Knieblessure bezorgt Froome achterstand in voorbereiding op wegseizoen

zondag 2 januari 2022 om 14:13
Knieblessure bezorgt Froome achterstand in voorbereiding op wegseizoen

foto: Cor Vos

Chris Froome kent geen vlekkeloze voorbereiding richting het nieuwe wegseizoen. De Brit van Israel Start-Up Nation heeft momenteel last van een knieblessure. Volgens de viervoudig Tourwinnaar is dit een gevolg van overbelasting, zo laat hij weten op zijn eigen Youtube-kanaal.

De inmiddels 36-jarige Froome kan nu een week niet trainen. Het begon allemaal eind december, toen de ronderenner last kreeg van zijn knie. Het gaat om de buitenkant van de knie. Uit enkele scans kwam naar voren dat Froome last heeft van zijn peesblad. “Mijn lichaam was kennelijk nog niet klaar om druk te zetten. Ik ben misschien iets te gretig geweest de voorbije weken”, klinkt het.

Door dit euvel kan Froome nu een week niet trainen en ook daarna moet hij het nog rustig aan doen. “Na een week kan ik weer rustig beginnen met fietsen, maar zal ik nog wel twee tot drie weken aangepast moeten trainen. Dit is een flinke tegenvaller. Ik weet niet wanneer ik mijn seizoen kan en zal beginnen, maar het zal nu wel wat langer duren”, aldus Froome. “Het is erg jammer, maar ik moet er nu het beste van maken.”

Froome heeft nog altijd de hoop dat hij kan terugkeren op het allerhoogste niveau. “Na wat ik allemaal heb meegemaakt, is er geen garantie dat ik nog voor een vijfde keer de Tour kan winnen. Het is en blijft echter wel mijn doel. En of het nu in 2022, 2023 of 2024 is… Ik blijf er net zolang naar toewerken totdat blijkt dat het niet meer mogelijk is”, liet hij in oktober 2021 nog weten.

Dit artikel delen:

12 Reacties

RLM 2 januari 2022 om 15:13

Hij blijft positief, maar ik zie er geen Tourwinnaar meer inzitten met Pogacar en Roglic die nog steeds elk jaar de Tour gaan rijden (lijkt toch het geval te zijn). Maar als het hem lukt is hij direct ook de oudste Tourwinnaar aller tijden, Firmin Lambot was 36 jaar en 4 maanden oud en Froome zal 37 jaar en 2 maanden oud zijn dit jaar. Langs de andere kant was Chris Horner ongeveer 86 jaar oud en won hij de Vuelta, dus wie weet kan een andere grote ronde of een heruitgave van de Giro van 2020 waarbij alle kanshebbers naar huis moeten.

0
Scott Sunderland 2 januari 2022 om 15:38

Het lijkt voor Froome zelfs onmogelijk om gewoon een acceptabel niveau te krijgen. Dat zie ik niet eens gebeuren. Grote ronde is een illusie. Toen Horner de Vuelta won op bijna 42 jarige leeftijd stond hij messcherp. Hij versloeg daar Nibali en Joaquin Rodriguez.

0
Romāns Vainšteins 2 januari 2022 om 18:34

Chris Horner was daarnaast ook nog eens een enorme laatbloeier die naar het einde van zijn carrière steeds gemotiveerder werd, die duels met Nibali zal ik nooit vergeten, dat was echt geweldig.

0
Scott Sunderland 2 januari 2022 om 15:40

Als Froome ook dit jaar niks presteert dan zou ik, ondanks een doorlopend contract, wel de eer aan mezelf houden en gewoon toegeven dat het niks meer wordt. En het scenario dat het niks meer wordt acht ik het meest waarschijnlijke.

0
Franco Ballerini 2 januari 2022 om 16:17

Ach, het is ook wel aardig om je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen financieel onafhankelijk te maken.

0
Kopa 2 januari 2022 om 16:18

Als je zo’n salarisstrookje voorgeschoteld krijgt voor nog een jaartje je hobby uit oefenen zou je gek zijn om het niet te doen

0
FDJ 2 januari 2022 om 19:07

Ze hebben hem bij ISN met vol verstand dit contract aangeboden. Dan zou ik het ook niet opzeggen.

0
Gangmaker 2 januari 2022 om 17:16

Dat is helaas voor hem voorbij, is nu toch wel duidelijk.

0
plattenband 2 januari 2022 om 17:34

Mijn eerste reactie was; z’n knie is verstandiger dan z’n brein.

Maar inderdaad, voor dat loon zou ‘k misschien ook nog enkele maanden de schijn hoog houden.

0
Dikke Man 2 januari 2022 om 18:41

Hij gaat die blessure het hele seizoen gebruiken als excuus. Typisch zo’n blessure die terugkomt als je niet goed oplet.

0
Brabander 2 januari 2022 om 19:37

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar de kans dat Froome ooit nog eens iets groots wint lijkt me zowat onbestaande. Ik zie hem nog eerder over water lopen. Ofzo

0
Posterix 3 januari 2022 om 12:52

Hij heeft wel een tof kanaal om te volgen op youtube. Ik denk ook dat hij het niet meer gaat redden, maar zoals Rintje Ritsma al zei: “Ik bepaal zelf wel wanneer het genoeg is geweest”

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone