KNWU stelt Gunnewijk aan als bondscoach vrouwen

donderdag 8 november 2018 om 14:03
KNWU stelt Gunnewijk aan als bondscoach vrouwen

foto: Sirotti (archief)

Loes Gunnewijk is de nieuwe bondscoach voor de Nederlandse vrouwen. Dat maakt de KNWU bekend. De oud-renster was al actief voor de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie als bondscoach van de juniorenvrouwen.

Voor Gunnewijk betekent het dat ze nu bondscoach zal worden van de gehele vrouwenselectie. Ze is uiteraard dolblij met de kans die ze krijg van de KNWU. “Het is supermooi dat ik verantwoordelijk word voor de gehele selectie. Zo kan ik de talenten nóg beter volgen, ze langer coachen en zien hoe ze zich ontwikkelen.”

“Je weet op deze manier wat er speelt. Bovendien kan je zo de talentontwikkeling doorzetten. Dit geldt vooral voor de beloftevrouwen, aangezien we moeten zorgen voor nieuwe aanwas richting de elitedames. Bij die laatste categorie blijven we doen waar we al lange tijd mee bezig zijn: goed blijven rijden én presteren op kampioenschappen.”

Veneberg: “Nog meer aandacht voor de sporters”
Directeur Thorwald Veneberg is ook blij met de nieuwe constructie. “Door deze splitsing komt er nog meer aandacht voor de sporters, vooral tijdens de kampioenschappen. Daarnaast is het goed dat één persoon verantwoordelijk is voor de hele lijn bij de vrouwen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 8 november 2018 om 14:25

Heu? Was niet juist Elijzen afgehaakt omdat hij ook de vrouwen moest coachen ?

Venebergje lala koekkoek, nieuwe dag nieuwe kansen.

0
rahimns 8 november 2018 om 15:02

Dat opsplitsen van de functie werd pas besloten na het afhaken van Elijzen. Verder was niet alleen het feit dat hij vrouwen moest coachen de reden van zijn afhaken. Ook vond hij dat hij niet 100% gemotiveerd was om de functie te doen en vond hij dat hij de nodige bagage miste.

0
DarkShadow 8 november 2018 om 15:10

Goede beslissing wel, het vrouwen wielrennen is toch wel weer een heel vak apart, daar kun je niet zomaar iemand neerzetten die de sport niet begrijpt. Beter voor de vrouwen en de mannen, daar kun je vrij een keuze maken zonder dat je rekening moet houden met wie wel of niet de vrouwen erbij kan doen.

0
KnightBiker 8 november 2018 om 15:57

Daarbij is Het Dames wielrennen In Nederland zo groot dat het wel een aparte bondscoach kan gebruiken. De voorsrong moet vastgehouden worden!

Daarnaast is Het goed dat het een vrouw is in deze tijd, gezien wat #metoo allemaal te weet heeft gebracht: De dames hebben zo minder angst bij problemen hulp te zoeken bij De bondscoach.

0
Groningen 8 november 2018 om 17:43

Gunnewijk is vooral iemand die het vrouwenwielrennen goed kent. Lijkt me een goede keuze, maar betwijfel of metoo er wat mee te maken heeft

0
KnightBiker 8 november 2018 om 21:39

@ Groningen – nee, niet direct Maar je kan Het maar beter voor zijn…

0
Mwielerfan 8 november 2018 om 23:59

Vrouwen wielrennen moet de bondscoach ook iets van tactiek kunnen bedenken. Bij de mannen kan Leo van vliet zelfs nog wel bondscoach zijn en zeggen dat de kopmannen tot laatste ronde wachten, semi kopmannen op 40-15km aanvallen etc

0
Fort 9 november 2018 om 15:30

Dames coachen is nu eenmaal vaak heel anders dan mannen coachen. Hier is lang niet elke man voor geschikt. Begrijpelijk dat ze voor een vrouw kiezen wanneer de aantal geschikte mannen enkele vaardigheden missen voor deze job.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone