Kittel stelt terugkeer opnieuw uit: geen Scheldeprijs

Kittel stelt terugkeer opnieuw uit: geen Scheldeprijs

Foto: Sirotti

Marcel Kittel zal ondanks eerdere berichten toch niet deelnemen aan de Scheldeprijs. De Duitser stelt meer trainingsuren nodig te hebben voordat hij weer terugkeert in de koers. Een virus heeft hem lange tijd thuisgehouden.

“Ik ben al een tijdje weer aan het trainen, maar ik zit nog niet op mijn normale niveau”, aldus de renner van Giant-Alpecin in een persbericht. “Dat is waarom we hebben besloten om eerst volledig fit te worden en ons te richten op de volgende doelstellingen dit seizoen.”

Kittel bleek de afgelopen jaren zeer succesvol in de Scheldeprijs: hij schreef de laatste drie edities op zijn naam. Naast de Scheldeprijs zal de Duitser ook Parijs-Roubaix aan zich voorbij laten gaan. Het is nog onduidelijk wanneer hij terugkeert in de koers.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Coldeportes 4 april 2015 om 15:13

Lijkt bijna alsof ze iets onder de pet houden. Misschien heeft hij wel een ernstiger virus dan een onschuldig griepje, bijv. Pfeiffer

slice 4 april 2015 om 15:30

Benieuwd of dit net zoveel reacties oproept als het topic van 2 dagen terug

Giant-GreenEdge 4 april 2015 om 15:35

@ slice

Natuurlijk niet, kittel is een Duitser bij een Duitse ploeg en hij is niet al langer op de sukkel… daarnaast zit giant ook niet echt in een negatieve spiraal, dus ik snap je punt niet…

Tokstar 4 april 2015 om 15:41

Waarom heb ik Kittel nog niet gezien dit jaar? Ik hoop niet dat hij zich een heel voorseizoen schuil houdt om dan uit te pakken in de Tour, want daar begint het voor mij steeds meer op te lijken.

slice 4 april 2015 om 15:45

@GGE omdat Gesink geen mentaliteit heeft en beter kan stoppen volgens een aantal mensen hier. Heeft verder niet zoveel met de ploeg of nationaliteit te maken. Bedoelde meer of de aard van de reacties gelijk zou zijn

woutie 4 april 2015 om 15:46

Dan zal hij weer goed zijn in Tour en zegt iedereen dan weer dat hij de beste spurter is terwijl hij niets van wedstrijden heeft gereden i v m Greipel en Cavendish.

Tokstar 4 april 2015 om 15:48

@woutie
Dat dus.

Giant-GreenEdge 4 april 2015 om 15:50

@ slice

Natuurlijk heeft het aantal en de toon van de reacties wel met ploeg/nationaliteit te maken. Daarbij komt nog dat de situatie van kittel niet te vergelijken valt met die van gesink.

r525 4 april 2015 om 15:52

@slice
Aart van de situatie is totaal anders, dus de reacties ook. Verder roept (vraag me niet waarom) een artikel met een Nederlander altijd meer reacties op.

salvasl 4 april 2015 om 15:59

Kittel is mss ook langs geweest bij dokter Mertens? (Kittel was vroeger toch fan van ozon therapie) Bang dat als die koerst dat het ook in de media komt zoals bij meeuwsen en van avermaet? Als die een zwaarder virus heeft, zie ik niet in waarom ze dat niet zouden vermelden.

OHBnibbik 4 april 2015 om 16:26

Kittel is het beste in een pure sprint en naar mijn mening ook de beste. Alleen zijn er niet veel “sprintwedstrijden” dus als hij mee zou doen dan was het gezeik over dat hij weer niet een heuvel over komt. Willen jullie dan ook zeggen dat Cavendish of Greipel een fantastisch voorseizoen hebben. Zulke mannen zal je vaak alleen zien in de grote rondes

Purito 4 april 2015 om 16:28

@OHBnibbik
Als je beweert dat Cav geen fantastisch voorseizoen heeft, dan heb je niks van het voorseizoen gezien.

KaRo 4 april 2015 om 16:29

insider’s zeggen dat hij pfeiffer heeft!

xistnc 4 april 2015 om 16:32

En die insiders sturen een smurf om met een eerste post op Wielerflits zoiets te roeptoeteren?

KaRo 4 april 2015 om 16:37

Precies.. alleen iets verzinnen omdat ik niks te doen heb! sorry dat ik nieuw ben ..

slice 4 april 2015 om 16:40

Oké niet precies gelijk natuurlijk. Maar toch vind ik het bijzonder dat wij een Nederlander die hartstikke mooie dingen heeft laten zien met de grond gelijk maken omdat hij zijn rentree uitstelt.

xistnc 4 april 2015 om 16:44

Nieuw is prima. Maar onzin is niet prettig.

KaRo 4 april 2015 om 16:56

het is geen onzin! ook ken je mij niet..of misschien wel ;-)! niet voor niks Insider

Tokstar 4 april 2015 om 17:03

@OHBnibbik
Je bedoelt toch dat gezeik over dat ie geen heuvel over raakt, dat volledig waar is?
Kom nu, ik heb Kittel al talloze keren op de meest kleine puisten zien lossen. Met zijn atletisch lichaam moet dat gewoon lukken, punt.
Op pure snelheid was hij vorig jaar koning, geen twijfel mogelijk. Maar iets weerhoudt mij ervan om van hem te houden, en dat is wel degelijk het feit dat hij over veel heuvels niet over raakt (een kwestie van persoonlijke voorkeur). Aan hem om het tegendeel te bewijzen ;).

Passionofcycling 4 april 2015 om 17:24

Dan wordt de Scheldeprijs een eitje voor Greipel!! :D

sven241 4 april 2015 om 17:46

Hij heeft gewoon echt een hardnekkig virus, anders had hij echt wel meegedaan in de Scheldeprijs. Heeft helemaal niks te maken met dat hij geen voorjaar kan rijden zoals mensen hier beweren.

lancethegreat4 4 april 2015 om 23:11

@Passionofcycling Toch niet te snel victorie kraaien. Zie naar etappe 3a van 3 daagse De Panne. Maar Greipel is ook wel mijn favoriet voor woensdag. Ik verwacht daar ook wel een mooie uitslag van Danny Van Poppel.

Headlines

Materiaalzone

Populair