KNWU stelt Jan van Veen aan als nieuwe hoofdcoach

vrijdag 3 september 2021 om 09:26
KNWU stelt Jan van Veen aan als nieuwe hoofdcoach

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

De KNWU stelt Jan van Veen aan als nieuwe hoofdcoach voor alle disciplines binnen de wielerbond. Vanuit zijn rol als prestatiemanager bij NOC*NSF was Van Veen vanaf januari tot en met de Olympische Spelen in Tokio al gedetacheerd bij de wielerbond als waarnemend hoofdcoach voor de disciplines BMX en het baanwielrennen.

KNWU-directeur Thorwald Veneberg is blij met de komst van Van Veen: “Jan heeft zijn toegevoegde waarde in de afgelopen tijd als waarnemend hoofdcoach BMX en baanwielrennen meer dan bewezen. Richting Parijs zetten we de structuur binnen de KNWU anders neer met één hoofdcoach en één programmamanager voor alle disciplines. Als hoofdcoach gaat Jan de sporttechnische inhoud bepalen.”

Talentontwikkeling 
“De opdracht wordt om zoveel mogelijk medailles te halen op de Olympische Spelen van Parijs (2024) en Los Angeles (2028) en bij alle tussenliggende grote wedstrijden. Daarnaast wordt hij eindverantwoordelijk voor talentontwikkeling binnen de bond.” Van Veen werkte eerder als schaatscoach bij onder meer verschillende merkenteams en Jong Oranje. Ook was hij bondscoach van de Duitse schaatsers. Sinds 2018 werkt hij als prestatiemanager voor TeamNL.

Van Veen is uiteraard in zijn nopjes. “De functie past goed bij mij omdat ik in nauwe samenwerking met de bondscoaches van de verschillende disciplines ga kijken waar we de topsport en talentenprogramma’s kunnen verbeteren. Dit om nu, maar ook in de toekomst, succesvol te kunnen zijn en blijven. Als hoofdcoach ga ik tevens ‘discipline-overstijgend’ kijken hoe we beter kunnen samenwerken. Vanuit een integrale benadering ontstaan er voor de sporters meer en betere mogelijkheden.’”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 3 september 2021 om 15:07

Die kan toch vet goed pianospelen?

0
Wheely 3 september 2021 om 15:19

Nee dat is Sam Oomen.

0
Jacco van Stierop 3 september 2021 om 15:26

Je bedoelt die van het reclameren van ingezonden biedermeier-poëzie op de radio.

0
Wheely 3 september 2021 om 15:41

Precies, dit is die man van Candlelight.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone