Kleiman, Steigenga, Siggaard, Vanthourenhout

Kleiman, Steigenga, Siggaard, Vanthourenhout

foto: Marlux-Bingoal

Door Julian Dubbeld
zaterdag 24 februari 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Wim Kleiman, Nicole Steigenga, Christina Seggaard en Michael Vanthourenhout.

Wim Kleiman verliest leiderstrui in Tour of Antalya aan Artem Ovechkin

Wim Kleiman is na één dag zijn leiderstrui in de Tour of Antalya alweer kwijt. De Monkey Town-renner won gisteren de tweede etappe, maar eindigde vandaag op een zestiende plek in de 32 kilometer lange bergrit naar Feslikan. De Nederlander verloor bijna twee minuten op Artem Ovechkin, die een dubbelslag sloeg. Kleiman ziet zichzelf nu op een vijfde plek in het klassement terug.


Nicole Steigenga soleert naar overwinning in Setmana Ciclista Valenciana

De Nederlandse Nicole Steigenga heeft namens de amateurploeg SwABo op een knappe manier haar eerste profzege geboekt. De 20-jarige Steigenga, vorig jaar nog prof bij Parkhotel Valkenburg, reed op vijftien kilometer van de streep weg en zag door een gebrek aan organisatie in het peloton haar voorsprong al gauw oplopen tot een minuut. In de resterende kilometers zag ze de voorsprong slinken, maar niet volledig. In de straten van Valencia hield de Nederlandse zeven seconden over op een aanstormend peloton, waarin Lotte Lepistö van Cervélo-Bigla tweede werd voor Marta Bastianelli van Alé Cipollini.


Christina Siggaard sprint naar overwinning in Omloop het Nieuwsblad voor vrouwen

Ook de vrouwen reden vandaag de Omloop het Nieuwsblad. Voor de vrouwen is de koers echter een 1.1-wedstrijd en geen WorldTour-wedstrijd zoals bij de mannen. Bijna de gehele top bij de vrouwen stond aan de start in Meerbeke voor een koers over 122 kilometer, met daarin dezelfde finale als bij de mannen.

Annemiek van Vleuten behoorde op de laatste beklimmingen van de dag, de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg, tot één van de sterkere rensters in koers, maar zij kon niet voorkomen dat de wedstrijd uit zou lopen op een sprint met een omvangrijke groep. In de sprint toonde de 23-jarige Siggaard van Virtu zich de snelste. Nina Kessler was op een zesde plaats de beste Nederlandse in de uitslag, één plek voor Jeanne Korevaar.


Michael Vanthourenhout wint Kleicross in Lebbeke

Michael Vanthourenhout heeft bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert de op één na laatste cross van het veldritseizoen op zijn naam geschreven, de Kleicross in Lebbeke. In Lebbeke toonde Vanthourenhout zich de betere van Tim Merlier en Laurens Sweeck. Sanne Cant won in de regenboogtrui de vrouwencross.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hoebele 24 februari 2018 om 20:06

Mooie solo zege van Steigenga! Vorig jaar na een sterk optreden in Healthy Ageing Tour een profcontract verdiend, dit jaar niet verlengd en nu met de benen geantwoord.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone