KNWU zet streep door NK Baanwielrennen

woensdag 9 december 2020 om 12:47
KNWU zet streep door NK Baanwielrennen

foto: Cor Vos (archief)

De KNWU heeft in samenwerking met de organisatie van het NK Baanwielrennen 2020 besloten het Nederlandse kampioenschap duur en sprint dit seizoen niet te organiseren. De aanhoudende coronamaatregelen geven ook na de update van 8 december vanuit de overheid geen ruimte om wedstrijden als deze te laten plaatsvinden, zo menen alle betrokken partijen. Ook alle andere baankampioenschappen voor deze winter zijn geannuleerd.

Aanvankelijk stond het KNWU NK Baanwielrennen 2020 gepland van 27 tot en met 29 december in Omnisport Apeldoorn. Met de nieuwe update vanuit de overheid achten zowel de KNWU als de organisatie het niet realistisch de wedstrijden binnen afzienbare tijd te kunnen organiseren.

Henk van Beusekom vindt als manager Sport van de KNWU het perspectief te onzeker. “Een kampioenschap op de baan heeft wat ons betreft als voorwaarde dat alle deelnemers de kans hebben om minimaal drie weken op de piste te trainen voorafgaande aan het evenement. Daar is voorlopig geen uitzicht op.”

“Een eventuele verschuiving van dit NK naar februari heeft niet onze voorkeur omdat dan veel op meerdere disciplines uitkomende renners in voorbereiding op de weg zijn. Dit, in combinatie met het nog niet hebben van perspectief op verruiming, maakt het voor ons kortom onafwendbaar dit besluit te nemen.”

Verschillende factoren zijn tegen elkaar afgewogen laat projectmanager Rens Kamphuis namens Libéma Profcycling weten. “Voorlopig zijn wedstrijden nog niet toegestaan voor iedereen zonder A-status is en mogen er maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn. Wij hebben altijd naar de mogelijkheden gekeken vanuit organisatorisch oogpunt, maar voor ons staat het belang van de renners voorop. Toch heeft ook de organisatie een bepaalde voorbereidingstijd nodig om alles goed en veilig voor iedereen te kunnen organiseren.”

“Uiteraard zijn wij teleurgesteld, maar de situatie vraagt helaas om dergelijke beslissingen. Wij kijken momenteel alweer vooruit naar het volgende baanseizoen en bouwen nu al aan een mooie kalender voor renners en publiek.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

VespavanBern 9 december 2020 om 13:54

Ontzettend jammer, helaas kan het niet anders in deze tijd.

0
Oblomov 9 december 2020 om 18:03

Maar gelukkig hebben we Black Friday niet hoeven missen…

0
FDJ 9 december 2020 om 18:10

En voltrekt er een ramp als we overwegen de scholen een weekje langer dicht te houden… Het kabinet slaat alle adviezen van het OMT onderhand in de wind. Waar hebben wij het OMT nog voor? En die arme restauranthouders maar toezien hoe de grootste brandhaard, scholen, nog open zijn.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone