KNWU heeft achtervolgingsploeg rond voor Rio

Door , vrijdag 1 juli 2016 om 20:49
KNWU heeft achtervolgingsploeg rond voor Rio

foto: Wouter Roosenboom

De vier renners die namens de Nederlandse baanploeg uitkomen op de achtervolging tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, zijn bekend. Vandaag werd in Alkmaar de beslissing genomen door de keuzeheren. De KNWU heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De geselecteerde baanrenners zijn: Wim Stroetinga, Jan-Willem van Schip, Joost van der Burg  en Tim Veldt (allen ploegenachtervolging). Veldt start ook op het onderdeel Omnium. Kirsten Wild neemt bij de dames deel aan het Omnium.

Selectie
Tim Veldt was al zeker van een plekje. Vijf andere renners streden op de wielerbaan van Alkmaar voor de drie overgebleven posities. In de ploegenachtervolging in de ochtend reden Roy Eefting, Wim Stroetinga, Jan Willem van Schip en Dion Beukeboom een tijd van 4.03.9. In de middag reden Joost van der Burg, Wim Stroetinga, Dion Beukeboom en Jan Willem van Schip een aanzienlijke scherpere tijd van 4.01.7.

Voor positie 1 kwalificeerde Joost van der Burg zich ten koste van Roy Eefting en voor positie 3 Jan Willem van Schip ten koste van Dion Beukeboom. Wim Stroetinga haalde gemakkelijk zijn limiet. De drie heren gaan samen met Tim Veldt, Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen op de team pursuit. Kirsten Wild zal namens Nederland uitkomen op het Omnium.

‘Emotioneel zwaar’
“Het was een emotioneel zware dag voor het team omdat zij al zolang samen trainen, elkaar goed kennen en uiteindelijk elkaars concurrent zijn”, zegt bondscoach Jabik-Jan Bastiaans in het persbericht van de KNWU. “Het is nooit leuk om een beslissing te nemen om renners thuis te laten. Maar uiteindelijk vaardigen wij het beste team af om een zo goed mogelijk resultaat te behalen”.

Na beide sessies werd door de verantwoordelijken de knoop doorgehakt. Van de Burg hield Eefting uit de ploeg, terwijl Van Schip op zijn positie de betere was van Beukeboom. De KNWU draagt Veldt, Stroetinga, Van Schip en Van de Burg voor bij het NOC*NSF om de achtervolging te rijden.

Dit artikel delen:

5 Reacties

MME 1 juli 2016 om 22:10

Theo Bos dan?

xistnc 1 juli 2016 om 22:27

Da’s eventueel voor de teamsprint, een andere discipline.

Verweggistan 1 juli 2016 om 23:01

Ik snap de keuze, want Stroetinga en Beukeboom in een team… ;)

Stoempert 2 juli 2016 om 02:53

De snelste man van het land is er bij, kan niet fout gaan!

Onie 2 juli 2016 om 08:09

’s ochtends een flinke inspanning doen heeft geen effect op de prestaties ’s middags?

Headlines

Materiaalzone

Populair