KNWU zoekt nieuwe voorzitter, bij voorkeur een vrouw

maandag 22 juni 2020 om 18:31
KNWU zoekt nieuwe voorzitter, bij voorkeur een vrouw

Marcel Wintels, hier in 2014, treedt af als voorzitter KNWU - foto: Cor Vos (archief)

De KNWU zoekt een nieuwe voorzitter van het hoofdbestuur, en bij voorkeur is dat een vrouw. Dat staat in een vacature die de Nederlandse wielerunie heeft uitgeschreven omdat Marcel Wintels vertrekt. De lopende termijn van de huidige voorzitter loopt af en hij is niet herkiesbaar.

De wielerunie heeft een commissie samengesteld die de sollicitaties in behandeling neemt. Die commissie zoekt naar een bestuursvoorzitter die vooral toezicht houdt, schrijft de KNWU. “Als klankbord, toetsend en dienend aan de belangen van de achterban”, klinkt het.

De KNWU laat weten dat de voorkeur uitgaat naar een vrouwelijke voorzitter, gezien de samenstelling van het huidige bestuur. Mochten er gelijke geschikten zijn, dan krijgt Wintels dus een vrouwelijke opvolger.

De nieuwe bestuursvoorzitter moet volgens de KNWU iemand zijn die:

 • Een besluitvaardige teamspeler is, en een echte verbinder;
 • Uitgebreide maatschappelijke ervaring meebrengt vanuit het bedrijfsleven en/of de overheid;
 • Beschikt over zeer ruime ervaring als bestuurder in verschillende bestuursvormen, van verenigingsbestuur tot Raad van Toezicht;
 • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een rijk maatschappelijk netwerk op nationaal niveau;
 • Visie, en bij voorkeur ervaring heeft met innovatie van bestuur en organisatie;
 • Het belang van een inclusieve sportbond in al haar geledingen en sportuitingen onderschrijft;
 • Zorgt voor een duidelijke en efficiënte rolverdeling tussen hoofdbestuur en de uitvoerende organisatie;
 • Affiniteit heeft met wielrennen, maar vanwege het belang van een zuiver onafhankelijk bestuurlijk; perspectief op zodanige afstand staat dat hij/zij geen belangen (meer) heeft in de (wieler)sport
 • Beschikt over voldoende tijd om de functie uit te oefenen;
 • Minimaal HBO+ werk- en denkniveau;
 • Duidelijke visie;
 • Diplomatiek, gevoel voor intermenselijke verhoudingen;
 • Transparante, zuivere en integere werkwijze.

Bekijk hier de vacature op de site van de KNWU

Dit artikel delen:

55 Reacties

Rawolf 22 juni 2020 om 18:34

Sinds wanneer is dat legaal? Als je in een vacature zet alleen mannen of blanken wordt je gelijk afgemaakt.

eppie_steppie 23 juni 2020 om 00:11

Dat heet positieve discriminatie, vriend. Dat leidt tot beter bestuur. En nee, onderscheid maken op basis van ras mag niet. Nooit. Zie artikel 1 van de grondwet.

Smuckinho 23 juni 2020 om 07:02

He vriend, artikel 1 GW weleens gelezen? Daar staat dat je ook nooit onderscheid mag maken op basis van geslacht. Nooit.

bomb ba 23 juni 2020 om 12:09

Erg kwalijk en treurig dat de wereld hiernaar afzakt. Dit gaat op den duur leiden tot een hevige tegenschok. Ik voorspel een grote overwinning voor Forum voor Democratie in maart en anders de verkiezing erna.

Derierre de la course 23 juni 2020 om 21:59

Ik voorzie een grotere overwinning voor Forum als ze de lijsttrekker buiten gooien.

Vincent Lacressonniere 23 juni 2020 om 22:06

@bomB

Afzakt? Leg uit.

FDJ 22 juni 2020 om 18:48

Ochjee de politieke correctheid. Mensen waar zijn we mee bezig? We laten ons allerlei complexen aanpraten en ze krijgen bij de NPO ook allemaal een podium, maar in de provincie denk ik af en toe in een ander land te leven dan dat ik door het stelletje schreeuwende gekkies voorgeschoteld krijg.

Ik word er behoorlijk moe van. In mijn omgeving zie ik geen racisme en geen homohaat en er werken meer vrouwen dan mannen binnen het bedrijf. Binnen de lokale sportverenigingen is plaats voor iedereen en ongeacht welke kleur. Binnen de jeugdteams zijn die gasten gewoon opgenomen. Kunnen we alsjeblieft weer normaal gaan doen en gekkies als Akwasi, Affriyie en die anderen gewoon in negeerstand zetten? We laten ons alleen maar tegen elkaar opzetten zonder dat er daadwerkelijk een probleem is.

De voorzitter moet de meeste geschikte kandidaat zijn ongeacht zijn geslacht. Ze zullen de sollicitatie van Marijn de Vries wel vast ontvangen hebben. Die is ook aardig van het padje af.

Baik-Baik 22 juni 2020 om 19:25

Volgens jouw redenatie zijn er dus zo weinig vrouwen in topfuncties omdat er zo weinig geschikte kandidaten zijn. Dat lijkt mij persoonlijk sterk.

FDJ 22 juni 2020 om 19:33

Er zijn ook gewoon vrouwen in topfuncties. We hebben behoorlijk vrouwen als minister en ook in de politiek. Ja, de mannen zijn in de meerderheid, maar vergeet niet dat er ook voldoende vrouwen die bewust kiezen voor een lagere functie en deels gewoon er voor hun kind(eren) willen zijn. Ik denk dat je dit soort dingen allemaal niet moet forceren en ik denk dat het in Nederland op dat gebied prima zit als jij ambitie hebt kun je je doelen bereiken als je competent bent…

EducationSecond 22 juni 2020 om 19:54

Ik zet persoonlijk liever mensen die in elke discussie een vergelijking met Akwasi moeten maken in de negeerstand.

Sjon 22 juni 2020 om 20:21

1. De vacaturetekst zegt: bij gelijke geschiktheid een vrouw, dus niet het MOET een vrouw zijn (slechte titel van het stuk wat dat betreft).

2. Marijn de Vries zit al in het bestuur.

(3. Er wordt óók in Amsterdam gehaat op Akwasi en ook in Emmen gedemonstreerd voor BLM. Je maakt er een provinciaal identiteitsding van zonder inhoudelijke argumenten.)

Poeksel 22 juni 2020 om 23:10

Toevallig las ik afgelopen weekend een column over mensen die redeneren als FDJ.

"‘Als ik dat allemaal moet geloven, dan hebben ze in hun leven veel pijn gehad’, zei Derksen over de uitzending van Beau waarin de organisatoren van de antiracismedemonstraties te gast waren. ‘Ik kan me dat nauwelijks voorstellen.’

‘Als wij echt in het land leven dat zij schetsen, hadden wij hier niet meer gewoond’, zei René van der Gijp. ‘Dan was ik naar Parijs of Barcelona verhuisd.’

‘Ik herkende het niet’, zei Derksen. ‘Nogmaals, ik kan me er niets bij voorstellen. Homo’s hoor je ook altijd ontzettend klagen, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat een homo op straat werd uitgescholden.’

De alomtegenwoordigheid van het woordje ‘ik’ was opvallend. Het bestond allemaal niet omdat de VI-mannen, driemaal de norm, er zelf maar weinig van merkten. De obsessie met het eigen perspectief was nog onthullender dan de racistische ‘grap’ van Derksen. Buiten was de wereld aan het veranderen, maar in de studio van VI lukte het nog altijd niet om verder te kijken dan de eigen snor. "

Turtlehead 22 juni 2020 om 23:27

Ik las even een ‘e’ te weinig in ‘negeerstand’ en dat vond ik eigenlijk op een grappige manier wel erg ver gaan.
Maar nu schaam ik mij voor ongeveer alle reacties onder dit bericht. Ongepast en ronduit belachelijk op een wielersite. Ga een boek lezen of een rondje fietsen zou ik zeggen.

IlPirata 22 juni 2020 om 19:13

Nou Merijn De Vries dat is in kannen en kruiken.

maklukzat 22 juni 2020 om 19:26

Dit komt weinig prestatiegericht over. Meer een baantjescarrousel

Michelangelo 22 juni 2020 om 20:20

De enige zinnige reactie hier…

Als je dit leest, dan weet je al wat voor figuur hier gaat uitkomen.
Zeker ook als er staat dat hij/zij voldoende tijd moet hebben om de functie uit te oefenen. We beschikken allemaal over 24 uur in een etmaal, maar blijkbaar gaan ze ervan uit dat iemand die deze functie wil ook nog minimaal in 20 andere raden van toezicht, commissariaten etc zit.

Kortom, weer een bobo gezocht! Bah!

Derierre de la course 23 juni 2020 om 22:04

Die bestuursfuncties in sportbonden zijn echt tenenkrommend. Als het je n periode niet zo lekker gaat of je loopt buitensporig te graaien, duik je een jaartje onder in een adviesfunctie en ga je vervolgens in een andere functie of bond weer lekker verder. Verantwoordelijkheid? Dat past natuurlijk niet.

Wat me wel opvalt is dat de laag onder het bestuur vaak ontzettend gemotiveerde hardwerkende mensen zijn die dit vaak nog voor weinig “erbij” doen ook. Die missen alleen het netwerk en financiële onafhankelijkheid om het een stapje hoger te maken.

Fred Postma 22 juni 2020 om 19:28

Doe maar een transgender ; van alles wat .

VerstandOpNul 23 juni 2020 om 08:06

Wellicht heeft Robert Millar belangstelling..

Chris Van Uden 23 juni 2020 om 10:35

Haha scherp VerstandopNul!

Jungle Man 22 juni 2020 om 19:38

Man of vrouw,…. Het zal toch hopelijk wel gaan om de kandidaat die het meest geschikt is?
Dit neigt naar discriminatie o.b.v. geslacht. Wat als er in de koptekst zou staan: " bij voorkeur van een bepaalde geloofsovertuiging oid"?

Uppsala 22 juni 2020 om 19:55

geen salaris .. alleen een reiskosten vergoeding .. laat maar

Fred Postma 22 juni 2020 om 20:45

Bij voorkeur een vrouw ?
Dan discrimineer je dus bv. ook alle donkere mannen die
eventueel belangstelling zouden hebben. Ergo : liever een blanke vrouw dan een donkere man ? BLM !!
Pijnlijk KNWU ! ; We hebben nog een lange weg te gaan. Graag een statement met een excuus! Anders gaan standbeelden van Joop Zoetemelk en Jan Janssen om!

VasilKiryienka 22 juni 2020 om 21:58

Over discriminatie gesproken..

Michiel De Rooij 22 juni 2020 om 22:15

Och jee. Een vrouw dus. Ik wist niet dat deze functie deeltijd was.

KennyKlimmen 22 juni 2020 om 22:21

Ik vind de vacaturetekst niet zo gek hoor. Is er iemand die onbezoldigd dit met hart n ziel kan doen en ook nog over de juiste capaciteiten beschikt? Ben benieuwd. Medeflitsers? Iemand? Ff los van geslacht…. Ik wil op basis van je posts wel je referentie zijn.

Iets als:’ Ik ken Fustviking al jaren en zie in hem een hele integere bestuurder waar de KNWU nog jaren mee vooruit kan’

Fred Postma 22 juni 2020 om 22:23

Fustviking is het noorden kwijt.

Romāns Vainšteins 22 juni 2020 om 22:41

Zou werkelijk geen idee hebben wat je in godsnaam allemaal moet doen en laten eenmaal benoemd.

Derierre de la course 23 juni 2020 om 22:06

Laten vrij weinig en doen nog veel minder.

DeSjors 22 juni 2020 om 22:59

Hadden ze die profieleisen destijds maar gehad.

Kosmonaut 23 juni 2020 om 04:37

“ Mochten er gelijke geschikten zijn, dan krijgt Wintels dus een vrouwelijke opvolger.”

Oftewel “bij gelijke geschikten is een vrouw iets meer geschikt.” Maw er zal in dat geval nooit sprake zijn van gelijke geschikten.
Schiet mij de volgende vraag te binnen. Wat als er twee “gelijke geschikten” zijn van hetzelfde geslacht? Dan de voorkeur naar een donkere of homoseksuele kandidaat? En wanneer huiskleur en/of seksuele geaardheid ook hetzelfde is? Lootjes trekken?

Maillot à Pois 23 juni 2020 om 12:03

Misschien moet je je ook eens de vraag stellen wat er zonder een dergelijke stipulatie gebeurt bij meerdere kandidaten met een ‘gelijkte geschiktheid’.

Ik pretendeer niet dat ik het zeker weet hoor, maar zou het kunnen dat het dubbeltje dan meestal de kant van de man oprolt, omdat bijvoorbeeld:
de mensen die de beslissing nemen mannen zijn, en mensen nu eenmaal de neiging hebben om voor mensen te kiezen die het meeste op hen lijken.
er vaak nog van uitgegaan wordt dat een vrouw zich minder zal engageren omdat ze meer tijd aan haar familie wil besteden (de instelling die Michiel De Rooij hierboven expliciet laat horen, maar vaak latent aanwezig is)

klootje kriekeljon 23 juni 2020 om 13:53

Sterker nog, het is zelfs zo dat als je vrouwen laat kiezen ze ook eerder voor een man zullen gaan.

Derierre de la course 23 juni 2020 om 22:09

Nog sterker sterker nog dat er een homo wordt gekozen omdat die geen papadag of ouderschapsverlof zal nemen in de toekomst. Niet eerder weg hoeft om kinderen op te halen en meer tijd heeft om “over te werken” als dat “incidenteel” nodig is.

SnellePelle 23 juni 2020 om 08:21

“Mooie” kans voor 1 van de bondscoaches.
Dan worden in het vervolg niet alleen de dames alleen maar iedere renner voor het oog van de wereld gewogen en beoordeeld om zijn of haar gewicht.
Nog meer anorexia gevallen.

BassieAdriaan 23 juni 2020 om 08:48

Als je een gekleurde lesbische transgender bent liggen de banen voor het oprapen tegenwoordig.
Jammer, had het als oude viespeuk van een clown graag geprobeerd.

Sephiroth 23 juni 2020 om 10:55

moeilijk te bevatte he, bij gelijke capaciteiten/geschiktheid betekent niet dat je als nietskunner gelijk een CEO baan krijgt… velen hier gaan eraan voorbij geloof ik.

Sephiroth 23 juni 2020 om 09:50

Wat raar om al die reacties te lezen dat de KNWU iets fout doet. Al die mensen mogen dan eerst eens bij de overheid gaan klagen. zie bijv.: https://www.cpb.nl/sites/default/files/omnidownload/cpb-notitie-vrouwen-aan-de-top.pdf

vaak worden vrouwen gewoon achtergesteld voor topposities omdat het een mannenwereldje is waar matties elkaar ff helpen. Het bevorderen van diversiteit in alle bestuurslagen is enkel aan te moedigen. Dat de KNWU deze text hanteert is ook vrij normaal. In de zorg zie je de omgekeerde redenatie dat bij gelijke kandidaten mannen de voorkeur krijgen ook wel eens voorbij komen.

Dus kortom mensen: stel je niet zo aan en accepteer eens dat de KNWU een voorkeur heeft voor diversiteit (los van het Bobo gedeelte wat door een iemand werd aangekaart).

Edit 09:53 – Reden voor aanmoediging zit o.a. in het feit dat een balans tussen op veilig spelen en risico nemen bevorderlijk is en gemiddeld genomen zijn dat de evolutionaire verschillen tussen mannen en vrouwen. (Uiteraard bevestigd ook hier de uitzondering de regel)

ssj 23 juni 2020 om 12:17

Dank voor je verstandige en goed uiteengezette reacties

Derierre de la course 23 juni 2020 om 22:11

Ik werk in een wereld waarin 95% man is. Mijn ervaring is dat een vrouw in het team, op welke functie dan ook, meestal een betere dynamiek en creatiever team oplevert.

stffl 23 juni 2020 om 11:10

Zogenaamde “positieve discriminatie” is ook discriminatie en is gewoon verboden volgens artikel 1 van de grondwet. Dat veel mensen hier alsnog voorstander van zijn laat wel zien hoe ver we doorgeschoten zijn in dit land.

Daarnaast vind ik het opvallend dat er veel mensen zijn die “diversiteit” per se iets positiefs vinden, alsof dat een vaststaand feit is.
In sommige gevallen heeft bijvoorbeeld diversiteit van denken een positieve invloed op een bedrijf maar naar mijn ervaring heeft diversiteit zoals die hier bedoeld wordt alleen maar negatieve effecten op de productiviteit en sfeer op de werkvloer.
Als ik iemand aanneem kijk ik juist of deze persoon binnen ons bedrijf en de huidige werknemers past.

Sephiroth 23 juni 2020 om 12:01

dus mannen die mannen voortrekken omdat het hun matties zijn mag wel maar zeggen we willen een gebalanceerde groep omdat we van mening zijn dat ieder zijn vaardigheden dan beter tot hun recht komen en daarom zoeken we een kandidaat met bepaalde eigenschappen mag niet?

Het is doorgeschoten, maar in welke richting dat is waar we geloof ik van mening verschillen. Aangezien er enkel bij gelijke vaardigheden een voorkeur heerst, kan je niet van discriminatie spreken. Dan moet je hoe dan ook kiezen en dan kiest ieder bedrijf/persoon op basis van persoonlijke voorkeur zoals je al beschrijft.

Anders gezegd: als die opmerking over vrouw bij twee gelijk geschickte kandidaten discriminatie is, dan is de HBO voorwaarde ook discriminatie. Daarmee sluit je ook een bepaalde groep buiten.

ssj 23 juni 2020 om 12:21

Klopt. Bij eentonig, repeterend werk waarbij niet teveel nagedacht hoeft te worden is een compleet homogene groep in het voordeel. In vrijwel alle andere gevallen is het goed om verschillende perspectieven te hebben (mits mensen het idee hebben dat de vrij zijn om deze te uiten).

Derierre de la course 23 juni 2020 om 22:14

Ik ben het absoluut niet eens met je stelling “Bij eentonig, repeterend werk waarbij niet teveel nagedacht hoeft te worden is een compleet homogene groep in het voordeel.”
Je wil juist bij eentonig, repeterend werk een diversiteit aan mensen zodat je kan experimenteren met andere werkwijzen invalshoeken om zodoende je proces, hoe simpel ook, te verbeteren. Anders sta je over 10 jaar waar je nu ook staat. Niemand kan beter verbeteren dan de mensen die het werk zelf doen, je moet ze alleen wel de ogen openen. En dat kan ook bij laaggeschoolde mensen.

thorsen 23 juni 2020 om 13:15

Veel schreeuwers vinden het alleen een probleem omdat er nu nadruk wordt gelegd op ‘als het even kan een vrouw’. Dat is helemaal niet verkeerd, want we weten nou eenmaal dat een bestuur met een goede mix van mannen en vrouwen over het algemeen betere besluiten neemt dan een puur mannelijk of puur vrouwelijk bestuur. Zolang je maar capabele mensen aanstelt uiteraard.

Overigens denk ik dat velen van hun het er volmondig mee eens zijn dat het niet verkeerd zou zijn om wat meer mannen als basisschoolmeester te krijgen. Wederom…een goede mix geeft over het algemeen de beste uitkomst.

Het wordt pas een probleem zoals nu bij de BBC, waar er quotas worden ingesteld (voor etnische minderheden). Dan kun je je gaan afvragen of je wel de juiste mensen in dienst ‘kunt’ nemen. Als er meer dan genoeg aanmeldingen zijn hoeft dit overigens niet het geval te zijn omdat er dan van alle kanten genoeg capabele mensen te vinden zijn.

Maar je moet er niet aan denken dat een instantie als bv. de brandweer met quotas gaat werken, je wilt gewoon capabele mensen, en hun geslacht, afkomst, etc. is niet belangrijk. Maar dit is een vrij specifiek voorbeeld die niet op alle andere instanties toepasbaar is.

Maar goed, het gaat hier wellicht gewoon om een bobo, en daar zou ik me al helemaal niet druk over maken :)

reusjen 23 juni 2020 om 16:02

Wat je hier wegzet als schreeuwers is wel degelijk een probleem. Je veegt het onder de mat door te zeggen dat je het niet op die manier moet willen bij bijv. de brandweer, maar dat is precies wat er gebeurd. Bij alle overheidsdiensten waar bijvoorbeeld fysieke eisen gesteld worden zijn deze lager voor vrouwen, terwijl het om exact dezelfde functie gaat. Dit levert direct problemen op. Ik ken bijvoorbeeld redelijk wat mensen bij de politie, en het komt te vaak voor dat een vrouwelijke agent fysiek niet in staat is hetzelfde werk te leveren, wat voor potentieel onveilige situaties zorgt.

Daarnaast is het niet inzichtelijk of kandidaten daadwerkelijk exact gelijke geschiktheid hebben. Om maar aan te nemen dat het wel goed zit omdat het erbij staat is nogal naïef. Ook daar zijn genoeg voorbeelden van bij de politie, waar mensen omhoog gewerkt worden om maar mooie cijfers te kunnen laten zien voor de bühne met betrekking tot vrouwen en allochtonen.

thorsen 23 juni 2020 om 16:24

Met de schreeuwers bedoel ik vooral de mensen die het niet aankunnen dat er een vrouw in een wielerbestuur komt (als het even kan). Want dat gaat gewoon nergens om.

Wat betreft de brandweer en politie, dat is inderdaad precies niet wat je wilt, juist omdat het er gewoon om gaat of je het werk aan kunt, en niks anders. Als (bijvoorbeeld) een vrouw het werk aan kan is er geen enkele reden om deze niet aan te nemen, maar indien dit niet het geval is dan moet je hier dus juist niet aan positieve discriminatie doen.

Maar hier hebben we niet mee te maken met een wielerbestuur. Hoe je uberhaupt bobo skills meet wil ik niet eens weten, maar ik weet zeker dat er genoeg vrouwen zijn die dit prima kunnen.

P.S. ‘exacte gelijkheid’ is niet te meten en daar moet je dus ook niet naar kijken. Het gaat er vooral om dat iemand iets toe voegt aan het geheel dat er al staat. Als je al 9 mannen (en bv. 1 vrouw) in een bestuur hebt voegt die 10e man misschien minder toe dan 1 extra vrouw, omdat die misschien toch net een andere invalshoek heeft en dus meer toevoegt aan het geheel, ongeacht de ‘individuele’ kwaliteiten. Dit heeft op zich niks met positieve discriminatie te maken, omdat het voor ‘het geheel’ de beste keuze kan zijn.
Als er geen enkele vrouw is te vinden die iets heeft toe te voegen en wel meerdere mannen, en je dan toch een vrouw kiest voor de cijfers en de mening van buiten dan heeft dit wel degelijk een negatief effect. Maar de voorkeur voor een bepaald geslacht hoeft niet perse positieve discriminate te zijn. Dat is meer mijn punt denk ik.

reusjen 23 juni 2020 om 16:32

Ik denk dat we het 100% met elkaar eens zijn. Bedankt voor de uitgebreide toelichting. Het is hoe dan ook ingewikkelde materie, juist omdat er nagenoeg geen objectiviteit meer mogelijk is. De gevolgen van de publieke opinie en media of de angst daarvoor houdt de boel in een wurggreep. Je ziet het bijvoorbeeld met bedrijven die om het minste of geringste hun reclame stopzetten en niet weten hoe snel ze moeten roepen dat ze er niks mee te maken hebben als er iets potentieel negatief uit kan pakken. Dit is een zeer groot probleem omdat het redelijkheid en objectiviteit alsmede grondrechten in de verdrukking duwt.

volvie 24 juni 2020 om 01:06

@ Thorsen:
“Dat is helemaal niet verkeerd, want we weten nou eenmaal dat een bestuur met een goede mix van mannen en vrouwen over het algemeen betere besluiten neemt dan een puur mannelijk of puur vrouwelijk bestuur.”

Ben benieuwd naar je bron waaruit dat blijkt.

Guushovd 23 juni 2020 om 14:20

Ik hoop dat een geschikte vrouw zich meldt en gekozen wordt. En voor de rest heb ik besloten iedere wielerflitser in zijn waarde te laten.

MDKIDW 23 juni 2020 om 16:16

mag het ook iemand zijn die zich identificeert als vrouw……

Vincent Lacressonniere 23 juni 2020 om 22:15

Wat veel sneue reacties zeg… blijkbaar is het nodig om bij gelijke kwaliteiten de voorkeur uit te laten gaan naar een vrouw. Er zitten nog steeds te weinig vrouwen in topfuncties, terwijl vrouwen over het algemeen betere resultaten laten zien op de universiteiten, en de vrouwen die nu al topfuncties bekleden niet slechter beoordeeld worden dan hun mannelijke collega’s. Er is dus een mechanisme dat doorbroken moet worden, en daar is blijkbaar een kunstgreep voor nodig. Vreemd dat er zo veel mensen zijn die daar van schrikken en in rare reflexen schieten.

reusjen 23 juni 2020 om 23:07

Je creëert causale verbanden die er niet (hoeven te) zijn.
Dat vrouwen beter presteren op school en prima kunnen functioneren in topfuncties is geen bewijs van een glazen plafond.

Ook het argument dat het nodig is omdat de reacties je niet aanstaan raakt kant nog wal. Dit zie je ook bij BLM, mensen die zich niet conformeren aan de beweging worden genoemd al bewijs van de noodzaak ervan, totale nonsens.

Vincent Lacressonniere 24 juni 2020 om 14:22

Over het creëren van verbanden die er niet zijn gesproken:

“Ook het argument dat het nodig is omdat de reacties je niet aanstaan raakt kant nog wal.”

Ok. Mag ik je er op wijzen dat ik nergens beargumenteer dat het nodig is omdat reacties mij niet aanstaan? Die twee dingen staan echt los van elkaar.

Vreemde reactie. Raakt kant nog wal.

Headlines

Materiaalzone

Populair