‘KNWU zet vol in op Michiel Elijzen als nieuwe bondscoach’

‘KNWU zet vol in op Michiel Elijzen als nieuwe bondscoach’

foto: WielerFlits/Maxim Horssels

zaterdag 14 juli 2018 om 09:40

De Nederlandse wielerbond KNWU ziet Michiel Elijzen als de ideale opvolger van Thorwald Veneberg als bondscoach van de elite mannen en vrouwen. Dit laat De Telegraaf vandaag weten. De 35-jarige ex-renner – op dit moment actief als ploegleider van het Belgische Veranda’s Willems-Crélan – krijgt van de KNWU de tijd om een definitieve keuze te maken.

Elijzen krijgt de voorkeur boven enkele andere kandidaten om Veneberg, die bij de KNWU de functie gaat bekleden van directeur, op te volgen. Aanvankelijk twijfelde de Nederlander volgens De Telegraaf om zowel de mannen als vrouwen te coachen. Hij zal – mocht hij daadwerkelijk kiezen voor het bondscoachschap – naast de elite mannen en vrouwen ook de beloften onder zijn hoede nemen.

De keuze van Elijzen zal afhangen van de toekomstplannen van zijn huidige werkgever Veranda’s Willems-Crélan, die druk bezig is om een ploeg te bouwen rondom toptalent en uithangbord Wout van Aert. Zo lijkt warenhuis Carrefour bereid om sponsor te worden van het team. Met het geïnvesteerde bedrag van één miljoen euro moet het nieuwe jaarsalaris van Van Aert betaald worden.

Naar functie azende Michel Cornelisse geen kandidaat 
Eerder werd al bekend dat Michel Cornelisse, de huidige ploegleider van SEG Racing Academy, geen kandidaat is om Veneberg op te volgen. In het tv-programma RTL Tour du Jour liet hij weten dat hij niet aan de profielschets voldoet. “Ik was er zeker voor in. Ik heb kenbaar gemaakt dat ik interesse had, maar heb te horen gekregen dat ik aan een aantal punten niet voldoe”, aldus de oud-renner, die door de bezoekers van WielerFlits werd beschouwd als favoriet voor de functie.

“Dat is hun goed recht, maar dat vind ik wel heel jammer. Net als bij een voetbaltrainer is dat ook voor een ploegleider het hoogst haalbare. Bovendien had ik graag samengewerkt met renners die ik goed ken om met hen sportief succes te bereiken.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

WernerFranke 14 juli 2018 om 10:07

Terecht, een heel verstandige, rustige man die geliefd is door zijn renners.

0
Koel 14 juli 2018 om 10:10

Geen ja-knikker, vertrok destijds bij Belkin vanwege het management…

0
flyellus42 14 juli 2018 om 10:22

kun je een meerjarenbeleid maken met iemand die bijna elk jaar van baan verwisseld?

0
tendam 14 juli 2018 om 10:41

@koel
En dan krijg je bij Koel natuurlijk gelijk bonuspunten ;)

Volgens mij zat Elijzen destijds ’n beetje op een zijspoor, met het Theo Bos-treintje mee naar Langkawi en dat soort oorden. Hij was een droge twitteraar, als ploegleider vielen er volgens mij weinig wapenfeiten te noteren.

0
denistel 14 juli 2018 om 10:54

zag veel liever Cornelisse maar die voldoet niet aan de eisen??

0
Koel 14 juli 2018 om 10:55

tendam – 14 juli 2018 om 10:41
Zeker, hij kan bij mij niet meer stuk…!
Hij heeft Ducrot nog wel eens schriftelijk van repliek gediend omdat die zich niet zo lovend over het vak van ploegleider had uit gelaten, hetgeen voor Plugge een reden was om zijn renners "aan te raden" Ducrot niet meer te woord te staan…
Elijzen is nogal eigenzinnig en heeft een eigen mening, daar zat vooral het probleem.

@denistel – 14 juli 2018 om 10:54
Ploegleider "van de gestampte pot", geliefd bij renners, maar niet bij de elitaire bestuurders…

0
tendam 14 juli 2018 om 11:15

@koel
Ja, dat zei Elijzen zelf… ook Plugge zelf werd oorspronkelijk binnengehaald als ‘dwarse’ mening, dus dat zal niet de enige reden zijn.

0
RidderHans 14 juli 2018 om 12:21

Cornelisse die een vrouwenploeg moet gaan leiden? ahahahahaha. nee Michel sorry

0
Mwielerfan 14 juli 2018 om 12:46

Cornelissen kan zijn keuzes onvoldoende toelichten en lijkt daarmee gewoon snit intelligent genoeg voor een topbaan.

0
Samlambeej 14 juli 2018 om 13:52

Wat houdt die profielschets dan in?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone