KNWU houdt begin 2021 uitgestelde voorzittersverkiezing

woensdag 23 december 2020 om 12:29
KNWU houdt begin 2021 uitgestelde voorzittersverkiezing

foto: Cor Vos (archief)

De KNWU kiest begin volgend jaar een nieuwe voorzitter. Op 5 januari mogen de congresleden opnieuw hun stem uitbrengen, schrijft het AD.

Half november had tijdens een digitaal congres een nieuwe voorzitter gekozen moeten worden. Hierbij moesten de stemgerechtigde leden via een speciale site hun stem uitbrengen, maar dit systeem bleek niet naar behoren te werken. Niet alle stemgerechtigde leden slaagden er daadwerkelijk in een stem uit te brengen. Besloten werd om de verkiezing uit te stellen.

5 januari wordt een nieuwe poging gedaan, opnieuw via een online tool. De KNWU heeft besloten de stemprocedure een dag eerder met congresleden te testen. Een notaris zal aanwezig zijn om toe te zien dat de stemprocedure ordentelijk verloopt.

De verkiezing om het voorzitterschap van de KNWU gaat tussen Marc van den Tweel (voorgedragen door de wielerbond) en Gerry van Gerwen (voorgedragen door de Vereniging van BeroepsWielrenners). Sinds het afscheid van Marcel Wintels is Jak Dekker actief als interim-voorzitter.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Murcia 23 december 2020 om 13:33

Een online tool en de KNWU, dat wordt weer klungelen denk ik. Voor de rest is de keuze tussen een lobbytijger van de VVD en Dinosaurus Gerry. Echt lood om oud ijzer. Dan maar de VVDer want die weet het Torentje te vinden, niet onbelangrijk voor een sportbobo.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair