Kjell Calström: “Programma Chris Froome aanpassen aan zijn vormpeil”

vrijdag 25 maart 2022 om 10:27
Kjell Calström: “Programma Chris Froome aanpassen aan zijn vormpeil”

foto: Cor Vos

Het is nog niet bekend of Chris Froome komende zomer de Tour de France gaat rijden. Zijn ploeg Israel-Premier Tech heeft een voorlopig programma richting de Tour opgesteld voor de viervoudig eindwinnaar, maar dat staat niet vast. “We moeten zijn programma aanpassen aan zijn vormpeil en wat hij laat zien in wedstrijden en trainingen”, zegt algemeen manager Kjell Calström tegen VeloNews.

Froome maakte deze week zijn rentree in de wielerweek van Coppi e Bartali, na een absentie van bijna vijf maanden. In de eerste etappes heeft de Brit nog geen indruk kunnen maken. “We moeten bekijken hoe zijn situatie zich ontwikkelt. We hopen dat hij een hoger niveau kan bereiken dan vorig jaar en ik denk dat dat heel goed mogelijk is. We moeten hem alleen wat tijd geven. Als je denkt aan alles wat met hem gebeurd is de laatste jaren, dan weet je dat het een heel moeilijk traject is. Maar hij is weer op de weg terug, zelfs na een knieblessure die hem nog meer tijd heeft gekost.”

“Hij heeft een solide trainingsperiode achter de rug en we gaan zien hoe het gaat na Coppi e Bartali”, aldus Calström. Voorlopig staan er drie rittenkoersen op het programma van Froome in aanloop naar de Tour de France, maar de ploeg houdt een slag om de arm. “We moeten stap voor stap bekijken wat nodig is. We moeten geen precieze kalender maken, omdat het afhangt van andere dingen. We moeten zijn programma aanpassen aan zijn vormpeil en wat hij laat zien in wedstrijden en trainingen.”

Chris Froome voor etappe 2 van Coppi e Bartali – foto: Cor Vos

Rust geven
Of Froome ooit nog terugkeert op het niveau van de groterondewinnaar die hij was, durft Carlström niet te zeggen. Maar aan de motivatie van Froome ligt het niet, vindt de Finse manager. “En ik denk dat fysiek wel mogelijk is, maar het is heel belangrijk om hem met rust te laten. Dan kan hij zich klaarstomen tijdens trainingen en dat ook laten zien in wedstrijden. Maar na de val en alle tegenslag is dat niet makkelijk, al denk ik dat hij de motor heeft om terug te komen.”

Over de Tour de France denkt men bij Israel-Premier Tech ook al na, maar een absolute kopman voor het klassement heeft het team niet. “We maken een plan zonder kopman, omdat we niet weten of Chris op dat moment terug in vorm is. Dat is onmogelijk om te voorspellen. Het is beter om Michael Woods en Jakob Fuglsang een vrije rol te geven en niet voor het klassement te laten gaan. We moeten op etappes jagen en misschien voor een nevenklassement gaan.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Dayer Quintana 25 maart 2022 om 10:51

Tenzij hij ineens top 10 gaat rijden in de Ronde van Romandië is dit een verloren zaak. Hij zou het team veel meer helpen door zich op te stellen als een wegkapitein en een mentor voor de jongeren al zijn die er nauwelijks bij Israël. Zelfs een etappe winnen vanuit een vroege vlucht zie ik hem niet meer doen.

0
Dikke Kleuter 25 maart 2022 om 10:54

“Programma Chris Froome aanpassen aan zijn vormpeil”, lees ik.
Volgens mij moet dit zijn: “Salaris Chris Froome aanpassen aan zijn vormpeil”.
Ofwel maximaal nog 150 euro per maand betalen, precies in overeenstemming met wat hij al een paar jaar presteert.

0
Polleke 25 maart 2022 om 11:08

Al eens eerder gepost maar het beeld van een spartelend rennertje achterin een peloton in BarloWorld shirt blijft hangen…Froome zit nu weer op dat (zijn?) niveau…

0
Baukema Tomoulin 25 maart 2022 om 11:16

Ik gok dat zelfs in het continentale circuit Froome niet meer dan pelotonvulling zal zijn. Sterker ik denk dat bij bv. Abloc, Trinity, etc. Men geen plek voor hem zal hebben

0
Westland95 25 maart 2022 om 11:23

Dan verwelkom ik hem graag bij de funklasse aankomende zomer!

0
Pizzi 25 maart 2022 om 11:31

Dit dus.

Een soort omgekeerde Bas Tietema ;)

0
De Siepel 25 maart 2022 om 12:10

Hij wordt chauffeur van de bezemwagen.

0
Viktrodriguez 25 maart 2022 om 12:17

Hij gaat dus alleen nog maar kermiskoersen rijden?

0
edje47 25 maart 2022 om 13:34

Een grote renner die na een groot drama zijn best doet

0
edje47 25 maart 2022 om 13:35

De azijnzijkers, die Evenepoel ook al niet zien zitten, blijven maar terugkomen op deze site

0
vevie 25 maart 2022 om 14:48

Hij kan nog door blijven fietsen en zijn contract uitdienen. Zeker voor dat salaris. Zijn huidige niveau laat echte wel een trieste herinnering na aan de renner van weleer. Amerikanen zouden zeggen ‘you don’t want to go out like that’. Dat geldt, trouwens, als hij nu zijn fiets aan de wilgen hangt of in het peloton blijft rond spartelen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone