KNWU maakt nieuwe samenstelling voor koppelkoers bekend

dinsdag 20 november 2018 om 13:18
KNWU maakt nieuwe samenstelling voor koppelkoers bekend

Van Schip en Beukeboom in Zesdaagse Rotterdam

Update

Het duo Jan-Willem van Schip/Dion Beukeboom is het Nederlandse team tijdens de madison van de Wereldbeker in Berlijn. De KNWU maakte dinsdag de selectie bekend voor alle onderdelen van het wereldbekerweekend van 30 november tot en met 2 december in de Duitse hoofdstad. Ook de vrouwen rijden de koppelkoers in een nieuwe opstelling: Amy Pieters met Mylene de Zoete.

Bondscoach Peter Schep geeft aan dat de twee nieuwe mannen voor de madison veel inhoud hebben. “We gaan zien hoe ver die inhoud hen brengt”, zegt Schep. Omdat Kirsten Wild in een rustperiode zit, geeft de bondscoach jong talent een kans. “Dit een uitstekende gelegenheid voor Mylene de Zoete om zich te laten zien.” In eerste instantie was Marit Raaijmakers geselecteerd, maar doordat zij haar sleutelbeen brak, mag De Zoete haar vervangen. “Voor Amy is dit een kans om te laten zien hoe ze op de omnium uit de voeten kan. Het onderdeel is relatief nieuw voor haar, maar ze is inmiddels ook wereldtop op de baan. Dus ik zie het met vertrouwen tegemoet”, aldus Schep.

Trainer Hugo Haak begeleidt de sprintonderdelen. Hij hoopt dat ze de resultaten van de eerdere wereldbekers van dit seizoen een goed vervolg kunnen geven. In de sprintonderdelen staat met Harrie Lavrysen, Jeffrey Hoogland, Sam Ligtlee en Nils van ’t Hoenderdaal de complete top aan de start. Bij de vrouwen geeft Elis Ligtlee weer acte de présence. De andere namen bij de vrouwen zijn Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx. “Op de teamsprint bij de mannen is het uniek dat er 7 Nederlanders op het hoogste niveau starten bij zowel team KNWU als BEAT Cycling. Hopelijk eindigen we weer op plaats 1 en 2.”

flag-nl Selectie voor wereldbeker baanwielrennen, flag-de Berlijn 2018 (30 nov-2 dec)
Selectie duurrenners
Amy Pieters: Omnium, Madison
Mylene de Zoete: Madison

Dion Beukeboom: Madison
Jan-Willem van Schip: Madison, Omnium

Selectie sprinters
Teamsprint: Kyra Lamberink, Shanne Braspennincx, Elis Ligtlee
Sprint: Shanne Braspennincx, Elis Ligtlee
Keirin: Shanne Braspennincx
500 meter tijdrit: Elis Ligtlee

Teamsprint: Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland, Sam Ligtlee en Harrie Lavreysen
Sprint: Sam Ligtlee en Jeffrey Hoogland
Keirin: Harrie Lavreysen
Kilometer tijdrit: Sam Ligtlee

Dit artikel delen:

1 Reactie

Ton van Wieringen 20 november 2018 om 20:19

Stroetinga-Havik is toch ons beste koppel?
Wat doen die jongens verkeerd?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair