Knieklachten Robert Gesink weg door andere houding op de fiets

Knieklachten Robert Gesink weg door andere houding op de fiets

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 27 maart 2018 om 11:51

Robert Gesink heeft weer drie dagen pijnvrij kunnen fietsen nadat hij met knieklachten afstapte in de Ronde van Catalonië. De klimmer van LottoNL-Jumbo is naar een biomechanicus gegaan, waar zijn houding op de fiets is aangepast. “Hij zit nu weer perfect op zijn fiets”, zegt een woordvoerder van de ploeg tegen het ANP.

Mogelijk is Gesink gebroken ruggenwervel van vorig jaar in de Tour de France de oorzaak van zijn verkeerde houding. “Het kan zijn dat hij daardoor een iets andere houding is gaan aannemen. Dan gaat het ergens wringen en krijg je klachten”, geeft LottoNL-Jumbo aan.

Na zijn opgave in de tweede rit van Catalonië is Gesink naar een Spaanse specialist in de houding van sporters, in dit geval wielrenners op de fiets gegaan. Daar is het probleem gevonden en opgelost. “Drie dagen op rij zonder pijn in mijn knie en langzaam krijg ik het vertrouwen dat het probleem is opgelost. Bedankt Jon Iriberri voor het zien van dingen die ik niet gezien heb en bedankt LottoNL-Jumbo voor het nemen van geen enkel risico”, reageert Gesink, die nu in Spanje gaat toewerken naar enkele heuvelklassiekers en de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

69 Reacties

wheeliewillie 27 maart 2018 om 11:55

Top!

kelderfan 27 maart 2018 om 11:57

Hoogtestage is ’t toverwoord en nu nog hopen op goed weer tijdens de Giro.

Jan Blokland 27 maart 2018 om 11:59

Laten we hopen dat het mogelijk te maken heeft gehad met zijn blessure aan zijn ruggenwervel.
Anders heeft Gesink toch een probleem. Kan me gewoon niet voorstellen dat je na zoveel jaren al te hebben gekoerst geen goede fietshouding hebt.

Dave87 27 maart 2018 om 12:00

Goed nieuws! Top 10 in 1 van de heuvelklassiekers en een rit in Italië en in Frankrijk en het seizoen is geslaagd.

KnightBiker 27 maart 2018 om 12:01

Kelderfan – idd, het is een koud voorjaar tot op heden… kans dat dat in mei ook nog zo is is natuurlijk aanzienlijk…

marehoek 27 maart 2018 om 12:01

Komen ze daar na 15 jaar achter, beter laat
Dan nooit.

Kirsipuu 27 maart 2018 om 12:06
Quote:
marehoek – 27 maart 2018 om 12:01
Komen ze daar na 15 jaar achter, beter laat
Dan nooit.
Quote:
Mogelijk is Gesink gebroken ruggenwervel van vorig jaar in de Tour de France de oorzaak van zijn verkeerde houding. “Het kan zijn dat hij daardoor een iets andere houding is gaan aannemen. Dan gaat het ergens wringen en krijg je klachten”, geeft LottoNL-Jumbo aan.
Sebas 27 maart 2018 om 12:08

Brak hij 15 jaar geleden zijn ruggenwervel dan? Nee ..

Gelukkig geen langdurige ellende. Snel het vizier weer op prestaties.

Emergo 27 maart 2018 om 12:08

@Marehoek Je hebt het zo te lezen niet begrepen. Er ligt een kennelijke relatie tussen zijn rugblessure van vorig jaar en zijn waarschijnlijk andere fietshouding.

schipperaar 27 maart 2018 om 12:08

Is zijn houding aangepast of zijn fiets, als de fiets perfect op maat is lijkt de houding daar toch vanzelf ook naar, wordt vervolgd hopelijk.

girardengo 27 maart 2018 om 12:08

@marehoek
Je opmerking is voorbarig. Het kan toch met die gebroken ruggenwervel te maken hebben, zoals het bericht ook zegt?

skylimit 27 maart 2018 om 12:13

@schipperaar ik denk dat ze zijn fiets aangepast hebben, zodat zijn houding nu goed zal zijn.

Romāns Vainšteins 27 maart 2018 om 12:16

Zulk type nieuwtjes lees je hier nou NOOIT over Ventoso … :(

tetedelacourse 27 maart 2018 om 12:18

Top. Nu hopelijk verder zonder gekwakkel. Tijd voor een goede uitslag.

skylimit 27 maart 2018 om 12:21

@rv ventoso rijdt nog anoniemer rond dan gesink, en ja gesink is een nederlander, en dit is een geel-zwart getinte nederlandse site, dus logisch dat je hier elk nieuwtje over het troetelkind van de fanclub hier leest. Ventoso is een spanjaard, kon aardig sprinten, rijdt nu zijn km’s in dienst bij BMC, that’s it.

LB117 27 maart 2018 om 12:23

Heerlijk professioneel weer van TLJ.

doeme80 27 maart 2018 om 12:26

Op naar het volgende akkefietje met de Gees.

ikbenprocycling 27 maart 2018 om 12:29

Alsof je op de racefiets in koers constant in een uitgedokterde perfect stabiele houding zit en het op 1 mm aankomt. Belangrijker dan de bike is dat zijn eigen lichaam een goede ‘fit’ heeft en zware en abrupte belastingen kan verteren. Zeker als men nog grote aspiraties met hem heeft.

schipperaar 27 maart 2018 om 12:30

@lb
Alleen een renner voelt hoe ie op zijn fiets zit(niet de leiding) maar na al die jaren kan het best zijn dat zijn zadel altijd te laag(of licht schuin omhoog) stond waar je aan went, ook als prof. Ook de kou in dit grillige voorjaar kan een factor zijn geweest, plots kniepijn na al die jaren kan ook ontsteking geweest zijn zoals ik mn achillespees om zeep reed bij zware natte koude omstandigheden in lbl, nadeel van lopen, kwetsbare achilles.

reusjen 27 maart 2018 om 12:42

@ikbenprocycling
Het afstelwerk is inderdaad milimeter werk. Als de afstelling niet goed staat heb je bij het aantal uren dat de profs maken binnen de kortste keren kans op pijn in voornamelijk gewrichten.

Tuubke 27 maart 2018 om 12:48

Nou TLJ, voortaan dit soort dingen uitdokteren in de voorbereiding. Daar zijn toch ook al duizenden kilometers gemaakt? En ik mag aannemen dat daar soms ook op volle kracht wordt gereden, net als in de koers.

ikbenprocycling 27 maart 2018 om 12:50

@reusjen, dat is volgens mij een mythe geworden door steeds meer belanghebbende wetenschappers, adviseurs, etc.
Ik blijf erbij dat je het rennerslichaam niet op 1 mm moet fixeren, maar altijd wat speelruimte laten, zowel op het zadel als in de pedalen, naast stuurposities.
Zeker een ervaren renner zou dat zelf moeten kunnen uitvogelen (een Merckx liet zich niets wijsmaken, okay speciaal voorbeeld), althans zelf heel ver met de bikefit moeten kunnen komen aangezien zijn hele wakkere leven zowat om rijden op zijn of haar fiets draait.
Hoe dan ook, het ene lichaam is geschikter voor sport dan het andere, en topsport vergroot dat nog eens uit.

Baik-Baik 27 maart 2018 om 12:54

Hebben ze Gesink eindelijk niet meer achterstevoren op de fiets gezet?

ghostwriter 27 maart 2018 om 13:00

@Tuubke
Deze klachten zijn waarschijnlijk pas na een tijdje ontstaan doordat hij een langere periode (sinds hij weer op de fiets zit) een verkeerde houding had. Het is niet zo dat je door een verkeerde houding direct klachten krijgt. Dat is iets wat onstaat namate je voor een langere periode een verkeeerde houding hebt. Als hij hiervoor geen klachten had was het ook niet mogelijk om daarvoor al vast te stellen dat hij een verkeerde houding had.

ikbenprocycling 27 maart 2018 om 13:01

En ik zie uit naar de nieuwe Gesink die het lek boven heeft en herboren de strijd aangaat !

Headlines

Materiaalzone

Populair