KNWU communiceert volgende week richtlijnen voor herstart nationale kalender

donderdag 25 juni 2020 om 18:59
KNWU communiceert volgende week richtlijnen voor herstart nationale kalender

foto: Cor Vos

De KNWU komt volgende week met concrete richtlijnen en adviezen omtrent het opnieuw opstarten van de nationale wielerkalender. Dat laat de wielerbond weten op zijn website. Volgende week volgt er communicatie met consuls en organisatoren, zodat zij vergunningen kunnen aanvragen bij de desbetreffende veiligheidsregio.

Het nieuws dat er tijdens het sporten niet meer anderhalve meter afstand gehouden dient te worden, maakt het mogelijk om vanaf 1 juli weer wielerwedstrijden te organiseren. De KNWU was eerder uitgegaan van een herstart per 1 september en heeft nog het nodige werk te verzetten. “We passen onze huidige adviezen aan op de nieuwe versoepeling vanuit het kabinet en het algemene sportprotocol van NOC*NSF”, klinkt het. “Onze eerste prioriteit ligt bij het opstarten van nationale wedstrijden zoals klassiekers en criteriums. We verwachten dat de komende periode de clubwedstrijden voorloper zijn van de landelijke wedstrijden”, aldus de bond.

De bond ziet nog de nodige uitdagingen. “Om wedstrijden te kunnen organiseren in deze coronatijd zijn de regels en richtlijnen strenger dan voor deze crisis”, stelt men. Na de wedstrijd moet immers wel de anderhalve meter afstand worden gerespecteerd. “Dit heeft onder andere consequenties voor het garanderen van 1,5 meter afstand tussen juryleden zoals in de jurybus, huldigingsprotocollen, publiek bij de wedstrijden en vele andere zaken die nieuwe protocollen vragen.” De verwachting is dat bij evenementen met meer dan 250 toeschouwers de veiligheidsregio’s de verantwoordelijkheid van handhaven bij de organisatie van het evenement legt.

Dit artikel delen:
# KNWU

5 Reacties

the student 25 juni 2020 om 19:42

Tijdens de wedstrijd niet, na de wedstrijd wel. Wie snapt het eigenlijk nog.

Die KNWU juryleden zijn meestal wel relatief of leeftijd en lopen dus wel meer risicos dan de renners zelf. En nee je kan ze niet allemaal kwijtraken aan corona, want dan doet niemand het meer.

$kedel 25 juni 2020 om 19:53

“Dit heeft onder andere consequenties voor het garanderen van 1,5 meter afstand tussen juryleden zoals in de jurybus”

Juist niet, omdat je vanaf gisteren weer gewoon zonder maatregelen bij elkaar in de auto mag.

guyremgabdel 25 juni 2020 om 22:25

De KNWU moet ook rekening houden met de UCI coronaregels, vandaar.

Mark 26 juni 2020 om 13:40

De KNWU is het RIVM niet. Dat het beter denkt te weten dan het het beleid van de internationale organisatie (resp. UCI & WHO). Gelukkig is het idee dat groepsimmuniteit bij longvirussen kan worden ontwikkeld wel losgelaten door het RIVM, maar dat was 3 maanden geleden het effect wat beoogd was.

Ik denk dat een bus niet gelijk staat aan een auto, dus wellicht moet je hier wel iets anders organiseren. Maar de jury kan toch gewoon even overleggen via de telefoon/internet met meerderen tegelijk en een video, dat moet toch niet zo ingewikkeld zijn? Misschien moet je wat reglementen aanpassen die nog geschreven zijn 30 jaar geleden, dat deze optie ook juridisch mogelijk maakt.

FDJ 27 juni 2020 om 01:10

Zo betrouwbaar is die WHO natuurlijk ook niet. Die Tedros is een bijzonder schimmige figuur die meerdere Cholera uitbraken heeft verzwegen in eigen land. 1 van de weinige goede dingen die Trump heeft gedaan in deze crisis is die donaties te stoppen.

Headlines

Materiaalzone

Populair