Knieblessure Steven Kruijswijk lijkt verleden tijd

dinsdag 21 januari 2020 om 17:04
Knieblessure Steven Kruijswijk lijkt verleden tijd

foto: Cor Vos (archief)

Steven Kruijswijk kampte de voorbije weken met een (lichte) knieblessure, maar de ronderenner van Jumbo-Visma is naar eigen zeggen volledig hersteld. Kruijswijk moest een kleine week geleden nog passen voor een gezamenlijk trainingskamp in Alicante.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Jumbo-Visma maakte zich toen echter geen zorgen over de 32-jarige Kruijswijk, aangezien de Nederlander alweer voorzichtig aan het trainen was. Nu laat de klimmer op Instagram weten dat hij is verlost van zijn knieperikelen, na de nodige zwemsessies en bezoekjes aan de fysiotherapeut.

De nummer drie van de voorbije Ronde van Frankrijk kon eerder al een tijdje niet voluit trainen na een zware valpartij in de Vuelta a España. Kruijswijk liep daarbij een vervelende knieblessure op. Het volgende trainingskamp van Kruijswijk begint over één maand op het Spaanse eiland Tenerife.

De Brabander begint zijn seizoen normaal gesproken pas in Parijs-Nice. In aanloop naar de Tour gaat hij twee keer op hoogtestage, maar zal hij ook meedoen aan het Critérium du Dauphiné. Kruijswijk trekt na de Ronde van Frankrijk als kopman naar de Vuelta.

Dit artikel delen:

3 Reacties

assen 21 januari 2020 om 22:28

32 jaar oud al. Hopelijk kan ie nog een paar jaar mee en daarin goed presteren, zonder lichamelijk ongemak.

0
toke 22 januari 2020 om 02:13

Goed nieuws…..Vanaf nu onderweg naar tour winst.

0
Kabouter Wouter 22 januari 2020 om 12:43

Veel meer dan in de wielen volgen heeft hij de vorige Tour niet gedaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone