KNWU weert schijfremmen uit Nederlandse koersen, UCI-ploegen uitgezonderd

KNWU weert schijfremmen uit Nederlandse koersen, UCI-ploegen uitgezonderd

foto: Merida (archief)

woensdag 24 januari 2018 om 12:16

De KNWU blijft schijfremmen verbieden in Nederlandse wegwedstrijden. Dat schrijft de wielerbond op haar website. Enkel bij de UCI geregistreerde ploegen hebben toestemming om in 2018 in Nederland met schijfremmen te rijden. “Daarmee houdt de UCI de pilot van 2017 aan en zijn de regels onveranderd”, valt te lezen.

“Voor alle andere categorieën is het gebruik van schijfremmen dus niet toegestaan in wegwedstrijden”, schrijft de wielerunie. In de zomer van 2017 nam de KNWU al stelling in deze zaak, maar de bond heeft deze winter onderzocht of het toch mogelijk is de regelgeving te verruimen voor alle categorieën. “Wij zouden graag zien dat er één heldere lijn is en dat ook andere categorieën in nationale wedstrijden met schijfremmen kunnen starten.”

De KNWU zegt gesproken te hebben met de UCI, buitenlandse bonden, de commissie Wegsport en de commissie Jury en Reglementen. “We moeten echter concluderen dat volledige vrijgave nu nog niet mogelijk is. Onder de huidige regelgeving zou vrijgave leiden tot ongewenste situaties in andere combinatiewedstrijden.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Frank Nederveen 24 januari 2018 om 15:30

helaas.. erg conservatief..

storm-biker 24 januari 2018 om 15:39

In het Verenigd Koninkrijk & Canada geven ze het juist wel vrij, terwijl de internationale regels van de UCI eigenlijk boven de nationale regels gaan.
http://www.cyclingnews.com/news/canada-legalizes-road-disc-brakes-in-non-uci-events/ &
http://www.cyclingweekly.com/news/racing/british-racing/disc-brakes-allowed-british-domestic-races-next-season-358725

west 24 januari 2018 om 15:59

Als je het Nederlandse (prof-)wielrennen wilt ontwikkelen moet je junioren vooral leren rijden op materiaal dat niet meer relevant is.

baswallet 24 januari 2018 om 17:20

@west Exact, en ze laten investeren in materiaal wat later niet meer compatibel is met je nieuwe frame

the student 24 januari 2018 om 17:37

Tegelijkertijd zorg je er met het invoeren voor dat eigenlijk iedereen een nieuwe fiets moet. Ik ga nu alvast sparen en ben blij dat het nog niet zo ver is.

Frank Nederveen 24 januari 2018 om 18:38

tja zo stel ik het kopen van een nieuwe fiets maar steeds uit..

havana 25 januari 2018 om 07:18

Terecht beslissing. Schijven bieden op een wegfiets geen voordelen, en doen pijn aan de ogen. Weg met die schietschijven.

west 26 januari 2018 om 14:57

Dus de Nationale selectie in bv de ronde van Drenthe, met Bol en Lindeman in de ploeg, mogen niet met schijfremmen rijden omdat ze geen uci-geregistreerde ploeg zijn?

Headlines

Materiaalzone

Populair