KNWU houdt slag om de arm over oortjes op NK

maandag 21 juni 2010 om 15:45

De KNWU houdt een slag om de arm betreffende het gebruik van oortjes op het Nederlands Kampioenschap Wielrennen aanstaande zondag. De wielerbond wil een overleg tussen de UCI en de ploegen uit de ProTour afwachten. Op het besluit werd met grote weerstand gereageerd door de wielerploegen.

De KNWU maakte vorige week bekend dat het NK dit jaar zonder oortjes zal moeten worden verreden. Het volgt hiermee de regelgeving zoals die is opgelegd door de UCI. De wielerbond nuanceert het bericht vandaag. Indien de UCI en ProTour ploegen dezer dagen niet tot overeenstemming komen komen, wil het geen partij in dat conflict zijn en derhalve het rijden ‘zonder oortjes’ niet afdwingen.

“Het Nederlands Kampioenschap op de weg 2010 moet volledig en uitsluitend in het teken staan van een sportieve strijd tussen de renners,” verwoordt Marcel Wintels, voorzitter van de KNWU de mening van zijn voltallige bestuur. “Het NK moet geen evenement worden dat overschaduwd kan worden door een ‘strijd’ tussen nieuwe UCI-regelgeving en ProTour ploegen. Immers, alsdan zouden de sport, het evenement, de renners en de toeschouwers sportief in het geding kunnen komen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone