Kluge en Reinhardt pakken eindzege Zesdaagse van Berlijn

dinsdag 29 januari 2019 om 22:55
Kluge en Reinhardt pakken eindzege Zesdaagse van Berlijn

foto: Cor Vos

Roger Kluge en Theo Reinhardt zijn de winnaars van de Zesdaagse van Berlijn 2019. Op de slotavond lagen de verschillen in de top van het klassement erg dicht bij elkaar, maar uiteindelijk wisten de wereldkampioenen de overwinning in de wacht te slepen voor het thuispubliek. Voor Kluge is het zijn derde zege in Berlijn, nadat hij in 2011 en 2013 ook al eens de beste was.

Kluge en Reinhardt begonnen als tweede aan de apotheose van de Berlijnse zesdaagse met een ronde achterstand op Wim Stroetinga en Robbe Ghys, die gisteren een prima uitgangspositie hadden verworven. De wereldkampioenen en ook de koppels Hester-Mørkøv, Pszczolarski-Staniszewski en Graf-Müller waren echter nog allerminst verslagen.

Dat was meteen te merken in de korte jacht, waarin Stroetinga en Ghys hun voorsprong meteen ongedaan gemaakt zagen worden. Met vijf koppels in dezelfde ronde werd uiteindelijk begonnen aan de afsluitende lange jacht. Stroetinga en Ghys begonnen daaraan weliswaar als leiders, maar de verschillen met de vier belangrijkste concurrenten waren maar minimaal.

Strijd in de lange jacht
De topteams hielden zich aanvankelijk gedeisd, tot Stroetinga-Ghys en Pszczolarski-Staniszewski de lont in het kruit staken. De tegenstrevers waren echter op hun hoede. Omdat rondewinst misschien niet het verschil ging brengen, werden ook de tussensprints fel betwist. De belangrijkste verschillen zouden pas in de tweede helft van deze Madison worden gemaakt.

Thuisrijders Kluge en Reinhardt waren hiervoor verantwoordelijk. In de laatste twintig minuten gingen ze immers rond, samen met Graf-Müller en Hester-Mørkøv. De Denen ging op punten op dat moment aan de leiding, waarmee Stroetinga-Ghys en Pszczolarski-Staniszewski naar het tweede plan werden gedrukt.

Duitsers zegevieren voor thuispubliek
De pijlen van Kluge en Reinhardt waren daarmee nog niet op; net nadat Stroetinga en Ghys hun laatste kans op rondewinst zagen stranden, gingen de Duitsers namelijk opnieuw in de aanval. Hoewel ze slechts nog dertien ronden hadden voor hun offensief, vonden ze in liefst zes ronden de staart van het peloton. Daarmee was het verzet van de concurrentie gebroken en de winst zekergesteld.

flag-de Zesdaagse van Berlijn 2019
Eindstand
1. flag-de / flag-de Roger Kluge-Theo Reinhardt – 470 punten
2. flag-dk / flag-dk Marc Hester-Jesper Mørkøv – 482 punten en 1 ronde
3. flag-at / flag-at Andreas Graf-Andreas Müller – 414 punten en 1 ronde
4. flag-nl / flag-be Wim Stroetinga-Robbe Ghys – 463 punten en 2 ronden
5. flag-pl / flag-pl Wojciech Pszczolarski-Daniel Staniszewski – 437 punten en 2 ronden
6. flag-de / flag-de Henning Bommel-Kersten Thiele – 406 punten en 6 ronden
7. flag-nl / flag-be Melvin van Zijl-Jules Hesters – 331 punten en 7 ronden
8. flag-de / flag-de Moritz Augenstein-Sebastian Schmiedel – 323 punten en 13 ronden
9. flag-de / flag-de Maximilian Beyer-Achim Burkart – 269 punten en 15 ronden
10. flag-au / flag-gb Stephen Hall-Christ Latham – 249 punten en 15 ronden
11. flag-nl / flag-nl Nick Stöpler-Maikel Zijlaard – 237 punten en 15 ronden
12. flag-dk / flag-dk Sebastian Lander-Matias Malmberg – 196 punten en 21 ronden
13. flag-ru / flag-ru Denis Nekrasov-Sergey Rostovtsev – 158 punten en 26 ronden
14. flag-cz / flag-cz Daniel Babor-Ludek Lichnovsky – 100 punten en 34 ronden

Dit artikel delen:

5 Reacties

guyremgabdel 29 januari 2019 om 23:00

Toch weer rare manoeuvres gezien in de laatste ronden. Zelden zie je renners strijdend ten onder gaan. Enfin de 6daagse is weer gered voor volgend jaar want de plaatselijke favorieten hebben gewonnen. Straks is er Kopenhagen en wie wint daar ? Morkov en Hesters soms ?

girardengo 29 januari 2019 om 23:44

Benieuwd naar de reactie van Stroetinga…

Nero1 29 januari 2019 om 23:52

Na 6 dagen, en dan ook nog eens in de laatste koers weet je echt wel welk koppel beter is dan datgeen waar jij toe behoort, en dan is een 250meter baan erg lang voor wanhoopspoging. In de Tour zit je ook vaak nog te wachten op een aanval van iemand uit de top 5 in week 3 die er toch niet meer komt, maar daar gaat niet zijn bedenkingen b i j hebben. Toen havik/ stroetinga won, was het toen wel zogenaamd eerlijk in Berlijn?

Polleke 30 januari 2019 om 07:28

Vinokourov en Kolobnev hebben een rechtszaak aan de broek…. ondertussen gaat het er in elke zesdaagse steeds driester aan toe….

DeLuiaardVanLimburg 30 januari 2019 om 08:48

Voor ’t eerst uitgebreid een zesdaagse gekeken, ik snap ’t eindelijk :). Heel gaaf!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair