KNWU maakt selecties bekend voor EK veldrijden in Rosmalen

vrijdag 30 oktober 2020 om 10:30
KNWU maakt selecties bekend voor EK veldrijden in Rosmalen

Ceylin del Carmen Alvarado - foto: Cor Vos

De KNWU heeft de selecties bekend gemaakt voor het Europees kampioenschap veldrijden in Rosmalen. Bondscoach Gerben de Knegt heeft in totaal 26 renners en rensters aangewezen voor de continentale titelstrijd, die op 7 en 8 november op het terrein van Autotron Rosmalen wordt verreden.

Bondscoach De Knegt denkt dat Nederland – net als in 2018 – opnieuw kan uitblinken in eigen land. “Ik denk dat we bij de elitevrouwen, de beloftenvrouwen en de beloftenmannen voor de titel mee kunnen doen. Al is er bij de laatste categorie minder tegenstand dan normaal door de afzegging van de Belgen.”

“Bij de elitemannen hoop ik op een podiumplaats. Het is een winter met, vooral voor de jongerencategorieën, weinig wedstrijden. Ik heb daarom behalve de resultaten van dit jaar ook de klasseringen van vorige winter meegewogen.” Bij de elitemannen zijn Lars van der Haar, Corné van Kessel en David van der Poel de speerpunten. Mathieu van der Poel duikt pas later het veld in.

Meerdere kandidaten 
Een volledig Nederlands podium bij de vrouwen is zeker niet uitgesloten, aangezien De Knegt kan rekenen op meerdere titelkandidaten met Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Denise Betsema en titelverdedigster Yara Kastelijn. Bij de U23-mannen is het vooral uitkijken naar Ryan Kamp.

Keuzeheer De Knegt heeft in de laatste categorie, de U23-vrouwen, ook meerdere kandidaten voor de Europese titel met Inge van der Heijden, Aniek van Alphen, Manon Bakker, Shirin van Anrooij en Puck Pieterse.

Selectie Elite Mannen
Lars van der Haar
Corné van Kessel
David van der Poel
Maik van der Heijden
Stan Godrie

Selectie Elite Vrouwen
Ceylin del Carmen Alvarado
Lucinda Brand
Annemarie Worst
Denise Betsema
Yara Kastelijn
Sophie de Boer

Selectie U23 Mannen
Ryan Kamp
Pim Ronhaar
Tim van Dijke
Mees Hendrikx
Kyle Agterberg
Luke Verburg
Hugo Kars
Bart Artz

Selectie U23 Vrouwen
Inge van der Heijden
Aniek van Alphen
Manon Bakker
Shirin van Anrooij
Puck Pieterse
Fem van Empel
Susanne Meistrok

Dit artikel delen:

13 Reacties

doorak 30 oktober 2020 om 11:08

Selectie dames elite en U23 liegt et niet om. Ryan Kamp, U23, podium, moet kunnen.
En laat bij de mannen nu eens 1 v.d. heren een topdag hebben. We gaan het zien.

Overigens is hetgeen Nico vanHest jaren geleden heeft opgezet voor de KNWU op woensdag bij het Zand in Alphen een gouden greep geweest wat Gerven de Knegt prima voortzet. Al vele meisjes en jongens zien komen meetrainen die daardoor extra motivatie vinden om ervoor te gaan.

0
Arie den Blanken 30 oktober 2020 om 13:21

Nico van Hest verdient in deze zeer veel lof. Begon als begeleider van Henk Baars en bouwde dat uit tot de groepstraining op woensdagmiddag in Alphen. Niet voor de KNWU maar toen de bond zag hoe goed deze privé aanpak van hem werkte hebben ze het later omarmd. Hij was ook de persoonlijke trainer van Richard Groenendaal. Zeer integere en deskundig trainer. Voor Gerben de Knegt die rol overnam in Alphen heeft Richard Groenendaal dat ook nog een paar jaar gedaan.

0
doorak 30 oktober 2020 om 14:26

Helemaal waar Arie.
Ook ik heb lang geleden, halverwege jaren 70, van hem leren wielrennen en onderschrijf jouw karakteromschrijving van Nico. Overigens is Nico zelf ook prof geweest.

0
Arie den Blanken 30 oktober 2020 om 19:08

En toen zijn zonen marathonschaatser waren heb ik nog met hem gewestelijke marathonschaats wedstrijden gereden in de veteranencategorie. Nico was en is nog steeds een bijzonder veelzijdig sportman. Hij is er ook altijd als een van de eersten bij als er geschaatst kan worden op de Flaes.

0
doorak 31 oktober 2020 om 01:11

Sportman in hart en nieren. Een echte gymlerraar : )

0
Pedalo 30 oktober 2020 om 11:56

Vroeger had je in de Drunense Duinen een fantastische trainer. Onder andere Reinier en Richard Groenendaal, Mathieu Hermans, Edward Kuiper Wim de Vos en nog vele andere trainden daar. Helaas worden steeds meer plekken hier voor afgesloten!

0
Arie den Blanken 30 oktober 2020 om 13:16

Dat was Stofberg. Richard Groenendaal heeft daar niet getraind. Die is van een lichting later . Die Stofberg was zelfs een tijdje bondscoach en aan zijn integriteit werd met recht getwijfeld. Vooral het bevoordelen van zijn persoonlijke pupillen Hermans en Nijboer lag er duimen dik boven op.

0
Veloburto 30 oktober 2020 om 12:11

Kan er misschien een belg eens een ek winnen

0
Nestor 30 oktober 2020 om 13:19

Zowel bij vrouwen elite en vrouwen u23 moet volledig NLse top 5 mogelijk zijn.

0
Arie den Blanken 30 oktober 2020 om 13:22

Nou en? Typisch een voorbeeld van in (landen) hokjes denken.

0
Pedalo 30 oktober 2020 om 14:01

@arie…ik doelde ook op Henk Knippels die het heeft voortgezet.

0
Arie den Blanken 30 oktober 2020 om 19:11

Klopt , die heeft dat ook nog even gedaan. Was geen verkeerde kerel.

0
flitsvolger 30 oktober 2020 om 15:48

Hugo Kars heb ik nog mee getraind op de club een paar jaar geleden. Leuk dat hij het nu zo goed doet in het veldritwereldje!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone