 2021 12:04
Oef Intermarche Goosens, Thijssen en Kristoff klinkt niet slecht.
22 juni 2021 12:12
Wanty moet wel investeren, het succes in de Giro was meer de uitzondering die de regel bevestigd. Van deze twee vind ik vooral Goossens erg goed passen bij de manier van rijden die Hilario en Co willen zien bij hun ploeg. Bij Lotto-Soudal moeten ze scherpe keuzes maken en dan hebben deze jongens minder prioriteit denk ik.
22 juni 2021 12:25
Thijssen was te verwachten... de laatste stap zetten lukte mits veel blessureleed niet echt. Goossens is toch een verassing. Aangezien de U23 ploeg, heel jong is zal er verstrekking moeten komen uit andere ploegen.
    22 juni 2021 12:40
    Beetje snelle conclusie wat betreft die stap zetten. Is pas tweedejaars prof en in z'n eerste volledige jaar meteen gedebuteerd in een grote ronde met een p2 achter Ackermann. Veel meer kun je toch niet verwachten?

    Hij reed dit jaar ook wel een raar programma met weinig kansen. Waarom zou je zo'n iemand opstellen in Romandië waar er geen etappe voor een pure sprinter is? En in koersen met een massasprint werd ie opgesteld met een Ewan of Vermeersch die de voorkeur kregen. Gaat dit jaar ook geen kans in grote ronde krijgen met Ewan die alles opslurpt bij Lotto.
    22 juni 2021 12:44
    Ik zie ze de Lie nog wel overhevelen, desnoods halfweg 2022. Verder inderdaad weinig jongens die echt klaar lijken voor de WT.
    22 juni 2021 12:54
    @chefspijker, werd voor zijn valpartij vaak als spurter aangeduid in wat kleinere Belgische koersen maar sprintte nooit mee. Daarom moet je niet winnen of podium rijden. Zelfs geen top 10. Dan heb je de basis niet ondanks inderdaad een goede Vuelta vorig jaar.
    Los daarvan mag hij van mij zeker ontploffen bij Wanty ;-)

    Ben benieuwd of ze een tweede spurter halen, want Degenkolb zal ook wel vertrekken. Kunnen ze een Edward Theuns halen? Anders wordt het moeilijk want dan blijf je over met Bauhaus of Hodeg?
    22 juni 2021 13:09
    @ Thoin
    Weemaes of de lie misschien?

    Had gehoopt dat met Thijssen ook bossuyt ging komen naar de damesploeg (wegens een koppel), dat is toch een sterke belofte en het damesteam kan ook wel wat kwaliteit gebruiken.
    22 juni 2021 19:42
    Voor mij is 't toch omgekeerd. Goossens probeert af en toe wel wat en hoort op zich nog wel (net) bij de World Tour, maar hoort misschien inderdaad wel meer bij iets als Wanty.

    Thijssen is natuurlijk minder dan Ewan, maar vind ik toch iets meer potentieel hebben, dat zou nog wel een leuke sprinter kunnen worden voor de kleinere rittenkoersen waar Ewan dan toch niet deelneemt.

    Maar ze hebben ondertussen wel enkele nog net iets jongere renners die ook iets beter zijn, dus logisch dat ze vooral daarop focussen.
22 juni 2021 12:34
Waar gaat Danny van Poppel heen?
    22 juni 2021 12:37
    Check wielerflits.nl ;)
    22 juni 2021 12:42
    @Wheely haha inmiddels gezien. Dat krijg je als je van boven naar onder leest
22 juni 2021 12:37
Kwamen beide net te kort bij Lotto.
    22 juni 2021 16:01
    Nou, Goossens voegde toch wel iets toe wat er maar weinig konden brengen volgens mij.
22 juni 2021 12:39
In de breedte waren deze gasten ok, ervan uit gaande dat thijssen nog een stap kan zetten. Toppers zijn het niet en zullen het wellicht niet meer worden. Benieuwd wie er bij Lotto komt in de plaats.
22 juni 2021 12:57
Deze jongens zijn toch gewoon helemaal prima voor Lotto? Als je vorig jaar inzet op een verjonging is het toch raar dat je nu deze twee laat gaan? Ik snap dat ze geen grote ronde gaan winnen, maar zijn voor mij echt niet minder dan wat ze daar voor de rest allemaal als pelotonvulling rond hebben rijden.
    22 juni 2021 13:08
    Kan het niet zo zijn dat de renners wegwilden bij LSD? Ik zie nergens dat ze geen aanbieding van LSD hebben gehad voor de komende jaren. Er zijn altijd 2 partijen nodig om te verlengen. De renner en de ploeg. Dit wordt hier wel eens vergeten.
    22 juni 2021 16:49
    Ik denk dat de UCI afkorting LTS is, LSD is een ander goedje. ;)
    22 juni 2021 18:27
    LSD is wel gaver!
22 juni 2021 13:17
Als renner met een beetje talent en ambitie moet je ook niet bij Lotto blijven hangen. De uitzonderingen deGendt en Wellens, maar dat zijn ook renners die hun moment moeten en willen afwachten inplaats van dat ze het op gezette tijden waar kunnen maken.
Er rijden wel wat talenten rond voor de kansloze ontsnapping maar afgezien van Ewan krijgt niemand de ondersteuning die hij verdient om resultaten te kunnen boeken in de finale van een koers of klassieker.
22 juni 2021 18:25
Dan komt er vast een plekje voor Bax vrij bij lotto

Reacties zijn gesloten.