Knieholte blijft opspelen bij Lars van der Haar

Knieholte blijft opspelen bij Lars van der Haar

Foto: Marcel Koch

vrijdag 26 mei 2017 om 09:00

Lars van der Haar ondervindt nog steeds lichte hinder van zijn hamstringblessure, die hem het afgelopen veldritseizoen lange tijd aan de kant hield. Van der Haar kan intussen wel gewoon koersen en maakt zich weinig zorgen. “Zolang het niet erger wordt, is het goed”, zegt hij aan WielerFlits.

Van der Haar koerst deze week in de Baloise Belgium Tour met zijn ploeggenoten van Telenet-Fidea. Het is voor onze landgenoot de eerste grote wedstrijd sinds het einde van het veldritseizoen. “Een iets latere start dan de voorbije jaren dus. Ik merk deze week wel dat als ik zware inspanningen doe, ik nog niet zo goed ben als vorig jaar in deze periode. Op zich is dat ook weleens fijn, om wat later in vorm te zijn. Ik heb het gevoel dat ik nu nog iets meer specifiek naar het crossseizoen aan het toewerken ben.”

Geen zorgen
De Woudenberger kende geen gedroomde crosswinter. Hij wist aan het eind wel knap de Wereldbeker in Hoogerheide op zijn naam te schrijven, maar de hamstringblessure die hem lange tijd aan de kant hield, blijft een smet op zijn seizoen. “In principe ben ik slecht uit de winter gekomen. Natuurlijk wel met een beter gevoel dan de maanden daarvoor, maar in het laatste weekend was het wel echt op. Ik heb in de eerste weken van training mijn best moeten doen om überhaupt iets van snelheid te voelen.”

Die blessure blijkt nog steeds niet helemaal van de baan, zij het zonder al te veel erg. “Op zich gaat het deze week wel goed, voor mijn gevoel. Alleen die knieholte blijft nog wel een beetje spelen”, geeft Van der Haar toe. “Maar we zitten er wel goed bovenop. Zolang het niet erger wordt, is het goed. Ik heb niet het gevoel dat het mij gaat hinderen in voorbereiding op het crossseizoen. Ik wil mij deze week graag eens tonen. Als ik mij best goed voel en in een goede positie ben, dan koers ik. Is dat niet zo, dan niet.”

Valkenburg
Het is te hopen voor Van der Haar dat hij in optimale conditie aan het crossseizoen kan beginnen, want deze winter wordt iets specialer dan andere jaren. “Zowel het EK in Tabor als het WK in Valkenburg zijn parcoursen die mij enorm goed liggen. Het wordt op zich een erg speciaal jaar. Het NK ligt mij normaal gezien totaal niet, dus die kan ik er al uithalen. Ik heb na vorig seizoen ook geen idee ik van de beste mannen zit, omdat ik nooit top ben geweest. Maar mijn doel blijft om hen zo veel mogelijk te kloppen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mathieu Moller 26 mei 2017 om 10:01

Tsja, jammer voor hem, maar hij heeft nog wel even de tijd voordat het veldritseizoen weer begint. Hopelijk is hij tegen die tijd weer helemaal oké.

AndriesW 26 mei 2017 om 12:25

Ik weet het niet hoor… Het geeft mij de indruk van een blijvend bagatelliseren van de blessure en onderschatten van het belang van (relatieve) rust om eerst echt fit te worden. “Zolang het niet erger wordt, is het goed” klinkt juist niet goed. Hopelijk zal op termijn blijken dat ik het mis had.

RiGHT 29 mei 2017 om 10:26

zou een programma op de weg ipv veldrijden beter kunnen zijn? andere soort belasting op zijn lichaam

Headlines

Materiaalzone

Populair