Kittel opnieuw oppermachtig in Scheldeprijs

woensdag 5 april 2017 om 17:11
Kittel opnieuw oppermachtig in Scheldeprijs

Foto: Sirotti (archief)

Marcel Kittel heeft in het Belgische Schoten wederom de Scheldeprijs op zijn naam geschreven. De renner van Quick-Step Floors won na een wedstrijd van 202 kilometer de massasprint. Het is voor Kittel zijn vijfde overwinning in zes jaar in de Belgische eendagskoers.

Ligthart in de aanval
Het peloton liet in de openingsfase een groep van zeven renners wegrijden. Onder meer de Nederlander Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij) maakte deel uit van de vlucht. Hij had onderweg gezelschap van de vier Belgen Stijn Steels (Sport Vlaanderen-Baloise), Christophe Prémont (Vérandas Willems-Crelan), Frederik Veuchelen (Wanty – Groupe Gobert) en Julien Stassen (WB Veranclassic Aqua Protect), de Duitser Marco Mathis (Katusha – Alpecin) en de Albaniër Eugert Zhupa (Wilier Triestina). Het zevental reed een maximale voorsprong van zeven minuten bij elkaar.

Op twee rondes van het einde voerde Ligthart het tempo op, waardoor de vluchtersgroep gaandeweg werd uitgedund. De vlucht zou echter niet tot het einde overleven. Zhupa en Ligthart werden op twintig kilometer van het einde na een vlucht van 180 kilometer ingerekend.

Wederom Kittel, Groenewegen uitgeschakeld na valpartij
In de slotronde werden ter voorbereiding op de massasprint de bekende treintjes geformeerd. Tom Boonen toonde zich in de slotfase van zijn laatste koers op Vlaamse bodem aan kop van het peloton, dat blauw kleurde in dienst van kopman Kittel. De finale werd ontsierd door een grote valpartij op vier kilometer van het einde, waardoor André Greipel en Dylan Groenewegen opgehouden werden.

In de strijd om de overwinning kwam Kittel vroeg op kop. Viviani en Bouhanni kwamen nog dichtbij, maar konden de Duitser niet van een nieuwe overwinning in Schoten afhouden.

Dit artikel delen:

36 Reacties

achtpuntzes 5 april 2017 om 18:17

@ non-believer:
wat of wie is er dan verast?

0
VDB44 5 april 2017 om 18:28

Slechte ploeg toch QS. ;-) Is ondertussen wel lachen als je aan de reacties van enkele weken terug hier denkt. Zondag de kers op de taart hopelijk, het is zeker mogelijk.

0
limburgia 5 april 2017 om 18:35

Lars Boom liet het lopen.
Misschien wel terecht met dat palmares wat hij de laatste jaren
bij elkaar gefietst heeft en met zijn huidige vorm mag hij ook
zijn goede uitslag of toekomstige zege in P-B niet in gevaar brengen .

0
lathumnees 5 april 2017 om 19:06

Lekker hoor, kittel :)

0
alsjewint 5 april 2017 om 19:07

@Lombarda

Een beetje afwisseling van ploegen die winnen zou inderdaad wel leuker zijn. Maar vaak is het zo dat een ploeg met zeer goede renners en veel zeges in the winning mood is en dat lijkt een volgende zege weer makkelijker te maken. Het is aan de andere renners om zich daaraan op te trekken en te proberen het laken naar zich toe te trekken. Voor Groenewegen zal het nu wel weer wachten worden tot Yorkshire voor weer een sprintkans denk ik.

0
Verweggistan 5 april 2017 om 19:32

Insausti (Bahrain) heeft zijn eerste koers uitgereden:
http://www.cqranking.com/men/asp/gen/rider_palm.asp?riderid=23485&year=2017&all=1&current=0

0
poeskescherens 5 april 2017 om 20:27

Mooi dat Boonen als kampioen zo veel werk doet voor ploegmaats. Wel ongeveer de enige eendagskoers die Kittel kan winnen en dan ook nog eens niet zelfstandig.

0
robotour 5 april 2017 om 20:29

Kittel weer duidelijk de snelste bij het ontbreken van een Cavendish in vorm. Is het parkoers aangepast, wordt de finale toch weer ontsierd door een valpartij. Natuurlijk zat Groenewegen weer verkeerd. Weet iemand wie er allemaal bij de valpartij betrokken waren en/of er schade is ?

0
Schollekop 5 april 2017 om 20:31

Deze wedstrijd is vreselijk saai. Misschien toch de oordopjes verbieden om wat spanning te creeeren in dit soort wedstrijden?

0
Turtlehead 5 april 2017 om 21:01

Iemand al een clipje gevonden van die valpartij op 4km?

Edit al gevonden in de samenvatting van de NOS. Best grappig trouwens, als je Googled op: 'valpartij Scheldeprijs'.

0
sboontjes 6 april 2017 om 13:06

Waarom heeft Sagan de wedstrijd niet gewoon uitgereden? Op 3 km rijdt hij nog op kop.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone